Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • За какво е допълнителнителното малко корито в мивки с едно и половина корита ?

За какво е допълнителнителното малко корито в мивки с едно и половина корита ?

16 октомври 2022
За какво е допълнителнителното малко корито в мивки с едно и половина корита ?

Мивка с Еденично или Двойно Корито ?

Една от най-големите дилеми пред хората, изправени пред избора на мивка, е решението за броя на коритата. От една страна, мивките с две корита са много удобни и практични – те ви позволяват да държите мръсни съдове в едното корито, докато ги миете в другото или да поставите прясно измитите чинии в другото, празно корито. Те обаче заемат много повече място от мивките с едно корито - минималистични, идеални за малки кухни, например в блокове. И така, какво да решим? За щастие има идеална алтернатива - мивка с 1,5 корита! Често е по-малък от класическия модел с две корита, но съдържа две камери – една по-голяма и една по-малка и по-плитка. Поради тази причина те се считат за мивки едно и половина, които могат да бъдат допълнително оборудвани с отцедник. Това е идеално предложение за хора, които нямат много място в кухнята си, но искат да се възползват от многото предимства на наличието на допълнително корито в мивката. Какви точно са тези предимства?

ДОПЪЛНИТЕЛНО КОРИТО - КАКВИ СА НЕГОВИТЕ ПРЕДИМСТВА?

Допълнително корито в еднокамерни мивки, макар и малко, носи много предимства и възможности за използване в ежедневието. На първо място, двете корита ви позволяват да извършвате отделно няколко вида кухненска работа. Например, докато мръсните съдове лежат в едната камера, ние използваме другата, за да ги измием. Тази подредба също така улеснява поддържането на кухнята подредена и спестява място на работния плот. Въпреки че спомагателното отделение не е предназначено за миене, то е много полезно за много други дейности. И което е много важно, допълнителната камера не променя съществено размерите на цялата мивка. Обикновено кухненска мивка с 1,5 корита е оразмерена така, че да пасне на стандартен шкаф с размери 60 см или по-голям. Благодарение на възможните приложения на малкото корито, за които пишем по-долу, такава мивка също ви позволява да спестите работното пространство на плота.

ПОМОЩНО КОРИТО - СЪХРАНЕНИЕ НА ХРАНА

Едно от по-функционалните неща, за които можем да използваме малкото отделение в мивката, е да съхраняваме временно храна в него. Става дума например за размразяване на месо или други замразени продукти. Такова корито веднага ще източи водата, което ще направи самия процес на размразяване по-хигиеничен. Отцеждането на паста или ориз също ще бъде по-лесно благодарение на допълнителната камера. Благодарение на нея не е необходимо да изливате водата за готвене директно върху неизмитите съдове, а прикрепването на допълнителен гевгир ще позволи на прясно приготвените ястия да се охладят малко преди сервиране. Допълнителното отделение също е идеално място за прибиране на прясно измити плодове или зеленчуци. Можете да го използвате и за затопляне на храна до стайна температура.

МАЛКА КАМЕРА В МИВКАТА – ПЕРФЕКТНО МЯСТО ЗА МРЪСНИ ПРИБОРИ

Понякога измиването на една чаена лъжичка или вилица просто не ни се отплаща или нямаме време за това в момента. Затова помощното отделение в мивката е чудесно място да приберете така мръсните прибори и да ги измиете по-късно, докато миете повече съдове. Също така е добра идея да накиснете мръсни прибори в малката камера, за да е по-лесно да премахнете засъхналите остатъци от храна или напитки по-късно. Говорейки за накисване, спомагателната камера е перфектна и за накисване на буркани или други продукти, от които искаме да махнем етикета например.

СУШЕНЕ НА СЪДОВЕ В МАЛКОТО КОРИТО

Харесва ли ви любимата ви чаша да е винаги под ръка? Или може би нямате време да избършете няколко малки чинии, които вече са измити? Помощната камера ще се окаже перфектната помощ в подобни ситуации! Успешно може да замести отцедника или да бъде място, където държим желаното на една ръка разстояние, вместо всеки път да го търсим в шкафа. Освен това е идеален начин за отделяне на различни видове съдове един от друг преди или след измиване - например деликатните кристали или острите ножове не трябва да са в едно отделение с други съдове. В малката камера могат да се сушат не само съдове. Освен това е чудесно място за съхранение на аксесоари за миене, като гъби или четки, без да се налага да ги изплаквате. Благодарение на това пространството около мивката винаги изглежда чисто и естетично.