Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Вдъхновяващи кухненски аксесоари за провансалската кухня

28 септември 2021
Вдъхновяващи кухненски аксесоари за провансалската кухня

Провансалската кухня може да се опише като магазин за различни дреболии и аксесоари. Можете да намерите както функционални кухненски аксесоари, така и вдъхновяващи нещата елементи, чиято единствена функция е да украсяват кухненския интериор. Подобни декорации създават уникална атмосфера в стаята и създават усещането, че сте в традиционна къща в южната част на Франция. Вижте кои кухненски аксесоари трябва да се използват в провансалската кухня.

ЦВЕТОВЕТЕ НА КУХНЕНСКИТЕ АКСЕСОАРИТЕ В ПРОВЕНТАЛНА КУХНЯ


Провансалската кухня се основава на светли пастелни нюанси. Бяло и сиво доминират там, но също така пастелно синьо, розово и лилаво. Сочните цветове обаче могат да се използват в областта на аксесоарите и декорациите. Основата тук са лилавите и лавандуловите декорации, които придават на интериора фина и спокойна елегантност, но също така вървят много добре с бялата кухня в провансалски стил. Лавандулата също е символ на Прованс, така че този нюанс не може да липсва в кухня, вдъхновена от южната част на Франция. Други цветове, които могат да се използват в провансалската кухня, са розово, зелено, синьо, жълто и оранжево.

ВДЪХНОВЕНИЯ: МАТЕРИАЛЪТ, ИЗПОЛЗВАН В АКСЕСОАРИТЕ ЗА ПРОВЕНТАЛНА КУХНЯ

Както при кухненското оборудване по отношение на декорацията, провансалският стил също разчита на естествени и екологични суровини. Вътре аксесоарите от керамика, фаянс, порцелан, ракита и ковано желязо са много желани. Доста често можете да намерите и аксесоари от стъкло и естествено дърво, грант които най-често се използва при кухненската мивка е чудесно допълнение.

КОИ АКСЕСОАРИ СЕ СЪЧЕТАВАТ ДОБРЕ С ПРОВЕНТАЛНА КУХНЯ?

Когато обзавеждате провансалската кухня, предмети, закупени от антикварни магазини и малки пазари, ще бъдат полезни, но и тези, намерени в мазето на баба или на тавана. Става въпрос за декорации като везни с купа, винени и маслени графини или чугунени консерви за мляко. Декоративни тенджери, тигани и черпаци от олово или желязо могат да бъдат окачени по стените, а кани и стилизирани кофи могат да бъдат поставени в свободните ъгли. Стените на провансалската кухня също са украсени с чеснови плитки, лавандулови или ленени маншети с народна мъдрост.

ПРАКТИЧНИ АКСЕСОАРИ В ПРОВЕНТАЛНА КУХНЯ

В провансалската кухня не само вдъхновяващите декорации се оказват верни, но и практичните кухненски аксесоари. В тази област трябва да инвестирате в порцеланови контейнери или стъклени буркани с щракания, в които можете да съхранявате подправки или домашно приготвени сладкиши. Допълнително място за съхранение в кухнята може да бъде спечелено с помощта на плетени кошници, които са поставени на плота или окачени от тавана и пълни с ароматна лавандула.

 

В зоната за измиване е добре да инсталирате дозатор за сапун за ръчно миене. Най-добре е да изберете модел, който да е стилистично съчетан с естествения гранит и цвета на мивката (за провансалската кухня се препоръчват бели или бежови мивки). Така ще се отървете от грозните бутилки на мивката и ще поддържате кухнята чиста. Стилизиран смесител за мивка също ще бъде практичен аксесоар за провансалската кухня, което прави работата още по-лесна, чрез издърпващ душ маркуч. Ретро или ретро смеситлите вървят добре с провансалската кухня, която е оборудвана със стилизирани домакински уреди. Ако провансалският интериор е комбиниран с модерен хладилник и фурна или тези устройства са вградени, смесителят за мивка може да се съхранява в проста, минималистична форма.

 

Също така, човек не може да забрави, че почти задължителната украса на провансалската кухня е домашният хербарий. Керамичните саксии, пълни с билки, включително лавандула, ще бъдат полезни при готвенето и ще накарат кухнята да ухае на френски лавандулови полета. Култивираните билки могат да се използват и за приготвяне на домашна козметика. Освен това свежите цветя в калайдисани кани или декорирани чаши ще изглеждат красиви в интериора. Можете да поставите слънчогледи или нормални диви цветя там. През есента обаче кухнята в Прованс не може без лилав, син и бял вереск.

 

ПРОВЕНТАЛЕН СТИЛЕН ТЕКСТИЛ
Важни декорации в провансалския стил са текстилът. Кухните могат да бъдат украсени с бродирани покривки, дантелени салфетки, ленени кърпи или богато украсени възглавници за столове. Текстилните декорации могат да се използват добре и на кухненския прозорец. Завесите се вписват идеално в провансалския стил. Дантелените завеси могат да се използват и за декориране на отворен шкаф под мивката във вградената кухня. Можете също така да украсите килер с ленени тавани.

Количеството декорации, които могат да се използват в провансалска кухня, е огромно. В допълнение, голямото им количество е желателно в интериора, вдъхновен от Прованс и формира климата и характера. Когато избирате обаче, трябва да внимавате да не ги въведете насила в интериора. Въпреки че провансалските декорации са фини по природа, ако се прекалява с тях, те могат да затрупат вътрешността.