Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Ванилова Кухня - Вдъхновение, Модерни Аксесоари и Цвят на Стените

Ванилова Кухня - Вдъхновение, Модерни Аксесоари и Цвят на Стените

3 октомври 2021
Ванилова Кухня - Вдъхновение, Модерни Аксесоари и Цвят на Стените

Ванилова Кухня - Вдъхновение, Модерни Аксесоари, Цвят на Мивката и Цвят на Стените

Кухнята в цвят ванилия е предложение за хора, които ценят класиката и универсалността. Този тип интериор е вечен и винаги елегантен. Кухня в този цвят може да бъде подредена както в модерен, така и в класически стил. Има много опции за настройка. Независимо кое решение ще изберете, ваниловата кухня ще бъде уютно и кмфортно пространство както в еднофамилна къща, така и в жилищна сграда, апартамент.

Цветът ванилия е един от светлите цветове и е подобен на популярния цвят екрю. Този цвят идеално се съчетава с всеки интериор. Можете да ги използвате за стени и подове, както и за боя за мебели. Ваниловите нюанси могат да се използват и в хола, детската стая, трапезарията, спалнята, коридора и кухнята. Ваниловите кухни правят интериора уютен и топъл. Изборът на аксесоари за тази кухня не би трябвало да е труден и също така лесно можете да въведете втори цвят в интериора.

Най-модерните решения са:

• Ванилни кухни с бордо елементи,

• Ванилни кухни с кафяви елементи

• и кухни във ванилия с бели елементи.

Интериорните дизайнери посочват, че дървото се разглежда като основен материал в кухнята във ванилов цвят. Кухненските плотове или кухненските мебели са предимно от дърво.

КЛАСИЧЕСКАТА ВАНИЛИЯ

Повечето кухни във ванилия са декорирани в класически стил. Ваниловите кухни с дървени плотове, в които освен основния цвят могат да се видят и различните бели, жълти и кафяви тонове, са особено вдъхновяващи. Мебелите са матови и често имат традиционни шарки по фронтовете.

Следователно на снимките виждаме кухни в английски стил във ванилия, където резбованите фасади и отворени шкафове са най-видими, или интериори, вдъхновени от стила на изтъркания шик. С този стил ваниловите фронтове се търкат специално и се правят съответно по-стари. Цветът на ванилията може да се използва и в кухни в селски стил, което може да спечели много шик благодарение на този цвят.

Кои аксесоари вървят добре с класическа кухня във ванилов цвят ?
Аксесоарите за класически кухни във ванилия трябва да се съхраняват предимно в бяло. Те осветяват помещенията. Също така си струва да внесете малко зелено в интериора, например да поставите билки или свежи цветя на кухненския плот. Това прави кухнята да изглежда свежа и оживена.

Ако решите за кухня във ванилия, разбира се, не бива да прекалявате с ярките допълнения и аксесоари. Това може да означава, че цялото нещо прави стаята да изглежда скучна. За да се избегне този ефект, трябва да се концентрирате върху тъмни акценти, които придават на интериора изразителност и характер.

Напоследък композицията от ванилия с кафяви, интензивни жълти или бордо нюанси е доста модерна.

ВАНИЛИЯ В СЪВРЕМЕНЕН СТИЛ

Има и други варианти на кухня във ванилия, освен класическата версия, която има предимно дървени плотове и декорации като тази на бабата. Кухня с ванилов лъскав блясък може да бъде изградена в модерен стил, особено на малки площи. Каменните плотове и мивките от кафяв гранит са особено подходящи за такава кухня. Аксесоари в цвят бордо или дори мебели в този нетрадиционен цвят също биха били интересни.

За модерен ефект бихте могли да комбинирате ваниловата кухня с тъмен работен плот, мебели от махагон и черни аксесоари. В допълнение, кухнята във ванилия също е идеално решение за тези, които не се страхуват от експерименти и ценят смелите композиции. Цветът ванилия може да се комбинира и с графит или сиво в кухнята. Такава композиция изглежда изключително стилна, елегантна и благородна.

КОИ ЦВЯТ СТЕНИ КОСТИРАТ КУХНЯ ВЪВ ВАНИЛА?

Във ванилова кухня стените обикновено са бели или в деликатен кремав цвят. Стената не трябва да е по-тъмна от мебелите, така че да получите свеж и ярък интериорен ефект. Това е особено важно във ваниловата кухня в жилищен блок, чиято площ обикновено е малка, а тъмните стени правят пространството още по-малко. В по-големи помещения стените в кухнята могат да бъдат боядисани във ванилия с цветове в различни сиви или кафяви тонове. Тези нюанси могат да бъдат както студени, така и топли.

КУХНЯ С ДВА ЦВЯТА

Ваниловата кухня е идеална за използване на два цвята в интериора. Това е чудесен вариант за тези, които намират ванилията за скучна и безинтересна. Двата цвята трябва да се имат предвид особено за кухненските мебели. Става въпрос за разбиване на доминиращия цвят с акцент на друг нюанс. Това ще увеличи естетическата стойност на аранжировката, както и ще преодолее впечатлението за масивни мебели. Ако искате да изберете кухненски мебели до тавана, или ако интериорът на кухнята е малък - такава процедура визуално ще увеличи пространството.

Интересен ефект на обзавеждане може да се постигне чрез добавяне дори на малки цветни акценти, например под кухненския плот или върху горната кухненска мебел. Така на мебелите се придава по-динамичен характер.

Ваниловите кухненски мебели могат да бъдат разделени с тъмно кафяв, бордо, бял и златен дъб. Интересна и незабележима комбинация е и ванилия с борово шампанско. Мебелите са изработени от светло дърво и са перфектно съчетани с деликатен, лакиран декор. Такива мебели се вписват идеално с интериори в стила на скандинавския минимализъм.

Ваниловата кухня е друг универсален вариант за красиво обзавеждане. Този цвят може да се използва както в класически, така и в модерен интериор. Важно е умело да го допълвате с цветни аксесоари и акценти, за да не стане цялото нещо твърде скучно и поразително.