Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Цветен кухненски смесител - Вдъхновете се!

15 януари 2023
Цветен кухненски смесител - Вдъхновете се!

Все по-често при аранжирането на кухнята се спираме на смели решения. Интериорът е пълен с цветове, необичайни комбинации от текстури и шарки. Те присъстват не само в зоната за хранене, но и в зоната за миене. Все по-смели цветове се възприемат от мивките, както и от аксесоарите към тях, като смесителите. Цветният обков обаче е решение не само за ексцентриците, но и за всеки, който мечтае за модерна и практична кухня. Какви цветове на смесителите за мивка да изберете? Какви опции са налични?

Класическа Кухня

Доскоро зоната за миене във всяка кухня изглеждаше еднакво. Не можеше да пропусне мивка и подходящ смесител. Характерното за класическия смесител е обаче е, че е избран в същия цвят като мивката. Мивка в бяло обикновено се комбинира с бял смесител, черните кухненски смесители съпътстват мивка в същия цвят. Среброто, т.е. хромираните смесители , също се счита за класика. Съвпада с всеки цвят на мивката, най-често е част от комплект с метален (хромиран) и бяла мивка. Оказва се обаче, че класическият интериор бавно отстъпва място на по-смелите решения. Тези в кухнята се изразяват например с помощта на цветни кухненски смесители.

 

ЕКЦЕНТРИЧНО, НО ПРАКТИЧНО

Червено, жълто, зелено, синьо - цветните кухненски смесители радват с бунт от цветове. Интензивните им цветове радват и разкрасяват интериора. Много хора обаче се чудят дали този тип обков не е просто декоративна джаджа, а не функционално оборудване. Въпреки това, анализирайки свойствата на цветните смесители за мивка, можете бързо да разберете, че те са безценни помощници в миенето на съдове. В зависимост от модела, цветните смесители се отличават с много иновативни и модерни функции. Един от най-популярните е гъвкавият чучур, т.е. такъв, който може да се огъва в различни форми. Благодарение на това можете лесно да миете съдове с необичайна форма или да достигнете до вдлъбнатините на тенджери, чаши или други съдове със струя вода. Гъвкавият накрайник също така улеснява пълненето на вази, кофи, кани и други съдове с вода. Други удобства, предлагани от цветните кухненски смесители, са например керамични глави или изтеглящ се чучур.

 

КАКЪВ ЦВЯТ НА МИВКАТА ДА ИЗБЕРЕМ?

Широката гама от цветове означава, че днес имаме голям избор в областта на смесителите за мивки. Можете да изберете класическо решение или по-смело, ексцентрично. Струва си да запомните, че в правилната комбинация, цветните смесители ще паснат на кухнята във всеки стил - включително елегантния и луксозния.
 
За почитателите на стилните, класически решения, които същевременно искат да „пощуреят“ в аранжировката, препоръчваме да изберете контрасти. Като част от тях черните кухненски смесители могат да се комбинират с бяла мивка и обратното – белите кухненски смесители с черна мивка. Такива комбинации пасват на елегантен интериор в бляскав, френски и италиански стил. Ако искате да постигнете ретро или винтидж ефект, струва си да посегнете към златния смесител – той ще пасне както на бели, така и на черни или графитни мивки. Струва си да запомните, че тъмните цветове на мивката и смесителя ще изглеждат особено добре на фона на бяла стена.
 
Класическо решение, което въвежда цвят в кухнята, ще бъде бежов смесител. Ще работи добре в интериори, декорирани фино и деликатно. Бежовото се съчетава добре с провансалската, тосканската, скандинавската и английската кухня. Бежовата арматура може да се комбинира с мивки в същия нюанс или в бяло. Такъв комплект в комбинация с дървен плот и ярки цветове ще изглежда изключително елегантно.
 
В кухнята могат да се използват и по-оригинални цветове. Зеленото ще бъде идеално за кухня, която е силно насочена към еко, естествен декор, вдъхновен от майката земя. Червените обкови са интересно допълнение към модерни, елегантни кухни в тъмни цветове. Синият или златен смесител ще бъде идеален за кухни, вдъхновени от марокански или индийски стил.
 
Цветовете стават все по-смели в кухнята. Това е възможно поради факта, че тенденциите за подреждане на 2023 г. се отдалечават от скандинавския стил, базиран на бялото, което е модерно от много сезони. Кухненските тенденции тази година включват: бохо, в което цветове като модерно жълто, интензивно розово и смело червено играят първа цигулка, както и синьо, зелено и бежово, препращащи към природата.