Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Цветен кухненски смесител - вдъхновете се!

24 юли 2021
Цветен кухненски смесител - вдъхновете се!

КЛАСИЧНИ КУХНЕНСКИ СМЕСИТЕЛИ

 
Доскоро зоната за миене във всяка кухня беше подобна. Не може да бъде пълно без мивка и съответстващ смесител. Характеристика на класическите смесители обаче е, че те се поддържат в същия цвят като мивката. Белият обикновено се комбинира с бял смесител, черните кухненски смесители придружават мивка от същия цвят. Среброто, т.е. стоманените смесители също се считат за класика. Пасва на всеки цвят на кухненската мивка, най-често се предлага в комплект с метална (сребърна) и бяла мивка. Оказва се обаче, че класиката в интериора бавно отстъпва място на по-смели решения. Тези в кухнята се изразяват, inter alia, чрез използване на цветни кухненски смесител.
 

ЕКСЦЕНТРИЧЕН, НО ПРАКТИЧЕН

 
Червено, жълто, зелено, синьо - цветните кухненски смесители радват с цветове. Техните интензивни цветове радват и разкрасяват интериора. Много хора обаче се чудят дали този тип смесители не са само декоративни приспособления, а не функционално оборудване. Чрез анализ на свойствата на цветните смесители за мивка можете бързо да разберете, че те са безценни помощници при измиването. В зависимост от модела цветните смесители могат да се похвалят с много иновативни и модерни функции. Един от най-популярните е гъвкавият смесител, т.е. такъв, който може да бъде изтеглен в различни форми. Благодарение на това можете лесно да измиете чинии с необичайна форма или да стигнете до кътчетата на тенджери, чаши или други съдове с водната струя. Гъвкавият чучур също ще улесни пълненето на вази, кофи, кани и други съдове с вода. Други удобства, предлагани от цветни кухненски смесител, включват например керамични глави или издърпващ се чучур.
 

КОЙ ЦВЯТ НА СМЕСИТЕЛЯ ДА ИЗБЕРЕТЕ ЗА МИВКА?

 
Широка гама от цветове означава, че днес имаме голям избор от смесители за мивки. Можете да изберете класическо или по-смело, ексцентрично решение. Струва си да се помни, че в правилната комбинация на цветните смесители ще отговарят на всеки стил кухня - също елегантен и луксозен.
 
За тези, които предпочитат стилни, класически решения, които искат да „полудеят“ в аранжировката, препоръчваме контрасти. Като част от тях черните кухненски смесители могат да се комбинират с бяла мивка и обратно - бели кухненски смесители с черна кухненска мивка. Такива комбинации са подходящи за елегантен интериор в бляскав, френски и италиански стил. Ако искате да постигнете ретро или винтидж ефект, струва си да посегнете към златни смесители - те ще паснат както на бели, черни или графитни мивки. Струва си да се помни, че тъмните цветове на мивката и смесителите ще изглеждат особено добре на бяла стена.
 
Класическо решение, което въвежда цвета в кухнята, ще бъде бежов смесител. Ще работи в фино и деликатно декорирани интериори. Бежовото се съчетава добре с провансалска, тосканска, скандинавска и английска кухня. Бежовите смесители могат да се комбинират с мивки в същия нюанс или в бяло. Такъв комплект, съчетан с дървен плот и ярки цветове, ще изглежда изключително елегантно.
 
В кухнята могат да се използват и по-оригинални цветове. Зеленото ще бъде идеално за кухня, която силно се фокусира върху еко декор, естествен, вдъхновен от Майката Земя. Червените смесители са интересно допълнение към модерните, елегантни кухни в тъмни цветове. Син или златен смесител ще бъде идеален за кухни, вдъхновени от мароканския или индийския стил.
 
Цветовете навлизат в кухнята все по-смело. Това е възможно поради факта, че тенденциите в аранжировките от 2021 г. се отклоняват от скандинавския стил, базиран на бялото, което е модерно през много сезони. Тенденциите в кухнята тази година включват boho, в който първата цигулка се свири от цветове като модерни жълти, интензивни розови и смели червени, както и блус, зелени и бежови, отнасящи се до природата.