Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Трудна ли е черната кухненска мивка за почистване ?

22 септември 2022
Трудна ли е черната кухненска мивка за почистване ?

Черните мивки са истински хит през последните години! Те се вписват идеално в модерните кухни, като им внасят оригиналност и елегантност. Продажбата включва модели, изработени предимно от чист гранит, композит и конгломерат. Популярността им доведе до разпространението на много митове за проблемите с почистването на тъмните кухненски тела. Наистина ли е толкова трудно да поддържате чиста черна кухненска мивка?

ПОЧИСТВАНЕ И МАТЕРИАЛА НА МИВКАТА

Начинът на почистване на кухненската мивка зависи не толкова от цвета им, а преди всичко от материала, от който са направени. Използването на подходящи аксесоари и почистващи препарати ще избегне увреждането му, като същевременно ще осигури желания ефект на грижа. За щастие най-популярните гранитни, конгломератни и композитни мивки имат подобни свойства. Изработени са от едни и същи камъни, предимно гранит, кварц и мрамор, но комбинирани в различни пропорции. Тяхната характерна черта е висока устойчивост на високи температури и механични повреди, включително драскотини. Благодарение на това правилното и редовно почистване не може да им навреди.

С КАКВО ДА ПОЧИСТИТЕ ЧЕРНАТА КУХНЕНСКА МИВКА ?

Мивките от конгломерат, композит и гранит се почистват изключително лесно. Независимо от цвета, можете да използвате едни и същи почистващи препарати. При леки замърсявания е достатъчно мивката да се мие ежедневно с вода и препарат за миене на съдове. За по-сериозно почистване, което се препоръчва поне веднъж седмично, използвайте топла вода със специално предназначен за този тип повърхности препарат. Това може да бъде един от препаратите, предлагани от нас, например средство за ежедневна грижа за гранитни мивки, изработени от различни материали, включително хромирани и никелирани, или средство за ежедневна грижа Blackline, предназначено специално за тъмни мивки и смесители. В случай на конгломерат и композит можете да почистите мивката с кърпа или мека гъба. Четка за зъби с мек косъм ще свърши работа за труднодостъпни места. За самия гранит обаче се препоръчва само мека кърпа или хартиена кърпа. Не забравяйте никога да не използвате препарати, съдържащи киселини, каустик или избелващи вещества!

ПОЧИСТВАНЕ НА ВАРОВИК

Докато обикновената мръсотия върху черната мивка е почти невидима, варовикът може да се види от разстояние. Това е често срещан проблем в сгради с твърда вода. В рамките на няколко дни може да се появи неестетична мръсотия. Струва си да изберете прости, домашни средства, за да ги премахнете. Вода с оцет в съотношение 1:1 ще работи като течност за измиване. Напръскайте мивката с тази смес или я избършете с кърпа. Можете също така да направите паста от сода за хляб и оцет в съотношение 2:1, да я оставите да действа няколко минути и след това да я изплакнете. Специални, деликатни млека за премахване на варовикови отлагания също ще работят. В нашата оферта ще откриете препарати, които едновременно почистват и защитават мивката, като импрегнация за гранитни мивки и импрегнация за мивка Blackline с подобрена формула. Всеки път не забравяйте да изплакнете препарата обилно и да избършете мивката със суха кърпа!

РЕЗЮМЕ

Тъмните мивки се почистват по същия начин като смесителите в друг цвят различен от хром. Грижата зависи от материала, а не от цвета. Така че черната мивка трудна ли е за почистване? Както виждате – не! Всичко, което трябва да знаете е колко често да го правите, какви материали да използвате и как да го направите ефективно. Въпреки това, черната мивка е предложение, адресирано предимно до апартаменти с мека вода, където няма прекомерни проблеми с отлагането на варовик.