Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Стенни плочки за кухнята: Модерни модели и преглед на най-новите тенденции

Стенни плочки за кухнята: Модерни модели и преглед на най-новите тенденции

14 юни 2022
Стенни плочки за кухнята: Модерни модели и преглед на най-новите тенденции

Плочките все още са най-популярното решение за стени и подове в кухнята. Обикновено плочките се полагат по цялата стена или само върху повърхността над мивката. Избираме кухненски плочки заради многобройните им предимства. Те са относително евтини, лесно достъпни, лесни за грижа и устойчиви на механични повреди и действието на химически почистващи препарати. Оказва се обаче, че широката наличност на керамични плочки за кухнята не улеснява точно избора. При толкова богата оферта е трудно да се спрете на един модел. Ето защо, когато вземате решения, е доста важно да знаете най-новите тенденции в стенните плочки за кухнята.

Кухненските плочки са обичани от някои и мразени от други. Въпреки това, не може да се предположи, че те имат много предимства пред други материали. Издръжливи, устойчиви и здрави, те са перфектен вариант за кухненски стени и особено за тази предизвикателна зона над мивката. Кухненските плочки обаче не са просто практично решение. Производителите на керамични кухненски плочки надминават себе си в създаването на нови модели и форми. Плочките за кухнята, както почти всичко, са обект на сезонни промени. Кои кухненски плочки са модерни в момента?

2021 КУХНИ И КЕРАМИЧНИ ПЛОЧКИ

На най-голямото кухненско изложение в Европа EuroCucina показа как ще изглеждат най-модерните кухни през 2021 г. Интериорът ще бъде доминиран от модерни, минималистични и модерни технологии. В кухните през 2021 г. също ще има много място за стенни плочки. Те обаче трябва да могат да се адаптират към най-новите тенденции. За да се създаде модна кухня, трябва да се прибягва до плочки, запазени в скандинавския минимализъм, напр. Б. които се съхраняват в бял цвят. Те се съчетават много добре с кухненския хит за 2021 г., а именно тъмните мебели в матово или полуматово покритие. Белите плочки също се съчетават със злато, гранат, тюркоаз и естествени дървесни тонове в модерните кухни.

СТЕННИ ПЛОЧКИ ЗА КУХНЯТА: КЛАСИЧЕСКИ МОДЕЛИ

Класическите плочки, които имитират луксозен и елегантен мрамор, принадлежат към кухненските плочки, които винаги са модерни. Те се съчетават добре с кухни в английски, класически или модерен стил. Плочките, имитиращи мрамор, са чудесна алтернатива на естествения камък, който е изключително скъп.

Когато избирате този тип кухненски плочки, си струва да заложите на големи формати, които изглеждат почти точно като оригинала. Най-желаният модел е Carrera, модел на плочки, който наподобява традиционен мрамор. Мраморът Carrera е вариант на бял камък с характерни сиви жилки. Кухненските плочки в този модел са подредени без непрекъснатост на модела, което позволява структурата да бъде възможно най-разнообразна.

КУХНЕНСКИ ПЛОЧКИ В ИМИТАЦИЯ НА ДЪРВО

Стенните плочки за кухнята в модел имитация на дърво са един от интериорните хитове. Те са доста популярни от няколко години и всеки сезон се въвеждат нови дизайни от производителите на кухненски плочки. Най-модерната е имитация на дърво в бял цвят в скандинавски стил. Въпреки това, моделите със зърна също са популярни. Плочките, които имитират дърво в топли тонове, се съчетават идеално със златни елементи, които са много на мода този сезон. Могат да се поставят на стена над мивката в бежов цвят в комбинация със златен ретро кран. Тези плочки също са отличен избор, ако искате модерна кухненска стена.

БЕТОННИ ПЛОЧКИ ЗА МОДЕРНА СТЕНА В КУХНЯТА

Плочките, които имитират бетон, се съчетават много добре с модерния и минималистичен кухненски интериор. Те създават атмосферата на индустриално таванско помещение. Бетонните плочки се предлагат не само в нюанси на сивото. Те се характеризират с груба и уникална структура, като същевременно запазват всички предимства на кухненските плочки. Поради техния дизайн, бетонните или циментовите плочки обикновено се подреждат само фрагментарно, например в областта на мивката или съдомиялната машина.

УНИВЕРСАЛНИ РЕШЕНИЯ

Керамичните плочки за кухнята, макар и подчинени на различни тенденции, имат някои класически мотиви, които винаги изглеждат модерни. Това включва:

Метро плочки за кухнята - това са класически правоъгълни плочки, вдъхновени от подлезите на Париж и Ню Йорк. Напоследък те доминират в интериора на европейските кухни. Ретро плочките са предимно черни, но производителите все по-често ги предлагат и в шикозни нюанси.


Плочки Azulejos за кухнята - тяхната отличителна черта е синьо, както и исторически и митологични мотиви. Те са свързани с португалския, испанския и мавритански климат. Те са украсени с фини растителни изображения и геометрични шарки. Преди всичко те вдъхновяват със своя дизайн и своята уникалност.


Шестоъгълни плочки – те бяха най-модерните през 2019 г., когато тенденцията беше популяризирана в кухните в стил арт деко. В днешно време тази форма бавно се превръща в минало, но работи и в класически интериори. Шестоъгълниците се считат за елегантно допълнение към кухня в стил Glamour или Hampton. Тези мотиви също се съчетават много добре с модерния интериор. Шестоъгълните плочки също изглеждат добре с дървени елементи.

КОИ ПЛОЧКИ СА НАЙ-ДОБРИ ЗА КУХНЕНСКАТА СТЕНА?

Изборът на плочки за стената в кухнята е доста голям. Днешните тенденции са толкова сложни, че позволяват много възможности за дизайн. Модерните плочки за кухнята са както плочки в пачуърк или геометричен модел, така и въртящи се диаманти. Едно е сигурно: този сезон няма място за малки плочки за кухнята, мястото им вече е заето от големите плочки. В този аспект интериорните дизайнери са единодушни – колкото по-голямо, толкова по-добре.