Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Кухня в Сиво и Бяло ! Как да я обзаведете и кои аксесоари да изберете? Идеи и предложения

Кухня в Сиво и Бяло ! Как да я обзаведете и кои аксесоари да изберете? Идеи и предложения

2 юни 2021
Кухня в Сиво и Бяло ! Как да я обзаведете и кои аксесоари да изберете? Идеи и предложения

Бяло-сивите кухненски мебели във гланц или мат са една от най-опростените възможности за обзавеждане. Те не изискват от вас да имате напреднали познания за интериорен дизайн и декорация. Бялото и сивото са перфектна цветова комбинация и могат лесно да се комбинират с дърво, мрамор, стъкло или други повърхностни материали. Цветните мивки и хладилници също вървят добре с такива модерни кухни. Можете също така да изберете аксесоари много лесно.

БЯЛО-СИВА КУХНЯ С ДНЕВНА СТАЯ

Сивото е един от най-популярните цветове в интериора. Кухните в сиво и бяло се възприемат като елегантни и шикозни. Благодарение на елегантността и изтънчеността, тази комбинация от цветове е избрана от хора, които комбинират кухни с хола. Ако кухнята е свързана с хола, за това са подходящи както бяло-сиви, матирани кухненски мебели, така и мебели с гланц. Бяло-сивата кухня с дърво също е популярно решение. Такъв интериор изглежда много стилен и подобно на хола може да бъде представителна стая.

ТЪЖНА КУХНЯ? ТОВА Е МИТ

Много хора намират сивите кухни за тъжни, хладни и без никакъв уют. Ако обаче погледнете вдъхновенията и аранжиментите, става ясно, че това е просто мит за обзавеждане. Сиво-бялата кухня може лесно да бъде оживена и превърната в интимен, познат персонаж с цветни аксесоари.

Цветовете на аксесоарите могат да бъдат всякакви, тъй като сивото и бялото се съчетават с всеки цвят - от пастелни тонове до интензивни неонови цветове. Цветовата схема на интериора придава на бяло-сивата кухня характер, уют и топлина. Също така не трябва да се забравя, че сивата кухня е допълнително осветена от бяло, което може да се използва на мебелни фронтове или като боя за домакински уреди.

КАКВО ТРЯБВА ДА Е РАЗПОЛОЖЕНИЕТО НА СИВОТО В КУХНЯТА?


Сивият цвят в кухнята може да се използва по няколко начина. Най-популярната комбинация са сиви фронтове на мебели, бели стени и плотове от дърво. Оказва се обаче, че не само мебелите могат да бъдат сиви.

Този цвят (в по-силен нюанс) изглежда много добре по стените на кухнята, особено в комбинация с бял под, таван, рамка на вратата и шкафове. Такива интериори изглеждат много интересни. Освен това два цвята придават на кухнята необходимия контраст и не правят стаята да изглежда скучна. Ако искате да внесете определена топлина в интериора, можете също да представите малки аксесоари и декорации в бежово и кафяво.

 

ЕЛЕГАНТНИЯТ СИВ ЦВЯТ

Сивото и бялото са цветове, които да се използват при създаването на бляскава или кухня от холивудски стил от 1950-те. Издълбани фронтове на шкафа, ретро кухненски принадлежности за мивката и декоративни метални лампи осигуряват изключителен климат. Такива елементи придават на кухнята уникален характер, а цветове като сиво и бяло добавят към ефекта и правят цялото нещо да изглежда с вкус.

 

СЪВРЕМЕННА БЯЛО-СИВА КУХНЯ - КАК ДА Я ОБЗАВЕТЕ

На бяло-сива кухня също може да се придаде модерен характер. Това може да се постигне чрез:

• мебели с висок гланц,

• плот от мрамор,

• метални абажури,

• високи столове

• и аксесоари от сребро.

Съвременните почти бели кухни могат да бъдат направени и от структуриран бетон, който може да бъде положен върху стени, от него може да се направи кухненски плот или первази на прозореца, или пространството да се премести над плота / мивката.

Алтернатива на модерните сиви кухни е добавянето както на бели, така и на черни акценти към интериора. Черна мивка, рамка за картина или лампа под формата на крушки на дълъг черен кабел се вписват перфектно в почти бели кухни. Студените цветове се отнасят до модерния дизайн и лабораторния интериор. Хората, които обичат минимализма и искат да изберат ергономични решения, също ще оценят бяло-сивата лъскава кухня.

Най-често срещаните материали в минималистичната сиво-бяла кухня са:

• сурово дърво,

• тухла,

• метал

• и стъкло.

Перфектно допълнение към такъв стил са мивки от сив гранит и кухненски принадлежности с хромирани елементи. Кухненските мебели трябва да са еднакви, без видими дръжки и за предпочитане във висок гланц.

 

КОИ АКСЕСОАРИ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА БЯЛО-СИВА КУХНЯ

Аксесоари в почти всички цветове се съчетават добре с бяло-сиви кухни. Цветът трябва да бъде най-добре адаптиран към цялата аранжировка. За да изглежда интериорът страхотно, силно се препоръчва съставът на бежово и кафяво. Кухнята изглежда изключително модерно с дървените елементи. Кухненските плотове или допълнителните рафтове за кухненските аксесоари обикновено са изработени от дърво. Трябва да се отбележи, че не само аксесоари, но и чела на шкафове в бели и сиви кухни могат да бъдат направени от дърво. Те в комбинация със сиви стени и бели аксесоари изглеждат страхотно.

Сивото и бялото също изглеждат страхотно със зелени нюанси. Зелените аксесоари оживяват интериора. Най-добрият начин за въвеждане на зеленото е чрез природата. В бяло-сивата кухня можете да поставите билки или ваза със свежи цветя.

Хората, които обичат енергичните цветове, също ще бъдат зарадвани от почти белите кухни. За да се отървете от хладния и стерилен климат в интериора, можете да включите добавки в цветовете като енергично червено, оживено жълто, оригиналната епископска виолетова или поразително оранжево.

Съставът на бяло и сиво напоследък се превърна в една от най-популярните цветови комбинации. Той идеално се съчетава със скандинавски, класически, модерни, тавански или бляскави кухненски стилове. Простите цветови комбинации дават възможност на всички да обзаведем такъв интериор сами, без да се страхуваме, че крайният ефект ще изглежда преувеличен или поразителен. Снимки на бели и сиви кухни, които могат да бъдат вдъхновяващи при проектирането на собствена аранжировка, можете да намерите в нашия Instagram.