Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Сифон , какво трябва да знаем ? Как се монтирва ?

7 февруари 2021
Сифон , какво трябва да знаем ? Как се монтирва ?

Сифон за гранитна кухненска мивка

Сифонът е съществена част от всяка кухненска мивка, включително и от гранит. С него водата се оттича от коритата. Също така, друга роля на сифона за мивката е да спира миризмите, идващи от канализацията. Сифонът за гранитна мивка се състои от цяла серия уплътнения и гайки, допълнени от автоматичен накрайник за мивката или класически.

Как да монтирам сифон на мивката?

Най-простото решение би било да се монтира мивката професионално. Цената на тази работа е около 200 лева, в зависимост от избрания специалист и регион. Трябва обаче да се отбележи, че сглобяването на автоматичния сифон за мивка е проста задача, която ще отнеме само кратко време и може да бъде направена от вас безплатно. Когато купувате мивка с автоматичен накрайник при нас , ще получите подробни инструкции за монтаж. Поетапното сглобяване на сифон с автоматичен накрайник е обсъдено в материалите, доставени с поръчката, и в нашя видео урок, който можете да намерите. Това свързване на мивката към канализацията не е проблем дори за най-опитния майстор на домашни работи.

Сглобяване на сифона под мивката - Как да започнем

Можете да мислите , че монтиеането на сифона към мивката само когато мивката вече е прикрепена към шкафа. Ако имате някакви въпроси или съмнения относно сглобяването на гранитна мивка, просто посетете нашето видео с инструкции. Ще го намерите ТУК. Човек също трябва да помисли за инсталиране на смесителя, преди да инсталира сифона на мивката. В следващите няколко стъпки трябва да помислите за грижите и задължителното използване допълнителни инструменти . След това трябва да проверите дали са налице всички компоненти на сифона, необходими за инсталиране. Комплектът за сглобяване съдържа:

• тръба и гайки с уплътнения,
• източване,
• проста запушалка,
• автоматична запушалка,
• копче на автоматичната запушалка


За да се сглоби канализацията на мивката, са необходими следните инструменти:
• гаечен ключ,
• ръчен трион за скъсяване на тръби,
• монета,
• мащаб,
• шкурка.

Инструкции за автоматично копче за автоматичен сифон 

Начинът на монтиране на сифона зависи от модела на кухненската мивка, който имате. Въпреки че връзката на мивката с канализацията по принцип е същата, както при моделите с един, един и половина и две корита, отделните стъпки могат да се различават леко. Първата разлика е къде в мивката (в коя корито) е монтирана автоматичната клапа. Ако искате да свържете мивката към канализацията по професионален и технически начин, следвайте инструкциите по-долу.

 

Инструкции за монтаж на сифона

Когато се монтира сифон на мивка с корито и половина , канализацията с автоматичната запушалка трябва да се постави в по-голямата камера, а в случай на двойна мивка - в кoритото, което се използва по-често.
Поставете уплътнението под стоманената цедка и го завийте плътно с монета от горната част на мивката. По същия начин монтирайте дренажа във второто корито.
Монтирайте копчето на автоматичната запушалка, която служи за затваряне и отваряне на тръбата за изливане.
Затегнете кабела на автоматичното освобождаване към въртящото се копче и го прикрепете към работния плот.
Уверете се, че винтът в цедката е на правилната височина, така че щепселът да се издига и пада, докато завъртате спусъка.
Монтирайте горния преливник с маркуча и затегнете отдолу на коритото. Свържете преливната тръба към канализацията.
Използвайте линийка, за да проверите разстоянието между чашките и дренажния отвор.
Завъртете сифона, така че да може лесно да се вкара в водосточните тръби.
За тръби без резба, гайките и уплътненията за чаши трябва да се поставят с по-широк ръб към гайката. Завъртете тръбата с резба.
Поставете малки уплътнения върху гайки под чашките.
При мивки с една и половина корита, чашите обикновено се монтират на различни височини, така че тръбите да могат да се регулират чрез правилно подравняване на Т-образната част и тръбите, които достигат до изхода на по-малката камера.
Съобразете водопровода с мивката и канализацията и вижте кои тръби трябва да се режат.
Уверете се, че всички уплътнения са на мястото си и гайките са на място.
Съобразете усуканите тръби с мивката и канализацията. Уверете се, че лактите ви са възможно най-близо до стената, за да не блокирате кошчето.
След като поставите елементите, изрежете тръбата от страната, където са прикрепени гайката и уплътнението на чашата. Внимавайте да не отрежете тръбите твърде далеч - оставете резерв от материал, за да регулирате тръбата в следващия елемент и да я разположите съответно.
Използвайте шкурка за почистване на напуканите краища на тръбите.
Свържете тръбопровода към дренажа и дренажа. Затегнете здраво всички елементи.
Напълнете камерите с вода и проверете за течове. Източете водата и проверете херметичността на всички компоненти на сифона. Готово!