Социални Мрежи
Каталог

Шоколад – вкусът на боговете

4 април 2021
Шоколад – вкусът на боговете

В навечерието на деня на влюбените, ягодите покрити в шоколад звучат като перфектната добавка към чаша хубаво червено вино споделена с любимия човек. За да им се насладите, не са ви необходимо нищо повече от хубав шоколад и пресни ягоди.

Тайната на перфектните ягоди в шоколад

Тайната на добре приготвените ягоди в шоколад се крие в подсушаването на плодовете. Те трябва да бъдат наистина много сухи, за да се получи хрупкавостта на шоколадовата коричка. Ако част от вода от изплакването или други лепкави участъци останат по повърхността, то шоколадовото покритие няма да "залепне" за ягодата.

Капките вода също така могат да променят консистенцията на шоколада и той да придобие ви  зърнестта структура, докато потапяте ягодите. След като изплакнете ягодите, препоръчваме да ги потупвате на сухо и след това да ги поставите върху чиста кърпа, докато изсъхнат напълно.

Съхранение на ягодите в шоколад

Покритите с шоколад ягоди изглеждат най-добре в деня, в който са направени. Можете обаче да ги съхранявате в херметически затворен контейнер в хладилника няколко дена. Поставете на дъното на контейнера чиста хартиена кърпа, за да помогнете да се абсорбира влагата. Не очаквайте обаче съхраняваните в хладилника шоколадови ягоди да изглеждат толкова лъскави, колкото прясно приготвените плодове.

Как да си направим шоколадови ягоди

/рецепта за около 16 броя/

Необходими продукти:

  • 1 килограм пресни ягоди
  • 2 чаши чипс от тъмен шоколад или нарязан на парчета
  • 1/2 чаша нарязан бял шоколад за украса (по желание)

 

Начин на приготвяне:

1.Измийте и подсушете ягодите. Изплакнете ягодите под хладка течаща вода и внимателно ги изсушете. Ягодите трябва да са напълно сухи преди потапянето им в шоколада, така че ги оставете да изсъхнат на проветриво място.

2.Разтопете тъмния шоколад. Напълнете дъното на малка тенджера с няколко пръста вода и поставете на котлона на средно силен огън. В купичка, с ширина, която пасва на тенджерата поставете натуралния шоколад. Оставете шоколада да се разтопи на водна баня, като разбърквате от време на време, докато не останат повече бучки.

3.Подгответе работното си пространство. Поставете купата с разтопен шоколад пред себе си върху кърпа. Поставете сухите ягоди от лявата страна. Отрежете лист за печене и поставете върху голяма плоска чиния от дясно.

4.Потапянето на ягодите. Покривайте ягодите една по една с шоколад,. Завъртайте ги от всички страни, за да се покрият напълно в шоколад. Вдигнете ягодата и разклатете внимателно, за да премахнете излишния шоколад.

5.Поставете готовите ягоди върху листа за печене. Внимателно поставете готовите ягоди върху листа за печене. Повторете с потапяне на останалите ягоди.

6.Украсете готовите ягоди. Оставете ягодите настрана, докато шоколадовото покритие се втвърди. Можете да поставите ягодите в хладилника, за да ускорите процеса.Когато са готови, разтопете белия шоколад точно както тъмния. (Алтернатива за това малко количество шоколад е поставянето му в микровълнова фурна) Прехвърлете разтопения бял шоколад в шприц. Изстискайте внимателно малко количество от белия шоколад върху ягодите, като използвате големи, плавни движения върху целия лист за печене.

7. Оставете белия шоколад да изтине (или отново поставете листа за печене в хладилника за няколко минути), след което ягодите са готови за сервиране.

 

Цитирано :
https://recepti.rozali.com/deserti-drugi/kak-da-prigotvim-perfektnite-iagodi-v-shokolad.html