Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • С какво се характеризират окачените мивки ( мивки за вграждане под плота ) ?

С какво се характеризират окачените мивки ( мивки за вграждане под плота ) ?

22 юни 2021
С какво се характеризират окачените мивки ( мивки за вграждане под плота ) ?

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ОКАЧЕНИТЕ МИВКИ

 
Окачените мивки са тези, които все още набират популярност. Потребителите им ги хвалят за функционалност, практичност, естетичен външен вид и гъвкавост. Голям избор от цветове и шарки прави окачената кухненска мивка идеална за всяка кухня, независимо от нейния стил и климат. Но какво е окачена мивка и как да я различа от другите видове кухненски мивки?
 
В противен случай мивките под типа са много лесни за разпознаване по класическата им универсална форма. Характерната им характеристика е, че те изискват изрязване на отвор в кухненския плот по време на монтажа. Мивката се монтира  отдолу, което ви позволява свободно да комбинирате коритата си, както и да получите една линия между мивката и работния плот. Благодарение на това зоната за миене изглежда изключително елегантна и естетична. Липсата на изпъкнали елементи прави поддържането на кухнята чиста много лесно. Всяка мръсотия върху плота може лесно да се почисти, а трохи от хранителни продукти или вода не попадат в пролуките.
 

ОКАЧАНА КУХНЯ - НА КАКВО ДА ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ?

 
Най-важното при закупуването на окачена мивка е материалът за нейното производство. Именно той влияе върху надеждността, издръжливостта и практичността на кухненската мивка. Производителите предлагат много възможности в това отношение. Стоманена окачена мивка е модерна от години. Ниската му цена и фактът, че върху него няма петна и мръсотия, насърчават да го купите. Дамите от къщата също оценяват, че стоманените мивки се почистват лесно, устойчиви са на разяждащи почистващи препарати и високи температури. Обаче окачена стоманена мивка излиза от мода. Все повече хора забелязват неговите недостатъци, като ниска устойчивост на удар и надраскване, висока податливост на потъмняване. Стоманата в кухнята все повече се заменя с гранит.
 
Гранитните мивки са направени от гранит, който представлява смес от гранитен инерт и свързващо вещество в правилните пропорции. Колкото по-добро е качеството на използваните минерали, толкова по-голяма е издръжливостта и здравината на композитната мивка. Висококачествените гарантират устойчивост на петна, високи температури, механични повреди или трески и също така ще бъдат лесни за поддържане и чисти. Окачените гранитни мивки също имат още едно предимство. Предлагат се в широка гама от цветове, както и в различни форми и форми. Това означава, че те няма да представляват проблем да се съчетаят с всеки стил на кухненския интериор. Гранитната мивка ще работи добре с модерни кухненски мебели и като допълнение към селска, английска или скандинавска кухня.
 
Офертата включва и окачени керамични мивки. Изглеждат много впечатляващо и елегантно, но малко хора се решават на тях. Това се дължи не само на високата им цена, но и на трудността да се поддържат чисти. Проблемът е и високата податливост на механични повреди.
 
Материалът на производство не е единственото нещо, на което трябва да обърнете внимание, когато купувате окачена кухненска мивка. Размерът също е важен. В малките кухни голяма мивка няма да работи, тя ще заеме голяма площ. По-добре е да изберете по-малки еднокамерни правоъгълни, квадратни или кръгли модели. От друга страна, големите кухни са идеално пространство за двукамерни мивки.
 
Допълнителните аксесоари са също толкова важни, колкото формата, размерът и броят на камерите. Много от мивките са оборудвани с полезни приспособления, като дозатор за течности за миене на съдове, мелница за отпадъци или автоматичен сифон. Те улесняват работата в кухнята, както и канализацията. Таблата за капки е идеална за сушене на мокри съдове или прибиране на току-що измити зеленчуци или плодове.
 
Окачена мивка ще допълни всяка кухня. Подобно на другите видове кухненски мивки, той успешно ще изпълнява различни функции. В допълнение към измиването ще се използва за извличане на вода, измиване на ръце и хранителни продукти и източване. Ето защо, когато го купувате, си струва да вземете предвид не само естетиката, но и подходящия й капацитет и практичност.
 
Може да сравните нашите окачени мивки модел Лондон с модел Милано или Рига (стандартни).