Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Ролята на кухненската мивка в обзавеждането на вашата кухня

17 януари 2021
Ролята на кухненската мивка в обзавеждането на вашата кухня

Има няколко много важни съвета, които трябва да имате предвид, когато избирате мивка за вашата кухня. Те могат да ви помогнат да изберете напълно функционална кухненска мивка, която идеално пасва на пространството и вашите нужди.

СВОБОДНО ПРОСТРАНСТВО - Каква Мивка да изберем

Изборът на мивка за голяма кухня е сравнително лесен. Ако разполагате с много място, дори и най-големите модели не са визуален проблем. Изглежда различно, ако имате малко място. Мивките, които са твърде големи, заемат много място, което може да не успеете да намерите по-късно. В този случай е най-добре да изберете малки кръгли мивки или ъглови модели и да използвате спечеленото пространство като работен плот или за допълнителен шкаф.

ПРАВИЛНОТО МЯСТО за Новата Мивка

Говорейки за пространство – правилното място в кухнята разбира се също е важно. Когато планирате кухнята, най-добре е да имате предвид принципите на ергономията. Следователно мивката несъмнено трябва да бъде поставена на един от върховете на така наречения „равностранен работен триъгълник”, като хладилникът и газовият или индукционен котлон са върху другите два върха. По този начин цялата работа, свързана с приготвянето на ястия, може да се извърши почти интуитивно.

СТИЛ

Идеалната кухня мечта е ергономично проектирана и впечатлява с ефектния си дизайн. Следователно избраната мивка трябва да съответства на основната идея зад целия дизайн на стаята. Ако изберете класически мебели с богато украсени фронтове, в идеалния случай желаното от вас парче трябва да има елегантни форми. В модерните кухни, където преобладава минимализмът, мивката с едно или две корита също трябва да има подобен дизайн. Трябва да се отбележи, че всичко трябва да доведе до добре обмислена композиция от форми, шарки и цветове.

ВИД МИВКА

Тъй като броят на коритата вече беше споменат - това е един от най-важните въпроси, които трябва да разгледате. Ако имате съдомиялна, несъмнено можете да изберете модел с корито и отцедник. Такава конструкция работи добре както в малка, така и в голяма стая.