Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Полезни кухненски уреди

18 септември 2021
Полезни кухненски уреди

ОПРОСТЕНО РЕЗАНЕ

Рязането е основна дейност в готвенето. В кухнята го правим много пъти, приготвяйки закуска, обяд или вечеря. Основните инструменти за рязане са, разбира се, нож и дъска. Ако обаче искате да улесните работата си, си струва да инвестирате в дъски за рязане. Какво е тяхното предимство? Те улесняват изливането на продукти в купи и тенджери. Поради факта, че се състоят от плодове, зеленчуци или месо, те могат да се изсипват без риск да се разпръснат върху плота. Алтернатива на сгъваемата дъска ще бъде тази с гевгир. Той ви дава много възможности при готвене. Благодарение на него можете да изцедите излишните сокове от нарязани плодове или зеленчуци и да ги изплакнете преди нарязване. В магазините за кухненски приспособления можете да намерите и дъски за приготвяне на риба.

Протекторите за пръсти също са полезни кухненски прибори при рязане. Тяхната роля е да предпазват ръката от острието на ножа.

ДОБАВКИ И АКСЕСОАРИ ЗА МИВКИ


Практичните кухненски уреди са и тези, които увеличават функционалността на зоната за миене. Те ще помогнат за почистването след готвене или печене. Разбира се, основното оборудване в зоната за измиване е мивка. Ако искате да увеличите функционалността му, струва си да изберете модели с дренаж. Той ще служи като място за подреждане и сушене на измити съдове. Вградените в мивката дренажи се предлагат в модели с една, една и половина и с две камери.

Ако в кухнята няма място за традиционна мивка с дренаж, можете да се сетите за мобилна. В малките кухни дълга и тясна канализация за мивка ще бъде перфектният избор, който може да бъде поставен върху работен плот до стената. Модел, който може да се постави директно върху мивката или сгъваем дренаж, също ще бъде добър избор. В големите кухни, където ежедневно се мият големи количества съдове, двустепенният дренаж за мивка ще бъде много по-добър. Подредената сушилня за съдове ви позволява да изсушавате чинии, чаши, прибори за хранене, както и тенджери и тигани.

Практични аксесоари за мивките също са дозатори, в които можете да съхранявате почистващи препарати. В това отношение можете да изберете свободно стоящи модели или по-удобен и естетичен дозатор за течности, вграден в мивката. Моделът, вграден в мивката, е практически невидим. По този начин пластмасовите бутилки, поставени върху работните плотове, могат да бъдат елиминирани.

ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА ОПРОСТЕНО ГОТВЕНЕ

Можете също така да посегнете към полезни кухненски уреди, ако искате да улесните готвенето. Притурка, за която много хора са чували, но използвана малко, е стойката за лъжици. Тази притурка се използва за слагане на лъжица, напоена със сос или супа. Благодарение на това плотът няма да се замърси. Когато търсите още по -практично решение, можете да изберете стойка за лъжица, оборудвана с дозатор за течности. Друга интересна притурка е щипката за поддържане на лъжицата, която е прикрепена към ръба на тенджерата.

Други полезни кухненски уреди включват решетка или многофункционална силиконова мрежа за източване и размразяване. Последната джаджа се поставя върху тенджерата / чинията и източва излишната вода без страх, че храната ще изпадне от съда. Този аксесоар ще бъде полезен и при замразяване на храна. Друго кухненско оборудване, на което си струва да обърнете внимание, е ланцетът за месо. Той ще помогне при подготовката му.

Перфектната домакиня също трябва да оборудва кухнята с:

силиконов гевгир, който съвпада с камерата на мивката,шило за пълнене на месо,инструмент за пълнене на шишчета,топка за готвене на ориз или картофи, кошница за измиване на продукти.

Кухненските уреди, които помагат при готвенето, също са джаджи, които ви позволяват да белите, почиствате, нарязвате и съхранявате плодове и зеленчуци. В това отношение има широк спектър от решения. Практичен аксесоар ще бъдат клещи, дръжки за опашки, както и различни видове белачки, резачки и чопъри. Интересен аксесоар ще бъде острилка за зеленчуци, която ще ви позволи да ги нарежете на декоративни дълги нишки или филийки. Можете да закупите и специални резачки за яйца - благодарение на тях можете да ги нарежете перфектно за салати. Сепараторите ще ви помогнат да отделите белтъка от жълтъка.

КУХНЯ ДЖАДЖИ ЗА ЛЕСНО ПОЧИСТВАНЕ

След готвене или печене е време за най-неблагодарната задача - почистването. За щастие те също могат да бъдат улеснени, като посегнете към практични кухненски уреди. Те включват контейнер за лющене и отпадъци, монтиран на чекмеджета или врати на шкафове. Благодарение на тях е много лесно да почистите работния плот. Елементът, който ще помогне при почистването, също е многофункционална четка, изработена от пластмаса и гума. С негова помощ можете да събирате трохи дори от труднодостъпни места.

Не липсват практически кухненски джаджи. Те ще улеснят почти всяка дейност, която извършваме в тази стая. Когато посягате към полезни кухненски уреди обаче, не забравяйте да не прекалявате. Нека изберем само тези, от които всъщност се нуждаем в ежедневната си работа. Натрупването на оборудване ще доведе до малко място в стаята и по този начин работата ще бъде много по -трудна .