Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Полезни кухненски аксесоари

18 юли 2023
Полезни кухненски аксесоари

Кухнята е стая, в която практичността и функционалността са на първо място пред естетиката. Ето защо, когато я оборудвате, трябва да обърнете внимание на оборудването, което ще улесни и подобри работата в кухнята. Такива устройства не липсват. Някои от тях са широко известни, други са сладката тайна на перфектните домакини. Днес решихме да разгледаме последното и да ви кажем с какво оборудване да допълните кухнята. Обещаваме, че те ще улеснят и ускорят работата ви. Готови ли сте да пазарувате?

 

КУХНЕНСКИТЕ АКСЕСОАРИ, КОИТО ПРАВЯТ РЯЗАНЕТО ЛЕСНО

Нарязването е дейност, която е от съществено значение при готвенето. В кухнята го правим много пъти, приготвяйки закуска, обяд или вечеря. Основните инструменти за рязане са, разбира се, нож и дъска. Въпреки това, ако искате да улесните работата си, струва си да инвестирате в сгъваеми дъски за рязане. Какво е тяхното предимство? Те улесняват разсипването на продуктите в купи и тенджери. Благодарение на това, че са сгъваеми - могат да се изсипват плодове, зеленчуци или месо без риск да се разлеят върху плота. Алтернатива на сгъваемата дъска ще бъде тази с гевгир. Дава ви много възможности при готвене. Благодарение на него можете да прецедите излишния сок от нарязани плодове или зеленчуци и да ги изплакнете преди нарязване. В магазините с джаджи за кухнята можете да намерите и дъски за приготвяне на риба.
 
При рязане полезните кухненски прибори са и предпазители за пръсти. Тяхната роля е да предпазват ръката от острието на ножа.
 

АКСЕСОАРИ ЗА КУХНЕНСКА МИВКА

Практични кухненски уреди са и тези, които увеличават функционалността на зоната за миене. Те ще помогнат за почистване след готвене или печене. Разбира се, основното оборудване на зоната за миене е мивката. Ако искате да увеличите функционалността и, си струва да изберете модели с отцедник. Той ще служи като място за подреждане и сушене на измитите съдове. Отцедниците за вграждане в мивката се предлагат в модели с едно, едно и половина и две корита.
 
Ако в кухнята няма място за традиционна мивка с отцедник, можете да помислите за мобилна. В малките кухни перфектният избор ще бъде дълъг и тесен отцедник за мивка, който може да се постави на плот до стената. Добър избор ще бъде и модел, който може да се постави директно върху мивката или сгъваем отцедник. В големите кухни, където всеки ден се мият големи количества съдове, двустепенният отцедник за мивка ще бъде много по-добър. Подреждащата се сушилня за съдове ви позволява да сушите чинии, чаши, прибори за хранене, както и тенджери и тигани.
 
Практични аксесоари за мивки са и дозаторите, в които могат да се съхраняват почистващи препарати. В тази връзка можете да изберете свободностоящи модели или по-удобен и естетичен дозатор за течности, вграден в мивката. Вграденият в мивката модел е практически невидим. В резултат на това пластмасовите бутилки, поставени върху работни плотове, могат да бъдат елиминирани.
 

КУХНЕНСКИТЕ АКСЕСОАРИ, КОИТО ПРАВЯТ ГОТВЕНЕТО ПО-ЛЕСНО

Можете да посегнете и към полезни кухненски уреди, ако искате да улесните готвенето. Една джаджа, за която много хора са чували, но рядко използват, е поставка за лъжици. Тази джаджа се използва за поставяне на лъжица, потопена в сос или супа. Това предпазва плота от замърсяване. За още по-практично решение можете да изберете поставка за лъжици, оборудвана с дозатор за течности. Друга интересна джаджа е щипката за поддържане на лъжицата, която се закрепва за ръба на тенджерата.
 
Други полезни кухненски прибори включват покритие за цедка или многофункционална силиконова мрежа за отцеждане и размразяване. Последната джаджа се поставя върху тенджера / чиния и източва излишната вода, без да се страхува, че хранителните продукти ще изпаднат от съда. Този аксесоар ще бъде полезен и при замразяване на храна. Друг кухненски уред, на който си струва да обърнете внимание, е уредът за омекотяване на месо. Той ще ви помогне да го подготвите. Перфектната домакиня трябва да оборудва кухнята и с:
 
  • силиконов гевгир, подходящ за коритото на мивката
  • шило за пълнене на месо
  • инструмент за пълнене на шишчета
  • съд за готвене на ориз или картофи
 
Кухненските уреди, които помагат при готвенето, са и джаджи, които позволяват белене, почистване, нарязване и съхранение на плодове и зеленчуци. В това отношение има широк набор от решения. Практичен аксесоар ще бъдат както клещи, стъбла за опашки, така и различни видове белачки или резачки и резци. Интересен аксесоар ще бъде острилка за зеленчуци, която ще ви позволи да ги нарежете на декоративни дълги нишки или филийки. За яйцата могат да бъдат закупени и специални резачки - благодарение на тях можете да ги нарежете идеално за салати. Сепараторите ще ви помогнат да отделите белтъка от жълтъка.
 

КУХНЕНСКИТЕ АКСЕСОАРИ ЗА ЛЕСНО ПОЧИСТВАНЕ

След готвенето или печенето идва ред на най-неблагодарната задача – чистенето. За щастие те също могат да бъдат улеснени, като посегнете към практичните кухненски уреди. Те включват контейнер за обелки и отпадъци, монтиран на чекмеджета или врати на шкафове. Благодарение на тях плотът се почиства много лесно. Артикул, който ще ви помогне при почистването е и многофункционална пластмасова и гумена четка. С негова помощ можете да събирате трохи дори от труднодостъпни места.
 
Практични джаджи за кухнята не липсват. Те ще улеснят почти всяка дейност, която извършваме в тази стая. Когато посягате към полезни кухненски уреди, не забравяйте да не прекалявате. Нека изберем само тези, които реално ще ни трябват в ежедневната ни работа. Натрупването на оборудване ще направи стаята по-малко пространство и по този начин работата ще бъде много по-трудна.