Социални Мрежи
Каталог

Подреждане на кухненски бокс в апартамента...

10 април 2021
Подреждане на кухненски бокс в апартамента...

ПРИЛОЖЕНИЕ ВСЕКИДНЕВНА С КУХНЯ - ДНЕС ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ

Преди десетина години апартамент с кухненски бокс се смяташе за по-лошо .  Днес това е едно от най-модерните решения за подреждане на всекидневната ви . Можете да го срещнете не само в малки апартаменти  или т.нар микро-апартаменти ,боксониери , но също така и в широкоформатни мезонети или еднофамилни къщи. В момента все повече хора искат от майсторите да отворят кухнята към хола и по този начин да разрушат преградната стена, включена в проекта. Откъде дойде тази промяна? На първо място, в нови възможности за подреждане. Те ви позволяват да подредите приложението по начин, който го прави практичен и благоприятен за семейната интеграция. На 17 и 140 квадратни метра може да се създаде интересен дизайн. Как да го направим?

КЪДЕ ДА Е ОТВОРЕНА КУХНЯ В АПАРТАМЕНТА?

Най-често отворената кухня е свързана с хола. Можете да го подредите на една от стените или да го подредите под формата на ъгъл. Кое решение ще изберете зависи от спецификата на помещението, разположението на прозорците и връзките на водата. Ако имате малко място в апартамента, ще бъде удобно да подредите кухненския бокс на една стена. Заема малко пространство и ще позволи удобна работа. Ъглова пристройка също ще работи добре в малки апартаменти. Благодарение на него ще спестите няколко сантиметра, което ще увеличи хола и свободното пространство.

В микро-апартаментите можете да монтирате мини кухнята на удобна стена . Това решение обаче не винаги работи. Ще имате проблем, ако коридорът е слабо осветен и заобиколен от няколко врати - към дневната, спалнята, банята. В резултат на това ще намалите размера на кухнята и ще създадете вид чакалня . Ако имате такава възможност, решете да съборите няколко стени и да свържете пристройката с хола.

Не забравяйте, че удобството при работа в кухнята се влияе от прилагането на ергономични принципи. Тяхното впечатление е още по-важно в приложението. Те ще въведат удобство и комфорт за работа в малко пространство и ще направят възможно извършването на всички дейности в правилния ред.

КАКВО НЕ МОЖЕ ДА ПРОПУСНЕТЕ В КУХНЯ, ОТВОРЕНА ВСЕКИДНЕВНА?

Кухнята, отворена към хола, трябва да бъде оборудвана по същия начин като традиционната, затворена. За съжаление не всяко оборудване ще има място в него. Има обаче някои, от които абсолютно не можете да се откажете. Какво е важно?

Мивка - никоя кухня няма да функционира без кухненска мивка, необходима е за миене на съдове и приготвяне на храна за готвене, в малко пространство е най-добре да се използват мивки с малък размер, например еднокамерни мивки, ако искате да спестите място на работния плот, ъгловата мивка ще бъде идеалният избор, поставена върху съединяването на шкафове - в ъгъла тя няма да заема ценно място и в същото време ще бъде практично оборудване.

Готварска печка - в приложението е най-добре да се откажете от печката с фурната и да поставите на котлона; долният шкаф под плота ще работи като място за съхранение; фурната може да бъде заменена с микровълнова фурна с функция за печене, която може да бъде поставена в горните шкафове;

Аспиратор - ще ви позволи да приготвяте ястия, така че миризмите да не пречат на членовете на домакинството да прекарват времето си в хола; качулката ще премахне миризмите на пържене, задушаване и загряване; перфектната качулка за малка кухня е тази с висока ефективност.

Не бива да се забравят и мебелите. Тези, които са идеални за кухни, свързани с хола, трябва да бъдат в ярки цветове и изключително просторни. Все по-често можете да се срещнете и с факта, че се препоръчва да се строи без горни шкафове за пристройки. Това решение ви позволява да увеличите оптически интериора, но намалява пространството за съхранение.

КАК ДА ПОДРЕДИТЕ ЖЕЛАНАТА КУХНЯ С КУХНЯ?

За много хора комбинацията от хол с кухня изглежда неестествена. "Работещият" характер на кухнята е в противоречие с този представителен хол. Ключът към помиряването на тези два свята е да се използват правилните трикове.