Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Почистване на хромирани смесители за баня – Изпитани методи

12 февруари 2024
Почистване на хромирани смесители за баня – Изпитани методи

Хромираните смесители са популярни в България по много причини. Неговият елегантен, сребрист дизайн подхожда на повечето аранжировки, като се смесва безпроблемно с други цветове и елементи на обзавеждане, изработени от различни суровини. Освен това е устойчив на износване. Въпреки това, за да запазят своята издръжливост и красив външен вид, хромираните смесители за баня трябва да бъдат правилно почистени. Научете най-добрите начини да го поддържате безупречно чист!

 

Как се почиства хромиран смесител?

Почистващите препарати за хромирани смесители трябва да имат еднородна консистенция и да са меки. Течности, млека и гелове, предназначени за тази цел, ще работят добре. Най-добрият избор са препарати с леко алкална реакция. Обикновената течност за миене на съдове също работи изненадващо добре при почистване на хромирани повърхности. Определено избягвайте прахове, вещества, съдържащи гранули и препарати, съдържащи киселина, хлор или други избелващи вещества. Използвайте мека материя за пране. Подходящи са памучни или микрофибърни кърпи. Ако използвате гъба, използвайте само меката страна!

Как се почистват хромирани фитинги ?

Хромираните фитинги трябва да се почистват внимателно и систематично, така че е добра идея да ги избърсвате поне веднъж на ден. Това ще ви помогне да избегнете натрупването на мръсотия и утайки. Просто избършете смесител и другите хромирани елементи с кърпа и малко количество течност или мляко. Не забравяйте накрая да изплакнете всичко обилно с чиста вода и да избършете на сухо! Избърсването на фитингите ще предотврати натрупването на утайка от изсушаваща вода. Важно е, че след измиване на гланцирани хромирани повърхности си струва да ги полирате допълнително. Използвайте мека кърпа, за да поддържате перфектна, почти огледална повърхност.

Как да почистеми по-сериозните замърсявания?

Ако върху фитингите вече има видимо количество варовик или се появи друга мръсотия, която трудно се отстранява, никога не търкайте повърхността! Интензивното почистване ще има обратен ефект от очаквания, оставяйки грозни петна там, където най-горният слой е бил изтрит завинаги. Вместо това накиснете кърпа или памучен тампон в разтвор 1:1 от вода и оцет/лимонов сок. Поставете ги върху елемента, който ще почиствате и изчакайте около 15 минути. След това време измийте фитингите нормално, изплакнете и подсушете. Леко киселинното вещество ще помогне да се отървете от утайката, без да повреди хромираната повърхност.

РЕЗЮМЕ

Хромираните фитинги не изискват сложни грижи. Лекотата и бързината на почистване със сигурност може да се третира като още едно предимство, определящо тяхната популярност. Все пак трябва да сте системни! Само редовното почистване ще запази тяхната ефективност и привлекателен външен вид. Струва си да си създадете навика да ги избърсвате всеки ден, за да премахнете следи от сапун и петна от вода. Благодарение на това хромираните повърхности ще блестят всеки ден!