Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Освежете кухнята си за пролетта

17 декември 2022
Освежете кухнята си за пролетта

Пролетта е чудесно време да обновите или освежите кухнята си. По-високите температури и слънчевото време са благоприятни за боядисване, ремонтни работи, метаморфоза на мебелите. Част от работата може да се извърши навън, а възможността за широко отваряне на прозорци и врати в стаите ще ви позволи да проветрите кухнята от миризмата на бои, лакове или други средства. Въпреки това, за да бъде успешен ремонтът и метаморфозата на кухнята, трябва да се подготвите за това. Вижте как да оставите слънцето и радостта във вашата кухня.

 

Необходим ли е ремонт на кухнята през прометта ?

Пролетта е сезонът на годината, изпълнен със слънце. Неговите слънчеви лъчи не само ни затоплят, но и попадат през прозорците в интериора на дома - те ги осветяват, затоплят, но и, за съжаление, подчертават всички дефекти на стаята. В светла стая можете ясно да видите мръсни стени, напукана мазилка, надраскан под, повредени плочки, грозни петна по мебели или петна по работния плот. Всичко това прави кухнята ни да изглежда непривлекателна за нас и все по-често се замисляме за нейния ремонт или поне освежаване. Добрата новина е, че пролетта е чудесно време за освежаваща работа. Благоприятстват ги подходящото време, както и новите колекции аксесоари, мебели и кухненски аксесоари.

 

От къде да започнем ремонтни и освежителни работи по кухнята ?

Всяка промяна в кухнята трябва да започне с цялостно почистване. Те ще ви позволят да се отървете от ненужни неща, да почистите и разчистите пространството, както и да проверите кое оборудване всъщност се нуждае от подмяна или ремонт. За да почистите старателно кухнята през пролетта, е необходимо:
 
  • Изпразване на всички шкафове и чекмеджета в кухнята, измиването им с разтвор от вода и оцет или почистваща и дезинфекцираща течност
  • Измиване на кухненски фасади
  • Почистване на хладилник, печка, мивка,
  • Отстраняване на котлен камък по фугите на плочките
  • Прибиранена зимна украса.
 
Чистата и подредена кухня веднага изглежда по-приятно и приятелско място. Почистването също ви позволява да получите повече пространство, което ще бъде полезно при въвеждането на пролетни аксесоари и текстил.
 

Обновяване на Кухнята за Пролетта !

Най-лесният начин да внесете пролетта в кухнята е да я освежите бързо. Залагайки на тях, трябва да се справите с обширен и дългосрочен ремонт. Кухнята придобива нов облик чрез внасяне на малки промени, подмяна на аксесоари или въвеждане на нови декоративни елементи. Ако искате да промените интериора на кухнята, достатъчно е да смените покривките, кърпите, подложките за чинии, чаши, купи, кани. Новите попълнения трябва да бъдат в ярки и наситени цветове: жълто, зелено, оранжево. Пастелните нюанси също работят добре в пролетните кухни - леки и деликатни, те идеално отговарят на аурата на този сезон. Също така си струва да си спомните за кухненския прозорец, който през пролетта трябва да бъде украсен с леки завеси или завистливи флорални мотиви.
 
Живите растения ще донесат пролетна атмосфера във всяка кухня. По-високите температури ви насърчават да организирате частен хербарий или мини градина в кухнята, където можете да засадите репички, лук, моркови или маруля. Кухненският хербарий ще бъде допълнен от вази, пълни с пъстри цветя, като нарциси, зюмбюли, лалета, теменужки, незабравки, маргаритки, метличина, карамфили, лилейници.
 
Миризмите също играят голяма роля в кухнята. Ако нямате време да печете бисквити или торти всеки ден, можете да замените аромата им със свещи или дифузери. Благодарение на тях вътре ще се носят приятни аромати. Можете да изберете типични кухненски аромати или флорални и цитрусови аромати, които освежават и придават енергия за действие.
 

Когато освежаването не е достаъчно - КАК ДА ПЛАНИРАМЕ РЕМОНТНИТЕ ДЕЙНОСТИ В КУХНЯТА?

Понякога добавянето на пролетни аксесоари не е достатъчно. В такава ситуация е необходим ремонт на кухнята. Когато се подготвяте за него, на първо място трябва да определите обхвата на работата. Ако те ще бъдат задълбочени, включително къртене на пода и изчукване на плочките, трябва да се подготвите за много работа и изразходване на много време и няма нужда да го криете - средства. Основният ремонт в кухнята винаги трябва да започва със стените и подовете, както и големи дейности като разрушаване на стената или нейното изграждане между хола и интериора на кухнята. На по-късен етап можете да преминете към подмяна на мебели в кухнята, както и на уреди като мивка, печка, хладилник, както и дребни домакински уреди. В самия край на ремонта е време да завършите интериора с аксесоари, джаджи и кухненски аксесоари.
 
При огледа обаче може да се окаже, че ще е необходим малък ремонт, изразяващ се само в подмяна на мебели, мивка или боядисване на стените. В този случай няма да отнеме много време и най-важното е, че можете да го извършите сами. Уроци за това как да направите метаморфоза на кухненски мебели или да боядисате стените могат лесно да бъдат намерени в интернет. Ако не се чувствате майстор в такава работа, свържете се със специалист, който ще оцени работата и след това ще я изпълни.
 
Пролетта е чудесно време да помислите за промени в домашния интериор. Цветя, цветни аксесоари, флорални десени, лек текстил ще внесат много топлина и слънце в стаите. През пролетта можете да помислите и за по-цялостен ремонт. Топлите и дълги дни са благоприятни за обновяване и метаморфоза. Боядисването, фрезоването или смяната на домакински уреди са много по-лесни и бързи, отколкото през зимата.