Социални Мрежи
Каталог

Освежете кухнята си през пролетта !

21 август 2021
Освежете кухнята си през пролетта !

НЕОБХОДИМО ЛИ Е ОБНОВЯВАНЕТО НА КУХНЯТА ?


Пролетта е сезонът, пълен със слънчева светлина. Неговите слънчеви лъчи не само ни стоплят, но и попадат в домашния ни интериор през прозорците - те им добавят светлина, затоплят ги, но също така, за съжаление, подчертават всички дефекти в стаята. В светла стая можете ясно да видите мръсни стени, напукана мазилка, надраскани подове, повредени плочки, грозни петна по мебели или петна по работния плот. Всичко това означава, че нашата кухня ни се представя като непривлекателна стая и ние все по -често мислим за обновяване или поне освежаване. Добрата новина е, че пролетта е чудесно време да се освежите. Те са облагодетелствани от хубавото време, както и от нови колекции аксесоари, мебели и аксесоари за кухнята.

КАК ДА ЗАПОЧНЕТЕ РЕМОНТА - ОБНОВЯВАЩИ РАБОТИ?

Всички промени в кухнята трябва да започнат с цялостно почистване. Те ще ви позволят да се отървете от ненужните неща, чисти и безплатни отломки, както и да проверите кое оборудване всъщност изисква подмяна или ремонт. За да почистите добре кухнята през пролетта, е необходимо:

изпразване на всички шкафове и чекмеджета в мебелите, измиване с разтвор на вода и оцет или течност за почистване и дезинфекция,

измиване на кухненски фасади,

почистване на хладилник, печка, мивка,

отстраняване на котлен камък от фуги на плочки,

погребване на зимни украси.

Чистата и подредена кухня веднага изглежда по -приятно и приятелско място. Почистването също така ви позволява да получите повече пространство, което ще бъде полезно при въвеждането на пружинни аксесоари и текстил.

ОСВЕЖДАМЕ КУХНИТЕ ЗА ПРОЛЕТА!

Най-лесният начин да внесете пролетна атмосфера в кухнята си е да я освежите бързо. Избирайки ги, трябва да се справите с обширен и дълготраен ремонт. Кухнята придобива нов облик, като въвежда няколко малки промени, подменя аксесоари или въвежда нови декоративни елементи. Ако искате да промените интериора на кухнята, достатъчно е да смените покривки, платове, подложки, чаши, купи и кани. Новите допълнения трябва да се съхраняват в ярки и ярки цветове: жълти, зелени, портокали. Пастелните нюанси също работят добре в пролетни кухни - леки и деликатни, те перфектно съответстват на аурата на този сезон. Струва си да си припомним и за кухненския прозорец, който през пролетта трябва да бъде украсен със светли завеси или с флорални шарки.

Живите растения ще внесат пролетния климат във всяка кухня. По -високите температури просто ви насърчават да подредите частен хербарий или мини градина в кухнята, в която можете да засадите репички, лук, морков или маруля. Кухненският хербарий ще бъде допълнен от вази, пълни с пъстри цветя, като нарциси, зюмбюли, лалета, теменужки, незабравки, маргаритки, метличини, карамфили и лилейници.

Миризмите също играят важна роля в кухнята. Ако нямате време да печете бисквити или сладкиши всеки ден, можете да замените миризмата им със свещи или дифузори. Благодарение на тях вътре ще плуват приятни миризми. Можете да изберете типични кухненски аромати или флорално-цитрусови аромати, които освежават и зареждат с енергия.

КОГА ОСВЕЖДАНЕТО НЕ Е ДОСТАТЪЧНО - КАК ДА ПЛАНИРАТЕ РЕМОНТНИТЕ РАБОТИ В КУХНЯТА?

Понякога въвеждането на пружинни аксесоари не е достатъчно. В такава ситуация обновяването на кухнята е от съществено значение. Когато се подготвяте за това, първо трябва да определите обхвата на работата. Ако те са задълбочени, включително скъсване на подове и чукване на плочки, трябва да сте подготвени за много работа и много време и няма нужда да криете средствата. Цялостният ремонт в кухнята винаги трябва да започва със стените и подовете, както и с големи работи като разрушаване на стената или изграждането й между хола и кухненския интериор. На по -късен етап можете да преминете към подмяна на мебели в кухнята, както и уреди като кухненска мивка, печка, хладилник и малки домакински уреди. В самия край на ремонта е време да завършите интериора с допълнения, джаджи и кухненски аксесоари.

По време на проверката обаче може да се окаже, че ще е необходим малък ремонт, състоящ се само от подмяна на мебелите, мивката или боядисване на стените. В този случай няма да отнеме много време и най -важното е, че можете да го направите сами. Можете лесно да намерите уроци за това как да трансформирате кухненските мебели или да боядисвате стени в Интернет. Ако не се чувствате като майстор в такива работи, свържете се с професионалист, който ще оцени работата и след това ще я извърши.

Пролетта е чудесно време да помислите за промени в интериора на вашия дом. Цветя, цветни аксесоари, флорални шарки, лек текстил ще внесат много топлина и слънце в стаите. През пролетта можете да помислите и за по -цялостен ремонт. Топлите и дълги дни благоприятстват обновяването и метаморфозите. Следователно боядисването, облицовката или подмяната на домакински уреди са много по -прости и по -бързи, отколкото през зимата.