Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Окачен таван в кухнята: проба, цена и инструкции стъпка по стъпка

Окачен таван в кухнята: проба, цена и инструкции стъпка по стъпка

4 декември 2021
Окачен таван в кухнята: проба, цена и инструкции стъпка по стъпка

Окачените тавани в кухнята имат доста предимства. Те не само влияят положително на външния вид на интериора, но и дават възможност за скриване на кабели и инсталации, неравности, по-добра подредба на осветлението, по-добра изолация на тавана и по-висока акустика, ако е облицован с минерална вата. Това решение е особено полезно в малки интериори. Таванът в малка кухня разделя стаята на работна зона и кът за сядане. Освен това окачените тавани правят стените да изглеждат по-високи.

КАК СЕ МОНТИРА ОКАЧЕН ТАВАН В КУХНЯТА?

Монтажът на окачения таван е сложен. Състои се от хоризонтални решетки, които са закрепени към тавана с помощта на специални закачалки. Конструкциите са закрепени към гипсокартон или касети. Най-често окаченият таван в кухнята се монтира върху гипсокартон. От тези дъски могат да бъдат направени прости тавани. Трябва да закупите специални дъски, които са подходящи за сводести тавани. Извитите панели се режат сухи или мокри. Алтернатива на тях са специалните гъвкави плочи .

Газопроводите не могат да се поставят в окачени тавани в кухнята (в помещението под тавана), но можете да монтирате безпроблемно осветлението, вентилационната инсталация или абсорбатор. Окаченият таван може също да скрие окабеляването към климатичната или аудио-видео системите. Този тип скрити инсталации гарантират ред и хармония в кухнята.

КАКЪВ ОКАЧЕН ТАВАН СТАВА НА КУХНЯ?

Окаченият таван в кухнята може да бъде в много дизайни и форми. Могат да се монтират както в малка кухня, така и в голяма кухня, която е отворена към всекидневната. Изобщо не е задължително да са с нормална форма. Интересен модел на окачения таван за кухнята е да го поставите в центъра на стаята или по линията на мебелите. Има следните възможности:

Прости окачени тавани - това са най-често срещаните. Поради своята гъвкавост, той подхожда на различни кухненски стилове. Простият окачен таван може да се комбинира с фини точкови халогени, например в кръгла форма. Най-добре е да оставите халогените в кухнята на тавана.

Окачен таван с LED вдлъбнатина - е функционален и практичен, осигурява необходимото количество светлина в кухнята. Това решение работи в модерни кухни.

Окачен таван с огледален филм - това е специално решение. Това ще помогне за визуално увеличаване на вътрешното пространство и ще създаде интересен визуален ефект. Окаченият таван с огледално фолио работи най-добре на малка площ.

Окачен таван с дървени касети – уникален таван, който изглежда изключително стилен. Идеален за кухнята, комбинирана с хола. Ще изглежда особено красиво над кухненския остров.
Препоръчителният модел на окачен таван за хола, който е отворен към кухнята, би бил на по-късата линия на стаята. Благодарение на това вътрешното пространство е разделено на две или повече части. Това решение работи не само в отворената кухня, но и във всекидневната, която е свързана с коридора например. Ако кухнята е свързана с всекидневната, тогава добавянето на окачен таван само в кухнята също е добър вариант.

Освен различните дизайни в кухнята, можете да използвате и цветни одеяла. Белите са най-популярни и универсални. Те се вписват във всеки тип интериор. Но в кухнята има и тъмни тавани. Използват се само в много високи помещения. Следователно те работят много добре в апартаменти в жилищни сгради. В малкия интериор тъмен окачен таван ще намали визуално площта на повърхността и ще намали помещението с прибл. 30 см.

КАКВО Е ВАЖНОТО ТУК?

Когато избирате окачен таван, едно от най-важните неща, за които трябва да помислите, е доброто осветление. Струва си да добавите допълнително халогенно осветление, което ще подчертае върховете или ъглите на шкафовете. Декоративната функция в този случай са таваните, окачени на второ място в кухнята, въпреки че външният им вид е трудно да се пренебрегне. Моделът на тавана за кухнята може да бъде избран от предложенията на много производители. Има много различни десени - декоративни разфасовки, изрезки, дупки, различни нива.

Интериорните дизайнери съветват окаченият таван в кухнята да бъде изработен от водоустойчиви панели с дебелина 12,5 или 15 мм. По-тънките панели са твърде тънки и могат да се огъват поради собственото си тегло, така че профилът на решетката трябва да бъде удебелен. В същото време е важно да се гарантира, че окаченият таван не пречи на пропорциите на интериора.

ИДЕИ ЗА ОКАЧЕН ТАВАН В КУХНЯТА

При обзавеждането на кухнята трябва да се погрижите за всички повърхности на стаята. Последният и най-висок елемент е таванът. Тя е важна част от помещението и осигурява визуално въздействие на кухненския интериор. Има много идеи за тавана в кухнята. Тя може да бъде гладка и бяла или да има определена структура, форма и цвят. В кухни се използват окачени тавани, опънати тавани, таванни острови или към горната повърхност се залепва фототапет.

Окачен таван в кухнята е интересно решение. Внася разнообразие и нещо модерно в интериора. Окачените тавани са подходящи за декориране на кухня в модерен, скандинавски, минималистичен или индустриален стил. Тези с необичайни, заоблени форми са особено подходящи за класическа и стилизирана кухня в провансалски, английски или тоскански стил.