Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Огледало в Кухнята вместо плочки - Съвети и Напътствия

7 ноември 2021
Огледало в Кухнята вместо плочки - Съвети и Напътствия

ОГЛЕДАЛО В КУХНЯТА ВМЕСТО ПЛОЧКИ И ОГЛЕДАЛНИ ПЛОЧКИ МЕЖДУ ШКАФОВЕТЕ: ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ - СТРУВА ЛИ СИ?

Малка, тъмна, слабо осветена кухня е проблем за мнозина. Обикновено срещаме такъв тип интериор в така наречените стари сгради, но недоекспонираните кухни могат да се появят и в съвременните жилищни сгради. В такива случаи външният вид на помещението може да бъде подпомогнат от подходящо съоръжение. Един от триковете е използването на огледало в кухнята. Огледалото в кухнята може да има различни форми, или вместо плочки над плота или като декорация на стената. Открийте възможните приложения на огледалото в кухнята.

Огледалото обикновено е аксесоар, използван в банята, коридора или спалнята. Оказва се обаче, че магията на стъклото може да работи добре и в кухнята. Има широка гама от опции. Огледалото в кухнята е не само интересна декорация за стена, но и ви позволява лесно да увеличите и осветите стаята. Огледало обикновено се използва в малка кухня, но малко огледало на стената или огледало над масата работи добре в големите кухни.

Интериорните дизайнери ценят огледалата, наред с други неща, защото:
• винаги са на мода,
• пасват добре с различни стилове на обзавеждане,
• и те са евтино допълнение към съоръжението.

ОГЛЕДАЛО МЕЖДУ КУХНЕНСКИТЕ ШКАФОВЕ ЕДНА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ

Огледало в кухнята вместо плочки е една от най-новите тенденции в подреждането на кухненски стени. Това решение е не само модерно, но и изключително оригинално. Получавате интересен, уникален и свеж ефект. Огледалото над плота е монтирано в голямо стъкло. За стената на кухнята има специални огледала, които се закрепват към стената, огледала под формата на плочки или стъклени трески с полирани ръбове, които могат да се комбинират в едно цяло.

Интересен ефект се постига, когато стъклото се постави над плота и това показва текстурата на стената зад него, например сурова тухла или цветна стена.

Огледалата под формата на плочки обикновено се правят по мярка, включително мястото за електрически контакти. Когато прикрепяте огледалото към стената, не забравяйте да запечатате зоната между огледалото и стената. Това предотвратява натрупването на мръсотия и прах – уплътнителният материал може да бъде например силикон или гъвкави шайби.

Огледалото между шкафовете в кухнята трябва да бъде направено от така нареченото безопасно стъкло, т.е. такъв с повишена термична и механична устойчивост. Огледалото в кухнята може да бъде многопластово, от залепено или закалено стъкло.


ПРАКТИЧНО ЛИ Е ОГЛЕДАЛО НАД КУХНЕНСКИЯ ПЛОТ?

Кухня с огледало все още предизвиква много съмнения. Хората, които мислят за това решение, се страхуват най-вече заради практическата му употреба. Страхуват се, че огледалото между шкафовете в кухнята лесно ще се изцапа и веднага ще видите всички следи, всяко докосване на ръката си или пръскане на вода.

Въпреки това, както се оказва, огледалото с формата на плочки изобщо не е трудно за поддръжка. Благодарение на факта, че огледалата обикновено се поставят върху стените на кухнята в големи стъкла, няма пролуки или фуги, които са трудни за почистване. Трябва да се отбележи обаче, че всяка мръсотия от готвене върху огледалото над работния плот ще бъде разпознаваема от пръв поглед.

Тази мръсотия обаче не е нищо особено, тя се появява и върху стъкло, керамични плочки или друг материал. Единствената разлика е, че веднага ще се вижда на огледалото. Въпреки това, можете да го премахнете бързо и интериорът винаги се поддържа в идеален ред.


ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ РЕШЕНИЯ С КУХНЕНСКОТО ОГЛЕДАЛО В ГЛАВНАТА РОЛЯ

Огледалото в кухнята може да се закрепи не само между шкафовете, но и на мебелните фасади. Кухненските фасади, покрити със стъкло, са смел вариант за дизайн, който предлага много потенциал за обзавеждане. Този тип мебели внасят лекота в интериора на кухнята, така че да получите определена дълбочина и да увеличите оптически помещението.

Едно от най-новите решения за производителите на кухненски мебели е използването на огледало по стените на кухненския остров. Венецианските огледала се използват най-често в кухненското обзавеждане, тъй като покриват вътрешността на шкафовете и така прикриват нещата добре. Стъклените фасади могат лесно да се комбинират с LED осветление, което позволява да се постигнат уникални визуални ефекти.

Заслужава да се отбележи също, че огледалата могат да се поставят не само на мебелните фасади, но и върху домакински уреди като хладилниците.


ПРАКТИЧЕН И ВЪОБРАЖАЕМ ДЕКОР

Огледалата в кухнята могат да бъдат под формата на типичен декор. Малки огледала на стената или огледала над масата са идеални за тази роля. Стъклото е окачено на свободна стена и освен декориране, може например да определи границите на зоните на използване или да направи визуална адаптация на кухнята.

Декоративните огледала на стената в кухнята могат да имат декоративна рамка, но могат да се използват и различни форми на огледала. Огледалната рамка трябва да бъде адаптирана към стаята и стила на подреждането на кухнята. Когато използвате огледала в кухнята, е важно да ги окачите на място, където отражението е лесно да се види. Огледалото не трябва да отразява безпорядък в кухнята, като почистващи препарати или съдове, съхранявани в мивката.


КАК И КОГА Е ПОДХОДЯЩО ТОВА РЕШЕНИЕ?

Най-безопасно е огледалото да се постави пред прозореца на кухнята – то отразява падащата светлина и придава на помещението подходяща дълбочина. Огледалото в кухнята също е много добро допълнение към интериора в стил блясък, френски, класически, модерен или елегантен.

Тъй като стъклото е неутрален и универсален материал, то може да се използва и в кухни, които се комбинират с всекидневната или трапезарията. Стъклените плочки са по-лесни за адаптиране към декора на представителните стаи, отколкото традиционните плочки.