Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Необичайни решения в кухнята !

26 февруари 2023
Необичайни решения в кухнята !

В новите сгради все по-често се използват необичайни кухни. Те се отличават с необичайна форма и разположение. Разположени са и на нестандартни места. За да бъдат удобни за използване, трябва да се използват необичайни решения за подреждане. Те ще помогнат да се организира функционална кухня дори в най-малкото пространство. Какви трикове да използвате, ако сте собственик на трудна за настройване кухня?

 

КАК ДА ПРОЕКТИРАМЕ КУХНЯ С НЕОБИЧАЙНА ФОРМА?

Типични кухни са тези с квадратна или правоъгълна форма – те са най-лесни за аранжиране. Лесно е да се използва принципът на работещ триъгълник или двуредова кухня, в която мивката, печката или хладилникът са разположени на противоположни страни. В квадратни или правоъгълни кухни също така е лесно да се отделят следните зони: съхранение, готвене, миене. Проблеми с тях обаче ще има в кухнята под наклон, с една стена под ъгъл или във формата на триъгълник. В такива помещения е трудно да се приложат стандартните ергономични принципи. Това обаче не означава, че кухнята в тази форма трябва да бъде по-малко функционална. Препоръчителното решение е да направите сградата по размер, който ще се адаптира към неравностите. В този случай кухнята остава в стандартния си вид и не са необходими никакви строителни дейности. Те обаче ще са необходими, ако искате да приведете интериора в стандартна форма. В такива ситуации стените могат да бъдат изравнени с помощта на стоманени конструкции от гипсокартон. Последното решение се препоръчва, ако кухнята има голям брой квадратни метра , В малките стаи подравняването на неравномерни стени води до загуба на ценни сантиметри.

 

КАК ДА ПОДРЕДЕМ КУХНЯ НА НЕОБИЧАЙНИ МЕСТА?

Новото строителство предлага все по-малки апартаменти, които предприемачите наричат ​​микроапартаменти. Те са 20-25 метра 2. Това означава, че кухнята няма типично място, а е разположена в изненадваща точка, например под стълбите, в еркера, в нишата, в антрето, в коридора. Такова местоположение на кухнята означава, че стандартното оборудване и сгради не работят. Следователно е необходимо не само да се правят мебели по размер, но и да се използват мивки с необичайни форми, например трапецовидни. Ако имате такава възможност, можете да използвате и остров, който ще увеличи работното пространство. Същата роля ще играе бар или кухненски полуостров.

 

КОГА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЪГЛОВА МИВКА?

Необичайните кухни изискват необичайно оборудване. Те включват трапецовидната или ъглова мивка. Ще работи в малко пространство и в незабележими стаи. Мивката с трапецовидна форма може да се монтира в ъгъл, като по този начин спестява място на кухненския плот. Предимството на това решение е също, че мивката в ъгъла означава и повече място за съхранение и по-добра ергономичност дори в най-нестандартната кухня. Това оборудване ще бъде оценено и от собствениците на малки кухни. Благодарение на факта, че ще бъде поставена в ъгъла, можете да си позволите по-голяма мивка, например мивка с едно корито и отцедник или дори модел с две корита. По-голям модел ще елиминира нуждата от съдомиялна машина в малка кухня. Съдове, прибори, чаши, големи тенджери и тави за печене могат лесно да се мият в голямата трапецовидна ъглова мивка. Подобни възможности разсейват мита, че трапецовидната мивка е непрактично оборудване в кухнята.
 
Необичайните решения в кухнята ще ви помогнат да подредите дори необичайна стая. Използването им ще направи кухнята практична и функционална, независимо от нейната повърхност, форма, оформление, местоположение. Препоръчваме нашите трапецовидни мивки на всеки, който търси необичайни, но практични трикове за подреждане.