Социални Мрежи
Каталог

Необичайни решения в кухнята ?

17 май 2021
Необичайни решения в кухнята ?

КАК ДА ПРОЕКТИРАМЕ КУХНЯ С НЕОБИЧНА ФОРМА?

 
Типичните кухни са квадратни или правоъгълни - те са най-лесни за подреждане. Можете лесно да приложите принципа на работния триъгълник или двуредова кухня, в която мивката, печката или хладилникът са разположени от противоположните страни. В квадратни или правоъгълни кухни също е лесно да се отделят зони: съхранение, готвене, миене. С тях обаче ще срещнете проблеми в кухнята под ъгъл, с една стена под ъгъл или във формата на триъгълник. В такива помещения е трудно да се приложат стандартните принципи на ергонометрията. Това обаче не означава, че кухня в тази форма не трябва да е функционална. Препоръчителното решение е да се направи вградена инсталация, която да се адаптира към неравностите. В този случай кухнята остава в стандартната си форма и няма нужда от строителни работи. Те ще са необходими, ако искате да приведете интериора в стандартна форма. В такива ситуации стените могат да бъдат изравнени с помощта на картонено-гипсови стоманени конструкции. Последното решение се препоръчва, ако кухнята има голям брой метри 2. В малките стаи изравняването на неравни стени означава, че ценните сантиметри се губят.
 

КАК ДА НАРЕДИТЕ КУХНЯТА НА НЕСТАНДАРТНИ МЕСТА?

 
Ново строителство предлага все по-малки апартаменти, които архитектите наричат ​​микро апартаменти. Те са с по 20-25 метра . Това означава, че кухнята няма типично място и се намира в изненадваща точка, например под стълбите, , във вдлъбнатината, в коридора, коридора. Такова местоположение на кухнята означава, че стандартните уреди и идей не работят. Следователно е необходимо не само да направите мебели по размер, но и да използвате мивки с необичайни форми, например кръгли. Ако е възможно, можете да използвате и остров, който ще увеличи работното пространство. Барът или кухненският полуостров ще играят същата роля.
 

КОГА ДА ИЗПОЛЗВАТЕ МИВКАТА?

 
Необичайните кухни налагат използването на необичайни уреди в тях. Те включват трапецовидна мивка. Ще работи добре в малко пространство и в незабележителни стаи. Трапецовидната мивка може да се монтира в ъгъла, като по този начин се спестява място на кухненския плот. Друго предимство на това решение е, че мивката в ъгъла също така осигурява повече място за съхранение и по-добра ергономичност, дори в най-необичайната кухня. Това оборудване ще бъде оценено и от собствениците на малки кухни. Поради факта, че ще бъде поставен на ъгъла, можете да си позволите по-голяма мивка, например еднокамерна мивка с дренаж или дори двукамерен модел. По-големият модел ще премахне необходимостта да имате съдомиялна машина в малка кухня. В голямата трапецовидна мивка можете лесно да почиствате съдове, прибори за хранене, чаши, големи тенджери и тави. Подобни възможности опровергават мита, че трапецовидната мивка е непрактично оборудване в кухнята.
 
Необичайни решения в кухнята ще помогнат да се организира дори необичайна стая. Използването им ще ви позволи да се насладите на практична и функционална кухня, независимо от нейната повърхност, форма, разположение или местоположение. Препоръчваме нашата трапецовидна мивка Катания и Монако на всеки, който търси необичайни, но практични трикове за подреждане.