Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Надраскана Гранитна мивка: Как да премахнете драскотините ?

10 април 2022
Надраскана Гранитна мивка: Как да премахнете драскотините ?

ДРАСКОТИНИ ПО МИВКАТА – КАК СЕ ОБРАЗУВАТ?

Дори и най-здравата и качествена кухненска мивка е подложена на повреди по време на употреба. Счупване на повърхността на гранитната мивка може да бъде причинено от преместване на тенджери или тигани. Честа причина за драскотини по мивката са хвърлените прибори за хранене или чинии. Всички тези ситуации са опасни за гранитната мивка. Мивките предлагани на www.Granitnimivki.bg, са изработени от висококачествен агрегат, се справят добре с такива ситуации, но в случай на много силно въздействие върху покритието могат да се появят някои неестетични драскотини. Ако обаче са настъпили драскотини или повреди, това не означава, че трябва незабавно да закупите нова мивка.

КАК ДА ОТСТРАХВАМЕ ДРАСКОТИНИ ПО ГРАНИТНАТА МИВКА ?

Образуването на драскотини върху гранитна мивка може лесно да се избегне. Достатъчно е да се грижите правилно за нея. Преди всичко трябва да избягвате да хвърляте остри и тежки предмети в коритото от голяма височина. За да се грижите правилно за мивката, също трябва да се въздържате от почистване на мивката със силни химикали, прахове или мляко с абразиви. Вместо такива препарати е по-добре да инвестирате в специални продукти за грижа за гранитни мивки или дори в хидроизолационен агент. Това е импрегнация за защита и почистване на гранитни покрития. Подпомага грижите и помага да се поддържа мивката в добро състояние в продължение на много години. Този почистващ препарат също маскира драскотини по почистената повърхност. Най-ефективната бутилка хидроизолация / импрегнация ще издържи до 6 месеца при нормална употреба.

Когато почиствате, внимавайте да не използвате телени четки или остри четки. Това води до още по-големи драскотини по мивката. Гранитните покрития се почистват най-добре с деликатни кърпи. Такава обработка предпазва гранитната мивка от надраскване. Освен това можете редовно да омаслявате мивката (на всеки 3-4 седмици). Състои се в нанасяне на олио за готвене, като ленено масло, зехтин, върху чистата и суха мивка. Тази обработка овлажнява мивката и също така засилва нейния цвят.

НАДРАСКАНА ГРАНИТНА МИВКА - ИНСТРУКЦИИ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ, ЗАЛИЧАВАНЕ НА ДРАСКОТИНИ

Ако по мивката ви бъдат открити драскотини, коритото трябва да се почисти старателно със веро за съдове. След почистване на коритото от замърсявания, остатъци от храна и мазнини, то се изплакват обилно с вода и след това се избърсват с хартиена кърпа. Така подготвената повърхност се напръсква с импрегниращия агент, като в същото време се следи върху нея да се образува тънък филм. Оставете напръсканта повърхност за 10 минути и след това избършете. Мивката трябва да престои поне 4 часа (и за предпочитане цяла нощ), не наливайте вода в нея и не мийте съдовете в нея. Тази процедура е най-добре да се прави веднъж седмично, за да се поддържат покритията в добро състояние. Този начин за премахване на драскотини от гранитна мивка може да се използва на всеки модел, не само на мивките предлагани на Granitnimivki.BG. Процедурата е безопасна както за светли, така и за черни или графитни мивки. Импрегниращия агент за премахване на драскотини от гранитни мивки можете да намерите в нашия магазин, в раздел Аксесоари - продукти за грижа за гранитни мивки.

Драскотини по мивката - какво сега, трябва ли да се купува нова мивка?

Дали стружки върху гранитната мивка могат да бъдат отстранени зависи не само от взетите мерки и използваните препарати, но и от качеството на гранитните инертните материали. Днес на пазара има много гранитни мивки, но качеството на продуктите на отделните фирми варира значително. Кухненските мивки, идващи от Китай, са предимно изработени от некачествен материал, който не само предотвратява отстраняването на малки драскотини, но и не са устойчиви на повреди. Ако на такава мивка се появят малки драскотини, всъщност мивката е подходяща само за изхвърляне. Затова е добре преди покупка да се запознаете с мненията за гранитните мивки. Ако търсите издръжливи кухненски мивки, бихме искали да Ви поканим да се запознаете с нашите гранитни мивки. Изработени са от висококачествен гранитен агрегат и са произведени в Полша. Използваният материал прави мивките издръжливи, здрави и в същото време устойчиви на надраскване, пукнатини и обезцветяване. Всеки наш модел е с гаранция от 35 години. Качеството потвърждава факта, че мивките могат да се използват много години.