Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Модерни кухни 2021 : Аранжировки, цветове и тенденции на годината

4 март 2021
Модерни кухни 2021 : Аранжировки, цветове и тенденции на годината

ОТВОРЕНА ВСЕКИДНЕВНА !

Тази тенденция се наблюдава от няколко години. Съвременните жилища го обичат и дизайнерите го хвалят за практичността и функционалността си. За какво говорим? Относно кухните, свързани с хола и трапезарията. През 2021 г. затворената кухня ще бъде абсолютен пропуск.

Когато вземате решение за отворена кухня, трябва да запомните, че тя трябва хармонично да се слее с хола или трапезарията. Цялата подредба трябва да бъде последователна и да съответства помежду си по отношение на стил и цвят. За да постигнете този ефект, можете да използвате, наред с други еднакви настилки на пода или керамични плочки в кухнята и дневните помещения, или същия цвят на стените. В модерните кухни за 2021 г. мебелите също трябва да съответстват на атмосферата на хола - за предпочитане, ако имат същия стил, цвят и вид на покритието като хола.

"ОСТРОВЪТ" Е НЕОБХОДИМ

Островът в кухнята е модерен от много сезони, но през 2021 г. ще бъде абсолютно задължително. Дизайнерите предполагат, че модерните кухненски острови са прости по форма, без дръжки, в интересни цветове и изработени от ценни материали. През 2021 г. кухненският дизайн, на първо място, има острови, нарязани на кубоиди от естествен мрамор, гранит, дърво и метал. Когато търсите евтини варианти, струва си да разгледате популярни дъски за мебели и фасети, имитиращи мрамор.

МИНИМАЛИЗЪМ В МОДАТА

Друга гореща тенденция в кухнята през 2021 г. е минимализмът. Той ви съветва да се сбогувате с излишъка от декорации, дрехи и аксесоари веднъж завинаги и да не ги съхранявате на плотове. За необходимите аксесоари намерете място в скрити отделения, чекмеджета или килери. Интересното е, че през 2021 г. кухненските мебели с отворени рафтове се считат за паси. Те са заменени от мебели с напълно гладки и затворени фронтове - за предпочитане с големи размери.

Вдъхновен от минимализма, нов стил на аранжировка се появява и в модерния интериор през 2021 година. Япония е известна от няколко години, но този сезон трябва да царува в къщи и апартаменти. Той съчетава скандинавския стил и японския принцип на ваби-саби. Това означава, че функцията и формата доминират в кухненския интериор, а не в детайлите. Този стил обича пастелните цветове, естествените материали, функционалността и практичността. И какво предлагат дизайнерите на онези, чийто готин интериор не е другото „аз“?

ОБРАТНО В МИНАЛОТО

Стилът от средата на века ще бъде също толкова модерен, колкото и минимализмът през 2021 година. Неговото предположение е да се върне към стила на 50-те и 60-те години в проектите. Интериорите, декорирани по този начин, са доминирани от неусложнени линии и семпли форми, простота и елегантност, благородни материали, органични и екологични решения, ръчна изработка, ратан и рафия. Ако искате да въведете стила от средата на века в кухнята без ремонт, струва си да споменете осветлението преди всичко. Най-добре е да сложите големи лампи в нюанси на злато, зелено, червено, тъмносиньо или горчица. Можете също така да опитате да въведете текстил в стаята - тежки, но приятни на допир материали с карирани шарки, преплитащи се или геометрични мотиви. Завеси и тапицирани столове перфектно ще отразяват атмосферата на апартаментите в средата на ХХ век.

МОДЕРНИ КУХНЕНСКИ МЕБЕЛИ 2021

През 2020 г. бялото с висок гланц ще изчезне от подредбата. Вместо това дизайнерите се фокусират върху смели и характерни цветове. Най-популярни са мебелите в тъмни нюанси, вдъхновени от природата, например матово черно, графит, заглушено червено, сапфирено зелено, градински чай или кафяво мента, бордо, бежово, нюанси на кафе с мляко, шоколад или тъмно орехово дърво. Тъмносините кухни също ще продължат да бъдат модерни, особено тези с португалски плочки azulejos или китайски порцеланови декорации. Цветовете ще се съчетаят добре със следващия хит на аранжировката от 2021 г., т.е. метални нюанси на злато, мед, месинг, ламарина и неръждаема стомана.

Самите цветове обаче не са всичко. Топ кухненските мебели са опростените и елегантни. Всички декорации и резци, характерни за класическите и селски кухни, остават в миналото. Високият гланц също няма да е на мода. През 2021 г. кухненските мебели имат гладки фронтове с матово покритие, покрити с ламарина, имитиращи външния вид на естествен камък или дърво с изпъкнала текстура с геометрични шарки.

ЗАВЪРШВАЩИ МАТЕРИАЛИ ЗА МОДНА КУХНЯ

Комбинацията от кухнята и хола почти налага, че използваните в тях материали не се различават от тези, използвани в представителните стаи. Следователно те трябва да бъдат луксозни, елегантни, трайни и оригинални. Тези условия отговарят на мрамор, интересен гранит или декоративен камък, които са популярни от години. Тези материали ще бъдат използвани за направата на горнища, които се съхраняват най-добре в цвета на улултрамарин лазурит, лилав аметист или зелен лабрадорит или амазонит.

Модерната кухня за 2021 г. също ще има място за дърво, особено дърво от луксозни видове, вкл. орех или европейска пепел