Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Интересни, интелигентни и модерни решения в кухнята: практични опции за обзавеждане, които трябва да знаете

Интересни, интелигентни и модерни решения в кухнята: практични опции за обзавеждане, които трябва да знаете

21 декември 2021
Интересни, интелигентни и модерни решения в кухнята: практични опции за обзавеждане, които трябва да знаете

Независимо дали нашата кухня е малка, голяма, тясна, широка, затворена или отворена към хола, трябва да се намерят интересни и практични решения. Това ще направи основната работа лесна за извършване от цялото семейство и лесно използване на пространството. Интелигентните решения в кухнята съчетават модерни и традиционни методи. Използват се от интериорни дизайнери, независимо от стила на обзавеждане на помещението и до голяма степен са проектирани доста дискретно.

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПРАКТИЧНИ МЕБЕЛИ ЗА КУХНЯТА?

Практични мебели за кухнята и домакински уреди като мивка или печка са в основата на всяка кухня. Инсталационните и кухненските уреди трябва да бъдат съобразени с размера на помещението и неговия характер, например количеството падаща дневна светлина. Интериорните дизайнери препоръчват да се избягва пълен монтаж от и до тавана в случай на малки кухни. Практическите мебели за малки кухни се разглеждат като мебели с отворени рафтове, в които безпроблемно могат да се поставят домакински уреди. Това решение придава на кухнята малко лекота и в същото време предлага удобно работно място и място за съхранение.

Практическите решения в кухнята включват и сгъваеми мебели. Благодарение на тях можете да рзположите трапезария дори в тясно пространство. Всичко, което трябва да направите, е да изберете монтирана на стена сгъваема маса или стол за стена. Табуретки, които могат да се подреждат една върху друга, също работят в малка кухня.

ВАЖНО Е КАКВО СЪХРАНЯВАТЕ В КУХНЕНСКИТЕ РАФОТВЕ / ШКАФОВЕ

Интересните решения за кухнята включват не само външния вид на мебелите, но и вътрешността. При избора на инсталацията си струва да обърнете внимание на добре оборудваните шкафове и чекмеджета.

Интересна и практична идея са мебелите с:

• вложки с подразделения,

• организационни помощни средства,

• контейнери,

• рафотве,

• стоящи шкафове,

• изтеглящи се фронтове,

• Чекмеджета, които се плъзгат до края

• Карго системи.

СЪВРЕМЕННИ РЕШЕНИЯ ЗА КУХНЯТА, КУХНЕНСКАТА ЕЛЕКТРОНИКА

Мебелите с фронтове без дръжки са подходящи като и практични мебели за кухнята. Характеризират се с напълно гладка повърхност.

Те могат да бъдат отворени по три начина:

• механизъм за щракване,

• чрез натискане на подходящо фрезована повърхност

• или с помощта на електронна система.

Последното се разглежда като най-интересното решение за кухнята. Позволява ни да отворим килера, дори ако ръцете ни не са свободни или просто са мръсни.

БЪДЕТЕ ВПЕЧАТЛЯЩИ

Когато говорим за функционални решения в кухнята, то в никакъв случай не бива да пропускаме вътрешното осветление. Детайлът, който много улеснява работата, са LED лампите. Те осветяват горната част на плота, зоната над мивката или близо до печката. Тъй като не заемат много място, те работят добре и в малки кухни. LED лампите са не само практично, но и енергоспестяващо решение. Те работят много дълго време, но в същото време не загряват храната на плота.

Съвременните решения в кухнята в областта на LED лампите включват LED ленти, в които интензитетът на светлината може да се регулира с помощта на дистанционно управление с димер.

Скрийте неприятните предмети
За да поддържате нещата подредени в кухнята, някои елементи от необходимото оборудване трябва да бъдат скрити. Все по-често срещано кухненско решение е пренасянето им от стените на плота.

Така контактите са скрити и кабелите могат да се прокарат така, че да са почти невидими. Правилното разположение на контактите осигурява по-голяма безопасност и комфорт при работа в кухнята.

МНОГОФУНКЦИОНАЛНОСТТА СЕ БРОИ

За да въведете хитри решения в кухнята, си струва да разгледате поместените там устройства, особено малките домакински уреди. Трябва да се отбележи, че дори и най-голямата кухня има ограничено място за съхранение. Затова решението за кухнята е да изберете възможно най-многофункционалните уреди, прибори и тенджери.

Такива предмети са например готварски вложки, които могат да се използват за готвене на няколко вида зеленчуци в един съд едновременно.

Използването на такива прибори спестява място в шкафовете, както и електричество, което се използва за готвене.

ПРАКТИЧНИ РЕШЕНИЯ В ЗОНАТА ЗА ИЗМИВАНЕ

В зоната на мивката също си струва да разчитате на интелигентно решение. Правилно проектирани и профилирани мивки, изработени от висококачествени материали, например от гранит. Ако са оборудвани и с дълбоки корита (като мивката Берген, например), големите тенджери и тигани могат лесно да се изплакнат, без да се разлива вода върху работния плот.

Ако мивката няма дренажна дъска, инвестирайте в сушилня със специално дъно, което позволява на водата да се оттича направо в мивката, без да намокри плота.

Функционалното решение в зоната на мивката включва не само избора на подходящите домакински уреди, но и управлението на шкафа под мивката. В много кухни пространството под мивката е затрупано с ненужни предмети. Можете да използвате тази зона на практика, ако поставите тесни камери и отделни чекмеджета, в които бихте могли например да съхранявате почистващи препарати.

Скрит аспиратор - КАКВО НЕ ТРЯБВА ДА ЛИПСВА В СЪВРЕМЕННАТА КУХНЯ?

Съвременните решения в кухнята все повече включват използването на скриващ се абсорбатор. Обикновеният аспиратор заема много място и може да бъде доста неудобен при работа. Много по-добро решение е използването на абсорбатор, който може да бъде скрит в работния плот. Този тип аспиратор е по-близо до фурната и по-добре събира парата, която се създава по време на готвене. След като приключите с работата си, качулката ще се скрие, което ще спечели допълнително пространство и ще намали риска от наранявания на главата.

Практичен вариант са и издърпващи се плотове, които могат значително да увеличат работната повърхност дори в малка кухня. Разтегателният плот може да приема различни форми, например формата на чекмедже, което не нарушава хармонията на инсталацията и се слива фино с цялото.

Кухненските решения предлагат интересен, интелигентен и функционален начин за съответното обзавеждане на кухнята. Те ви позволяват да спестите всеки сантиметър пространство. Интелигентните идеи могат да бъдат реализирани както в малки, така и в големи кухни. Дори и неспециалистът в областта на интериорния дизайн може сам да проектира кухня според тези правила.