Социални Мрежи
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Многофункционален кухненски смесител - какви функции трябва да има?

Многофункционален кухненски смесител - какви функции трябва да има?

11 август 2023
Многофункционален кухненски смесител - какви функции трябва да има?

Кухненското обзавеждане става все по-важно. При избора му обръщаме все повече внимание на това какви функции предлага. Ние се грижим не само смесителя да изглежда добре, но и да улеснява работата, а също така (или може би най-вече!) да поддържа екологията в кухнята. Как да изберем такова оборудване? Какви са възможностите на многофункционалния кухненски смесител ?

КУХНЕНСКИ СМЕСИТЕЛ - ОСНОВНО ОБОРУДВАНЕ ВЪВ ВСЯКА КУХНЯ

Съдомиялните машини могат да бъдат намерени във все повече български кухни. Използват се за ежедневно измиване на тенджери, прибори и съдове. Оказва се обаче, че популярността на съдомиялните не означава, че в кухнята няма място за мивка. Кухненската мивка все още е основно оборудване във всяка кухня. Мивката обаче не може да работи без кухненски смесител. Доскоро закупуването му беше третирано с пренебрежение. Смятахме смесителите за незначителен детайл. Днес подходът към кухненския кран е съвсем различен. Добрият смесител определя не само по-бързата работа, но и удобството при използване. Модерен кухненски смесител може да се издърпва, завърта, осветява. Дава широко поле за изява и прави кухнята по-функционална. Какви функции са най-желани в един смесител за мивка?
 

РЕГУЛИРАНЕ НА ВОДНИЯ ПОТОК

Една от основните функции на смесителите за мивка е възможността за регулиране на водната струя. На практика това означава, че можете лесно и бързо да настроите по-силна или по-слаба струя вода. Първият ще бъде полезен, когато например искаме бързо да напълним съда, докато деликатната струя  ще бъде полезен за измиване на зеленчуци и плодове. При повечето модели водният поток може да се регулира с един ергономичен ключ. Намира се в чучура на смесителя.
 

ИЗТЕГЛЯЩ СЕ ЧУЧУР / ГЛАВА

Когато търсите практичност в зоната за миене, струва си да се интересувате от смесители с издърпващ се чучур. Тези модели имат чучур на специален маркуч, който е скрит в тялото на самия смесител. Този може лесно да се извади, ако имате нужда от по-голям обхват на измиване. Стандартно кухненски смесител с изтеглящ се чучур има обхват 1,5 метра. В края на маркуча е закрепена тежест, благодарение на която главата лесно се връща на мястото си, а удълженият маркуч е скрит в тялото на смесителя.
 
Смесителите с изтеглящ се чучур се предлагат в много варианти, можете да избирате между класически вариант с хромирано покритие и цветни варианти - в тон с цвета на мивката. Чучурът в крана може да бъде под формата на традиционен маркуч или по-модерна пружина. Независимо от модела, изтеглящият се чучур ще бъде изключително практичен. Тази функция позволява лесно измиване на хранителни продукти и труднодостъпни замърсявания. Водната струя може да бъде изведена извън коритото на мивката, което ще ви позволи да почиствате големи предмети, които трудно се поставят в камерите на мивката. Смесителите с изтеглящ се чучур могат да се монтират в почти всяка мивка, както с двойно корито, така и единично.
 

ИКОНОМИЧЕН ТЕРМОСТАТ

Характеристика, която често се среща в съвременните смесители за мивка, е термостатът. Тази функция ви позволява да зададете желаната температура на водата, която тече от смесителя. Батериите с термостат са екологичните. Те ви позволяват да пестите вода, тъй като няма нужда да източвате студената вода, докато потече тази с правилната температура.
 

ЕЛЕКТРОНЕН СЕНЗОР ЗА ДВИЖЕНИЕ

Смесителите за мивка със сензор за движение често се наричат ​​безконтактни. Характерно за тях е, че имат вградена фотоклетка в корпуса. Реагира на присъствието на ръка близо до крана. Фотоклетката, засичайки ги, пуска водната струя и веднага след поемането им, водата автоматично спира да тече. Това е още едно проекологично решение, посветено на зоната за миене.
 
Модерните кухненски смесители са уреди, които могат да предложат много. Благодарение на тях работата в зоната за миене става по-лесна и бърза. Важни са и проекологичните решения, предлагани от създателите на кухненски обков. Благодарение на тях можем не само да се грижим за майката природа, но и да намалим собствените си сметки, например за вода. Добрата новина е, че съвременните смесители за кухня съчетават много функции. Така не се налага да избираме дали предпочитаме смесител с термостат или този с водоспестяващ аератор.