Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Мивка за кухненски плот от Дърво - идеи и вдъхновение

26 април 2021
Мивка за кухненски плот от Дърво - идеи и вдъхновение

МОДА ЗА ДЪРВЕНИ ПЛОТОВЕ

 
Модата за дървени плотове в кухнята започна преди няколко години. Това е резултат от популярността на скандинавския дизайн, който покани в кухнята бели мебели, практични аксесоари и декорации, както и естествени материали. Дървото е любимият материал на скандинавския дизайн. От него се правят мебели (които по-късно се боядисват в бяло), както и работни плотове. Подобна комбинация изглежда много естествено и едновременно елегантно. Този комплект е допълнен от оборудване - практично и функционално! Нищо чудно, че в скандинавските кухни често се монтира  мивка, т.е. тази, известна в народите като гранит или гранитен агрегат. Кухненската Мивката винаги е придружена от модерен кухненски смесител, който ви позволява да пестите вода. В скандинавския дизайн функционалността е изключително важна, но този стил не забравя за естетиката. Така че е изключително важно да се запитате какъв цвят на мивката отговаря на дървения плот? Кой нюанс на мивката ще изглежда красив и същевременно практичен?
 

КОЙ ЦВЯТ НА МИВКАТА СЕ СЪОТВЕТСТВА С ДЪРВЕНАТА КОНТАЦИЯ?

 
Цветът на мивката трябва да хармонира с целия интериор и цвета на другите кухненски уреди. Най-добре е да изберете един нюанс, благодарение на който ще можете да се насладите на последователна и хармонична подредба. Ако кухнята има дървен плот, изборът на цвета на уредите не е труден. Защо? Защото почти всеки цвят се съчетава с дърво.
 
Класическа комбинация ще бъде дървен плот и бяла мивка. Ако изберете вградени мивки от гранит, можете да избирате между различни форми - кръгли, квадратни, правоъгълни - всяка от тях ще изглежда добре, когато се комбинира с дърво. В голяма кухня си струва да изберете големи мивки в бял нюанс. В комбинация с дървен плот за маса те внасят селска атмосфера в кухнята. Белите мивки също ще изглеждат добре в кухни, декорирани в английски стил.
 
Мивка в бежов цвят също ще работи добре с дървен плот. Такава комбинация често се използва в стилизирани кухни. Бежовото в комбинация с дърво въвежда уютна и топла атмосфера в интериора, направо от кухнята на нашите баби.
 
Ако предпочитате по-модерен интериор, струва си да се заинтересувате от черните мивки, които са модерни този сезон. Мивки в този нюанс се комбинират с дървен плот в минималистични, тавански, скандинавски и модерни кухни. Това съпоставяне е същността на простотата и строгостта. Черна композитна мивка ще изглежда най-добре на плот от светъл бук, меден дъб и тъмна акация. Индустриалният, суров характер на кухнята може да бъде постигнат и чрез комбиниране на дървен плот с графитна или сива мивка.
 

КОЯ МИВКА МОЖЕ ДА БЪДЕ ИНСТАЛИРАНА В ДЪРВЕН КУХНЕНСКИ ПЛОТ?

 
Дървото е вечен и елегантен материал. Той обаче има репутацията на труден за поддържане. В интернет също можете да намерите информация, че монтирането на мивка в дървен плот не е най-лесното нещо. Наистина ли е така? Много зависи от вида на мивката. Както вградените мивки, така и вградените мивки могат да бъдат монтирани в дървен плот. Не се препоръчва обаче да се използват модели под плот, т.е.модели, фиксирани към дъното на плота. Поради факта, че техните ръбове са постоянно изложени, дървото е постоянно изложено на вода, което се превръща в неговото подуване и посивяване.
 
Докато видът на мивката е от голямо значение, материалът на мивката не е толкова важен. Дървото ще изглежда добре с керамична и композитна мивка. По този въпрос обаче човек трябва да се ръководи от практичността на оборудването. Когато избирате керамична мивка, ще се радвате на повърхност, която не абсорбира миризми и не абсорбира миризми. Също така няма да имате проблеми с почистването му. За съжаление керамичната мивка е много скъпа. Красива и също толкова практична алтернатива са композитните мивки. Те се отличават с повърхност, устойчива на високи температури и механични повреди.
 
Дървеният плот в кухнята предлага много възможности за подреждане. Ще изглежда добре във всяка комбинация от цветове. Сянката на мивката или друго оборудване, което изберете, ще окаже голямо влияние върху характера на интериора на кухнята. Следователно си струва внимателно да обмислите цвета на мивката. Не забравяйки практичността, вие също трябва да анализирате вида на мивката и материала на нейното изпълнение.