Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Мивка със или без преливник - коя да изберете?

23 март 2021
Мивка със или без преливник - коя да изберете?

Мивка с преливник или мивка без преливник - какво да изберем?


Сред кухненските мивки се отличават модели със и без отвор за преливане. Обикновено първите се считат за по-практични и по-безопасни. Преливникът не е нищо повече от дупка отстрани на мивката. Предполага се, че ще предпази кухнята от наводнение, когато някой от членовете на домакинството забрави да изключи водата на смесителя или да завие крана. Следователно на практика мивка с преливник предпазва от преливане на коритата с вода, като я източва.

Мивка без преливник няма отвор на стената, което влияе положително на нейната естетика. Коритата са гладки и липсата на отвор намалява риска от отлагания, котлен камък и ръжда. Трябва обаче да се помни за недостатъците и липсата на преливник. В резултат на това нивото на натрупване на вода в мивката без преливане трябва да бъде постоянно наблюдавано. Дори малък пропуск води до преливане на водата по краищата му и заливане на кухнята.

МИВКА БЕЗ ПРЕЛИВНИК - АКСЕСОАРИ


Въпреки че мивката с преливник е по-добро и по-практично решение в кухнята, има много хора, които избират модели без отвор. Независимо какво сте решили, не забравяйте да завършите мивката със съответния сифон. Липсата на сътрудничество между тези два елемента ще доведе до неприятни последици, например наводняване на кухнята. В момента най-популярното решение е автоматичната коркова тапа, известна още като клик-клик тапа. Позволява ви да затворите или отворите канализацията с едно натискане.

В случай на мивка без преливник, може да се използва всякакъв вид сифон. Тапата е по-голям проблем. Липсата на преливник изисква използването на запушалка, която не е постоянно затворена, т.е. водата непрекъснато тече през нея. Това решение е да се намали рискът от наводняване в кухнята, когато забравите да затворите смесителя. Също така е важно този елемент да е направен от подходящ материал. Това се дължи на факта, че той е изложен на вредни фактори всеки ден, включително висока температура или действието на почистващи препарати. Хромираната месингова тапа може да се похвали с висока издръжливост и естетическа стойност.

МИВКА С ПРЕЛИВНИК - АКСЕСОАРИ


За мивки с преливник може да се използва всеки тип сифон. Отворът за преливане в мивката определя, че автоматичният сифон трябва да бъде такъв, че водата да може да прелее през него. Клик клак моделите ще бъдат добър избор. Автоматичният сифон е изключително практичен и удобен за използване. Механизмът му се управлява чрез натискане на щепсела, който затваря контакта - ако искате да го деблокирате, натиснете щепсела отново.

КОЯ АВТОМАТИЧНА ЗАПУШАЛКА ДА ИЗБЕРЕТЕ?


Най-важното съображение при избора на автоматична запушалка е добавянето й към типа мивка. В магазините с кухненски аксесоари можете да си купите автоматична запушалка със и без преливник. В допълнение към съвпадението на мивката е важна и нейната устойчивост на увреждащи фактори. Тази устойчивост се постига благодарение на използването на най-добрите материали. Твърди се, че най-здравите автоматични тапи за кухненски мивки най-често са изработени от хромиран месинг. Този материал не е податлив на корозия или отлагане на котлен камък.