Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Кухня в студени или топли цветове - как да я подредим?

12 април 2021
Кухня в студени или топли цветове - как да я подредим?

СТУДЕНИ И ТОПЛИ ЦВЕТОВЕ - КАКВИ СА?

 
Преди да започнете да подреждате кухнята, струва си да разгледате т.нар пантон карта . Разделен е на две групи цветове: топъл и студен. Първите са червени, жълти, портокали и нюанси на бежово и кремаво. Използването им означава, че имаме работа с кухня в топли цветове. От друга страна, сините, зелените и сивите се считат за студени цветове. Също така си струва да се отбележи, че цветните пантон карти се отличава и с топли естествени цветове и студени естествени цветове. Можете да се спрете на тях, ако мечтаете за универсална кухня, която ще остане модерна с години.

ТОПЛО ЦВЕТНА КУХНЯ - КАК ДА ГО НАРЕДИТЕ?

 
Топлите цветове са идеалното решение за кухнята. Те също са идеални за представителни стаи като хола или трапезарията. Те също ще изглеждат добре в стаи с прозорци, обърнати на север. Те обикновено са тъмни, а топлите цветове придават на интериора жизненост, енергия и оптично го осветяват.
 
Топлите цветове са онези стимулиращи, пикантни и стимулиращи. Ако харесвате силните нюанси и не се страхувате от смели решения в кухнята, изберете лимон, мандарина . По-фин ефект ще бъде постигнат чрез боядисване на кухненските стени в нюанси на тъмно оранжево или горчица. Вечна кухня в топли цветове е тази, която се фокусира върху неутрални тонове, например млечен шоколад или бледо трюфел. Те създават впечатление за фина елегантност и уют. Естествените топли цветове ще отговарят перфектно на скандинавския, селския, провансалския и тосканския стил.
 
Кухня в топли цветове ще изглежда най-добре в комбинация с естествени, по-хладни аксесоари и елементи на декора. Ако боядисвате стените в оранжево или жълто, изберете дървени или бели цветове. Оборудването като хладилник, печка или мивка трябва да бъде в бяло или бежово.

КУХНЯ В СТУДЕНИ ЦВЕТОВЕ - КАК ДА ГО НАРЕДИТЕ?

 
Хладните цветове на стените помагат за успокояване на емоциите и успокояване на сетивата. В резултат студените цветове са идеални за помещения, предназначени за почивка и релаксация, те се използват по-рядко в кухни или трапезарии. Морски блус или нюанси на лилии изглеждат особено добре в стаи с прозорци, обърнати на юг и добре слънчеви. Ако използвате студени неутрални цветове по стените, те допълнително ще балансират и стабилизират стаята, създавайки модерна и елегантна атмосфера в нея. Кухнята в студени цветове е тази в модерен, тавански, скандинавски и индустриален стил. В този дизайн идеално се вписват студени нюанси като сиво или бяло.
 
Охладените кухни също трябва да разполагат с уреди в същата цветова схема. Белите, сивите или черните мивки ще бъдат идеалният избор, както и готварските печки и хладилниците в същите цветове. Що се отнася до аксесоарите, например смесител за мивка, можете да изберете студена хромирана стомана. Ако искате да затоплите кухни в студени цветове, можете да изберете аксесоари в цвят шоколад, изумруд, тюркоаз, злато, орхидеи и лилаво.
 

ПРОМЯНА НА ДЕКОРАЦИЯТА НА КУХНАТА ЗИМА

 
Кухнята е стая, в която е много лесно да се играе с цветове. Трябва само да боядисате стените (или дори една) или да смените аксесоарите и стаята ще придобие ново лице. Интересното е, че в кухнята можете бързо да промените цветовия тон от студен към топъл. Можете да изолирате хладни помещения, като добавите аксесоари в топли тонове, като декоративни възглавници, текстил, малки домакински уреди и др. Подобна процедура може да се използва в кухнята в топли тонове.