Социални Мрежи
Каталог

Кухня в студени или топли цветове - как да я аранжираме ?

14 май 2023
Кухня в студени или топли цветове - как да я аранжираме ?

Когато аранжирате кухнята, трябва да се вземат много решения. Един от тях е цветът, който ще доминира в стаята. Противно на изявите, този избор е много важен, тъй като ще се отрази не само на естетиката на интериора, но и как се чувстваме в него. Изборът на цветове зависи преди всичко от нашите предпочитания и вкусове, но си струва да научите принципите на цветната терапия. Тази наука е известна от древността и принадлежи към клона на нетрадиционната медицина. Тя казва, че цветът не само засяга доброто настроение, но и здраве или апетит - което е особено важно в кухнята. Какви цветове трябва да се използват в кухнята? По -добре ли е да се залагате на студени или топли тонове?

 

Студени и топли цветове - какви са те?

Преди да започнете да подреждате кухнята, струва си да разгледате така нареченото - цвят на цветовете. Той е разделен на две цветни групи: топло и студено. Първите са червени, жълти, портокали и бежови, кремави нюанси. Използването им означава, че имаме работа с кухнята в топли цветове. Сините, зелените и сивите се считат за готини. Също така си струва да се отбележи, че цветното колело се отличава и с цветовете на топли естествени цветове и студени естествени цветове. Не можете да решите дали мечтаете за универсална кухня, която ще бъде модерна много години.

 

Кухня в топли цветове - Как да я аранжирам?

Топли цветове са идеалното решение за кухнята. Те също са страхотни в представителни стаи като хол или трапезария. Те също ще изглеждат добре в стаи, чиито прозорци гледат на север. Те обикновено имат тъмнина, а топлата цветове придават жизненост, енергия и оптично ги осветяват.
 
Топлите цветове са стимулиращи, пикантни и меки. Ако харесвате силни нюанси и не се страхувайте от смели решения в кухнята, поставете лимон, мандарин или фухи. По-финият ефект ще постигне чрез боядисване на кухненски стени върху тъмно - оранжеви или синапени нюанси. Безвременната кухня в топли цветове е тази, която се фокусира върху неутрални тонове, например млечен шоколад или блед трюфел. Те създават впечатление за фина елегантност и уют. Естествените топли цветове ще работят перфектно със скандинавския, селския, провансалския и тосканския стил кухня.
 
Кухнята в топли цветове ще бъде най-добре да се изглежда в комбинация с естествени, по-готини добавки и елементи на декора. Ако рисувате стените в оранжево или жълто, поставете върху дървени или бели стени. От друга страна, оборудване като хладилник, печка или мивка трябва да се съхранява в бяло или бежово.
 
 

Кухня в студени цветове - Как да я уредя?

Прохладните цветове на стената помагат да се успокоят емоциите и да се успокоят сетивата. Това прави готините цветове да работят перфектно в стаи, предназначени за почивка и релакс, те са по -рядко срещани в кухни или трапезарии. Морските сини или лилийните нюанси изглеждат особено добре в стаи с прозорци на юг и добре осветени от слънчеви лъчи. Ако използвате хладни неутрални цветове по стените, те допълнително ще балансират и стабилизират стаята, създавайки модерна и елегантна атмосфера в нея. Кухнята в студени цветове е тази в модерен мезонет, таванско помещение, скандинавски и индустриален стил. Готините нюанси като сиво или бяло са идеално вписани в този дизайн.
 
Готините кухни също не могат да липсват оборудване в същите цветове. Белите, сивите или черните кухненски мивки ще бъдат идеалният избор, точно като печки и хладилници в едни и същи цветове. В обхвата на добавките, например смесители за мивката могат да бъдат поставени върху студена хромирана стомана. Ако искате да изолирате кухни в студени цветове, можете да се съсредоточите върху шоколад, изумруд, тюркоаз, злато, оркестри и лилави аксесоари.
 
 

Промяна на кухненския декор през зимата

Кухнята е стая, в която лесно можете да играете с цветове. Всичко, което трябва да направите, е да боядисате стените (или дори една) или да промените аксесоарите и стаята ще спечели ново лице. Интересното е, че в кухнята можете бързо да промените цвета от студен на топъл нюанс. Стаите за готвене могат да бъдат изолирани чрез въвеждане на аксесоари с топъл тон, например декоративни възглавници, текстил, малки домакински уреди и др. Подобна обработка може да се използва в топъл тон.