Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Кухня в стил гламур: вдъхновение и аранжировки за малки и големи пространства

Кухня в стил гламур: вдъхновение и аранжировки за малки и големи пространства

25 ноември 2021
Кухня в стил гламур: вдъхновение и аранжировки за малки и големи пространства

Стилът на блясъка идва от Холивуд. Той идва от фабриката за мечти от 30-те до 50-те години на XX век. Трудно е да го наречем винтидж стил обаче, тъй като бляскавият интериор съчетава елегантно минало с нотка на модерност.

АРЕМЕНТИ В СТИЛ ГЛАМУР: КОИ ЦВЕТОВЕ ДА ИЗБЕРЕТЕ

Отличителна черта на стила на блясък е смелата цветова палитра. В кухни от този тип е трудно да се намерят неутрални и неконтрастни нюанси и цветови комбинации. Тук доминират цветовете на големия град.

Най-зрелищният ефект създава бяла, бляскава кухня с черни елементи, напр. големи диамантени плочки или столове с тъмен плат. Златото и среброто също се съчетават перфектно с интериора в холивудски стил. Класическите бляскави интериорни декорации са богати на богато украсени свещници и стенни огледала в златни или сребърни рамки.

Гламурните кухни могат да бъдат намерени и в цветовете лилаво, изумрудено зелено, тюркоазено и топло розово. Дълбоко наситените цветове се съчетават много добре със сиво и бежово, по този начин можете доста добре да избегнете ефекта на кич в стаята.

ГЛАМУРНА КУХНЯ С ДЪРВЕНИ ЕЛЕМЕНТИ

Една бляскава кухня трябва да вдъхновява и блести, поради което традиционното дърво всъщност не работи тук. Ако искате мебели от дърво в кухнята, тогава трябва да предпочетете тези с лакирани, фино фрезовани фасади и декоративни крака. Дървените повърхности трябва да бъдат с покритие с висок гланц, така че да се слеят хармонично с модерните акценти в интериора. В бляскави кухни е много по-добре да използвате стъкло, мрамор или друг естествен камък.

ГЛАМУРНА КУХНЯ С КУХНЕНСКИ ОСТРОВ

Кухненският остров е неразделен елемент във всяка бляскава кухня. Ако в интериора на една кухня доминират високи вградени мебели с вградени домакински уреди, кухненският остров поема ролята на работната повърхност. В този случай мивката и нагревателната плоча са прикрепени към кухненския остров и се осигурява достатъчно място за приготвяне на ястия. Около кухненския остров също е хубаво да поставите високи, стилизирани бар столове, които добавят повече чар към цялото.

ПЕРФЕКТНА ВРЪЗКА: ДНЕВНА С ГЛАМУРНА КУХНЯ

Бляскава кухня с кухненски остров в бяло или индивидуално изработена кухня се вписва идеално в представителния характер на хола и трапезарията. Старата кухня в холивудски стил в идеалния случай трябва да е отворена към всекидневната и трапезария с вкус трябва да бъде включена в общото пространство. В една бляскава трапезария не трябва да липсва голяма маса, за предпочитане от стъкло, която може да бъде допълнена от столове и кристален полилей. В резултат дневната във връзка с бляскавата кухня ще придобие елегантност и вид над средния.

Не бива да се забравя, че всекидневната, свързана с бляскавата кухня, трябва да отговаря на елегантна кухненска подредба. В идеалния случай в такава стая биха се побрали луксозни платове, плюшени калъфи, сатенени възглавници, копринени завеси, кристални полилеи, декоративни огледала за стена и мебели в стил Ludwik. Това е нещото, за което трябва да внимавате, когато проектирате бляскави кухни както в жилищна сграда, така и в еднофамилна къща.

БИТОВА ТЕХНИКА ЗА КУХНЯ В СТИЛ ГЛАМУР

Домакинските уреди за бляскава кухня трябва да се избират разумно. Те трябва да бъдат идентифицирани по следното:

  • Висока практичност
  • Елегантен външен вид
  • И модерен дизайн.
  • Трябва да се помни, че бляскава кухня не може да бъде обзаведена в ретро стил. Модерните аксесоари са един от отличителните белези на този интериорен дизайн. В идеалния случай домакинските уреди са вградени и не се виждат отвън. По този начин се засилва бляскавият вид на кухнята. Кухня като тази е почти толкова ефективна, колкото и всекидневната. Бляскавият вид на кухнята прави стаята да изглежда почти толкова присъстваща, колкото и хола.

Ако изберем самостоятелна кухня, тя трябва да има модерни, ъглови форми и цвят, който да контрастира с мебелите. В бяла бляскава кухня например можете да си позволите мивка, хладилник, печка или дребни уреди в черно. За разлика от тях, кухните, които се поддържат в тъмни цветове, са склонни да понасят бели домакински уреди и аксесоари.

ГЛАМУРНИ АКСЕСОАРИ ЗА КУХНЯТА

Ако искате да въведете бляскав стил в кухнята, тогава трябва да заложите преди всичко на аксесоари и декорации. Кухня в този стил обича всичко, което блести и е елегантно, изтънчено и шик. Аксесоарите за кухнята също трябва да бъдат етикетирани по този начин.

Интериорните дизайнери разкриват, че стилът на блясък в кухнята харесва както минималистичния, така и декоративно богатия стил на обзавеждане. В кухня, която е свързана с трапезарията или хола, много добре се вписват лъскави свещници, настолни лампи с растителни мотиви, сатенени възглавници, тапети от фолио или снимки на холивудски звезди по стените. Аксесоарите за блясък също могат да бъдат оригинални и индивидуални. Такава кухня може да бъде украсена с DIY декорации, например със семейни снимки в рамки, ръчно изработени от стъклени части, прозрачни мебелни дръжки или необичайни шарки на стената.

Модерният бляскав интериор със сигурност ще направи всяка кухня да изглежда уникална и ще я превърне в привлекателно пространство. Декорът и изразителността на стила са безспорни. Все пак трябва да се помни, че в една бляскава кухня няма място за хаос и кич. За интериорна декорация си струва да изберете няколко изразителни елемента, които ще придадат на интериора съответен стил. Но определено не трябва да прекалявате с бижутата.