Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Кухня в италиански и тоскански стил: какви опции за обзавеждане има и какво е важно?

Кухня в италиански и тоскански стил: какви опции за обзавеждане има и какво е важно?

1 ноември 2021
Кухня в италиански и тоскански стил: какви опции за обзавеждане има и какво е важно?

Тоскана е един от най-красивите региони в Италия. Свързваме ги с красиви пейзажи, невероятна архитектура и вкусна храна. Нищо чудно, че всеки, който някога е посещавал Тоскана, би искал да пренесе тази необичайна атмосфера в интериора на апартамента си. За щастие има и начин. Тосканският стил изглежда особено страхотно в кухнята. Кухня в този стил се възприема като идилична, уютна и позната, но можете да й придадете модерна и изискана нотка, ако желаете. Научете повече за това как изглежда кухнята в тоскански стил и как се различава от италианската кухня.

Интериорът в тоскански стил често се свързва с уютната атмосфера на баба или семейния дом. Най-важното е, че този стил насърчава хората да прекарват повече време вкъщи, да се отпуснат и почиват. За да постигнат този ефект, интериорните дизайнери използват различни опции за обзавеждане. Можете да разпознаете тосканския стил, като използвате светли цветове в топла цветова палитра, материалите са от естествен произход и са използвани прости шарки и мотиви.

ИТАЛИАНСКА ИЛИ ТОСКАНСКА КУХНЯ?

Тосканският стил често се бърка с италианския стил. Имената на тези стилове на обзавеждане се използват като синоними, но се различават значително. Струва си да научите за тези разлики, за да не правите фундаментални грешки при настройката на кухнята.

• Тосканската кухня е естествена, уютна и спокойна.

• Обратно на него са интериорите в италиански стил, които се отличават с елегантност, изключителен дизайн, брокатени декорации и шик елегантност.

ИНТЕРИОР В ТОСКАНСКИ СТИЛ

Кухнята в тоскански стил е доминирана от светли, топли цветове. Стените и подовете често могат да се видят в деликатни бежови, бяло-кафяви и жълти тонове. Най-популярните цветове за всеки аксесоар са тюркоазено и лилаво. Мебелите, аксесоарите и декорациите са изработени от естествени материали. Дърво, камък, керамика, лен и памук са основните съставки, използвани в тосканската кухня. Джаджи и аксесоари за тосканската кухня са украсени с нежни, но и семпли геометрични или флорални шарки.

МЕБЕЛИ ЗА КУХНЯ В ТОСКАНСКИ СТИЛ

Основно мебелите придават на кухнята нейния тоскански характер. За интериорите, които са вдъхновени от слънчевата Тоскана, обзавеждането се състои от естествено дърво, което често се среща в много тъмен цвят. Най-красиво изглежда, когато можете да видите структурата на дървото, поради което в идеалния случай не трябва да се покрива с цветен лак. Тосканските мебели са солидни, но семпли по форма. Често повърхността им е специално отлежала, така че цялата кухня да изглежда така, сякаш е правена преди години по времето на нашите баби. И старите мебели, и мебелите, стилизирани към оригиналните антики, се съчетават добре с тосканските кухни.

В кухня в тоскански стил трябва да има голяма маса, която трябва да заема гордо място. Тук се провеждат семейни събирания и вкусни ястия. Масата и столовете също трябва да се поддържат в проста тосканска форма, без излишни орнаменти.

АКСЕСОАРИ ЗА ТОСКАНСКАТА КУХНЯ - КОИ СА ПОДХОДЯЩИ?

Аксесоари, декорации, украса и джаджи са от съществено значение в кухнята в тоскански стил. Вашата задача е да добавите уют и идилия към интериора. Основните допълнения към вдъхновената от Тоскана кухня са текстилът. В такъв интериор не трябва да липсват покривки, завеси и салфетки. Освен това си струва да заложите на стилна керамика.

КУХНИ В ИТАЛИАНСКИ СТИЛ И ТЯХНИТЕ ЦВЕТОВЕ

Кухнята в италиански стил е ярко декорирана. Доминиращите цветове са бяло, кремаво, нежно кафяво и пастелно розово. Класическата италианска кухня също ще се състои от изискани сиви и черни тонове и аксесоари в чисто тюркоазени, сини, лилави и червени тонове. Проникването на цветовете прилича на венецианско стъкло.

КУХНЯ В МОДЕРЕН ИТАЛИАНСКИ СТИЛ КАК ИЗГЛЕЖДА?

Италианският стил се определя от елегантност в модерен вариант. Съвременната италианска кухня обича шика. Най-популярни са мебелите с богат дизайн. Италианските кухненски мебели често имат лъскави лакирани фасади или множество стъклени и порцеланови елементи. Поради факта, че кухните в италиански стил често се отварят към хола, мебелите трябва да са в хармония с цялото обзавеждане и да бъдат не само практични, но и представителни. Също така трябва да се помни, че в средата на стаята трябва да има голяма маса, заобиколена от столове с меки тапицирани седалки и облегалки.

Модерната кухня в италиански стил не може без висококачествено кухненско оборудване, с което човек може да приготвя храна и напитки. Италианската кухня залага не само на функционални мебели, но и на практични аксесоари и добавки.

Следното внася италианската атмосфера в интериора:

• дизайнерски кафе машини

• тирбушон

• или стилни чаши за вино

Довършителните материали в италианския стил са:

• Дърво

• Камък

• и каменни плочки

Препоръчително е да изберете материали с красиви шарки, които сами по себе си са декорация. Също така трябва да се помни, че в класическата италианска кухня няма място за излишни предмети и декорации.

Кухни в италиански и тоскански стил вдъхновяват със своя уникален характер. Въпреки че тези стилове често се бъркат един с друг, те всъщност предлагат интериори с напълно различна атмосфера. Тосканските кухни са идеално решение за тези, които искат топъл и познат интериор, докато италианският стил е подходящ за тези, които искат да съчетаят елегантността с модерността у дома.