Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Кухня без стенни шкафове: преживявания, интериор и практичност на кухнята без стенни шкафове

Кухня без стенни шкафове: преживявания, интериор и практичност на кухнята без стенни шкафове

15 октомври 2021
Кухня без стенни шкафове: преживявания, интериор и практичност на кухнята без стенни шкафове

Една от най-големите тенденции в подреждането сега са кухните, които са оборудвани само с основни шкафове. Този тип интериор е много популярен от няколко сезона. Дизайнерите, оригинален и интересен интериор без окачени шкафове вдъхновяват много списания за интериорен дизайн и профили в Instagram. Въпреки постоянната популярност на това решение за подреждане, то се използва много рядко на практика. Преди всичко се страхуваме, че кухня без стенни шкафове не предлага достатъчно място за съхранение, че е твърде непрактична и не много функционална. Време е да опровергаем тези митове.

КЪДЕ Е ПОДХОДЯЩА КУХНЯ БЕЗ СТЕННИ ШКАФОВЕ?

Липсата на стенни шкафове е добро решение за кухни, които са отворени към хола -тип всекидневни, това създава еднакъв интериор. Хората, които искат да избегнат типичен кухненски климат и предпочитат да проектират кухнята под формата на представителна стая, трябва да се спрат - без висящите рафтове и шкафове. Кухненското обзавеждане може да се адаптира към хола.

Кухня без стенни шкафове също е идеално решение за малки пространства. Липсата на рафтове и шкафове по стените визуално увеличава интериора и го прави да изглежда по-просторен. Хората, които се опасяват, че липсата на стенни шкафове ще ограничи мястото за съхранение, могат да заменят стенните шкафове със светли рафтове или скоби, дървени дъски, висящи касети и кухненски парапети с куки. Такива решения осигуряват лекота, модерен чар и стил.

Интериорният дизайнер съветва: Трябва да избягвате стенните шкафове, ако на стената има големи прозорци, на които искате да поставите мебелите.


КЪДЕ ДА СЪХРАНЯВАТЕ ПОСУДА И ПРИБОРИ БЕЗ СТЕННИ ШКАФОВЕ В КУХНЯТА?


Основното възражение срещу кухня без стенни шкафове е липсата на място за съхранение. Интериорните дизайнери обаче смятат, че ако просто изберете правилните мебели, това не трябва да е проблем. В кухня без горни шкафове почти всички кухненски уреди и всички съдове трябва да се съхраняват в долните шкафове.

Важно е да се гарантира, че базовите шкафове са големи и просторни. Трябва да използвате умни методи за съхранение, като например кошници за съхранение, чекмеджета и т.н. Ако все още липсва място, тогава можете да помислите за странична маса, скрин или друг шкаф на друга стена. Кухненските парапети с куки или закачалки за съдове също помагат при съхранение на чаши, чинии или посуда.

Интериорният дизайнер съветва: В кухнята без стенни шкафове трябва да увеличите броя на базовите шкафове (долните) и да ги подредите с буквата U.

ПРАКТИЧНА ЛИ Е КУХНЯТА БЕЗ СТЕННИ ШКАФОВЕ?

Кухня без окачени шкафове се счита за непрактична, което се счита за още един недостатък. Опасява се, че разпределението на домакински уреди като хладилник, мивка или печката ще се окаже трудно, ако човек иска да извърши основна кухненска дейност. Интериорните дизайнери обаче смятат, че използването на кухня само с долни шкафове всъщност изглежда по-удобно. Благодарение на това имате бърз и лесен достъп до необходимите кухненски уреди и храна. Освен това в кухнята без стенни шкафове няма нужда да се качвате на табуретки или столове, за да извадите необходимите предмети от горните шкафове.

Интериорният дизайнер съветва: Нисък хладилник е най-подходящ за кухня без стенни модули. Ако обаче малък хладилник не е опция, тогава хладилникът може да бъде вграден в няколко модула на работния плот. Последната тенденция са хладилните чекмеджета. Като алтернатива можете да поставите висок вграден модул до стена (без това да повлияе на ниската мебелна композиция) и да поставите в него висок хладилник, фурна и микровълнова печка.

В кухни без горни шкафове трябва да се намери подходящо място за вградена фурна и микровълнова печка, миялна машина и мивка. Шкафове с чекмеджета, които позволяват удобно съхранение на прибори за хранене и други добри аксесоари, също са полезни.

КАК ДА СЪЗДАДЕМ СТЕНА БЕЗ ШКАФОВЕ?

Кухня само с базови (долни) шкафове предлага възможност за допълнителни подредби. Свободните стени не трябва да се оставят неизползвани - те трябва да бъдат декорирани. Стената над плота може да бъде завършена с еднообразен тапет, закалено стъкло, импрегнирана тухла, архитектурен бетон или традиционни плочки. Ако имате цялата стена на разположение, тогава можете да помислите и за интересни графики или картини.

Интериорният дизайнер съветва: Неизползваната стена също е чудесно място за показване на стилни дизайнерски домакински уреди в нея. Ако решите да поставите кухненските уреди на рафтовете, трябва също да сте наясно, че редовното почистване на прах е една от най-отнемащите време дейности.

Кухня без стенни шкафове не е откритие за днешните интериорни дизайнери. Този тип кухненски интериор триумфира в домовете на нашите баби и прабаби. Днес тази опция за обзавеждане е само обновена и допълнена с практически концепции. Традиционна бяла кухня в английски стил е идеална за това, или кухня, където тази тенденция се комбинира с модерен, ретро или бляскав стил.