Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Кухненска Мивка за дървен плот - идеи и вдъхновения

28 октомври 2023
Кухненска Мивка за дървен плот - идеи и вдъхновения

В съвременното строителство кухнята е заела ролята на представително помещение. Поради факта, че най-често се комбинира с всекидневната, тя трябва да изглежда толкова добре, колкото и всекидневната. Това означава, че отделните елементи на дизайна трябва да съвпадат един с друг. Не е по-различно и при мивката и плота Как да съчетаем цветовете на кухненските мивки с плотовете?

 

МОДА ЗА ДЪРВЕНИ КУХНЕНСКИ ПЛОТОВЕ

Модата на дървените плотове в кухнята започна преди няколко години. Това е резултат от популярността на скандинавския дизайн, който въвежда бели мебели, практични аксесоари и декорации, както и естествени материали в кухнята. Любимият материал на скандинавския дизайн е дървото. Използва се за направата на мебели (които по-късно се боядисват в бяло), както и работни плотове. Тази комбинация изглежда изключително естествена и елегантна. Този комплект е допълнен от оборудване - абсолютно практично и функционално! Ето защо не е изненадващо, че в скандинавските кухни често се използва композитна мивка, по-известна като гранитна мивка или мивка от гранит. Мивката винаги е придружена от модерен кухненски смесител, който пести вода. В скандинавския дизайн функционалността е изключително важна, но този стил не забравя и естетиката. Ето защо е изключително важно да се запитате какъв цвят мивка пасва на дървен плот? Кой нюанс на мивката ще изглежда красив и в същото време практичен?

 

КАКЪВ ЦВЯТ МИВКА ПОДХОДЯ НА ДЪРВЕН ПЛОТ?

Цветът на мивката трябва да съответства на цялостния интериор и цвета на останалите кухненски уреди. Най-добре е да изберете един нюанс, благодарение на който ще можете да се насладите на последователна и хармонична подредба. Ако вашата кухня е с дървен плот, изборът на цвят на уредите не е труден. Защо? Защото почти всеки цвят върви с дърво.
 
Класическа комбинация ще бъде дървен плот и бяла кухненска мивка. Ако изберете мивки за вграждане, можете да избирате между различни форми – кръгли, квадратни, правоъгълни – всяка от тях ще изглежда добре в комбинация с дърво. В голяма кухня си струва да изберете големи мивки в бяло. В комбинация с дървен плот, те ще придадат рустикална атмосфера на кухнята. Мивките с наслагване в бяло също ще изглеждат добре в кухни, декорирани в английски, провансалски или селски стил.
 
Към дървения плот ще пасне и бежова мивка. Тази комбинация често се използва в стилизирани кухни. Бежовото в комбинация с дърво създава уютна и топла атмосфера в интериора, направо от кухнята на нашите баби.
 
Ако предпочитате по-модерен интериор, струва си да помислите за черни мивки, които са модерни през този сезон. Мивките в този нюанс се комбинират с дървен плот в минималистични, лофт, скандинавски и модерни кухни. Тази комбинация е квинтесенцията на простота и строгост. Черна композитна мивка ще изглежда най-добре върху плот в светъл бук, медени нюанси на дъб и тъмна акация. Индустриалният, суров характер на кухнята може да се постигне и чрез комбиниране на дървен плот с графитена или сива мивка.
 
 

КОЯ МИВКА МОЖЕ ДА СЕ МОНТИРА В ДЪРВЕН ПЛОТ?

Дървото е вечен и елегантен материал. Той обаче има репутацията на труден за поддържане. В интернет можете да намерите и информация, че монтирането на мивка в дървен плот не е най-лесното нещо. Наистина ли е така? Много зависи от вида на мивката. В дървен плот могат да се монтират както мивки за вграждане, така и мивки с наслагване. Въпреки това, не се препоръчва използването на модели под плот, т.е. модели, монтирани от дъното на плота. Тъй като ръбовете им са постоянно оголени, дървото е постоянно изложено на контакт с вода, което води до набъбване и посивяване.
 
Докато видът на мивката е важен, материалът на мивката не е толкова важен. Дървото ще изглежда добре с керамична и композитна мивка. По този въпрос обаче трябва да вземете предвид практичността на оборудването. Избирайки керамична мивка, вие ще се радвате на повърхност, която не абсорбира миризми и наслагвания. Няма да имате проблеми и с почистването и. За съжаление керамичната мивка е много скъпа. Композитните мивки са красива и също толкова практична алтернатива. Отличават се с повърхност, устойчива на високи температури и механични повреди.
 
Дървеният плот в кухнята предлага много възможности за подреждане. Ще изглежда добре във всяка цветова комбинация. Избраният от вас нюанс на мивката или друго оборудване ще окаже голямо влияние върху характера на кухненския интериор. Струва си да обмислите внимателно цвета на мивката. Без да забравяте за практичността, трябва да анализирате и вида на мивката и нейния материал.