Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Кръгла, правоъгълна или квадратна мивка? Коя форма трябва да се избере?

Кръгла, правоъгълна или квадратна мивка? Коя форма трябва да се избере?

15 март 2021
Кръгла, правоъгълна или квадратна мивка? Коя форма трябва да се избере?

Мивката е устройство, което трябва да комбинира много функции. Когато купуваме, ние обръщаме внимание не само на това дали всички съдове и тенджери се вписват, но и на външния вид и усещането на мивката. Цветът и формата са важни. И тук започва предизвикателството, защото днес мивките за кухни се предлагат в много цветове и форми. В Твоят СТИЛ ще намерите мивки в бяло, бежово, сиво, графитно и черно. По отношение на формите имаме на разположение кръгла, правоъгълна или квадратна мивка.

НАЙ-ПОПУЛЯРНИЯТ ИЗБОР

Повечето кухненски мивки на пазара са с правоъгълна форма. Правоъгълната мивка също може да придобие различни форми. Можете да имате 1, 2 или 1,5 корита, както и дренаж. Благодарение на големия избор от правоъгълни мивки, всеки може да избере модел, който да отговаря на неговите нужди, както и на техническите и пространствени условия на кухнята. Правоъгълните мивки също се считат за най-удобните мивки. Можете лесно да изплакнете тава за печене от фурната в него, например.

Правоъгълните мивки са не само най-класическият избор, но и идеално решение за кухни, които се държат в сурова и хладна атмосфера. Тази форма обаче е идеална и за кухни, които имат модерен, индустриален, минималистичен или скандинавски дизайн. Това обаче не означава, че класическите правоъгълни мивки не могат да се използват в традиционния интериор. Някои модели са идеалното допълнение към стилизираните кухни - един такъв модел е мивката Валенсия, която се характеризира с фини линий.

КВАДРАТНА МИВКА ЗА КУХНЯТА

Втората по популярност е квадратна мивка. Класическите модели под формата на квадрат се появяват само с едно корито и също без отцедник. Квадратните мивки са предназначени за малки кухни. Те не заемат много място и обикновено се настаняват в шкафове.

В Твоят СТИЛ няма стандартни квадратни мивки. Нашите модели имат малко по-дълга страна, за да улеснят работата в кухнята и да направят мивката по-практична. Нашите предложения за квадратни мивки са следните модели: Рига, Милано, Ибиса, Париж. Предлагаме 1 и 1,5-корита мивки в квадратна форма, със и без отцедник. Най-популярният избор е Парижката мивка, която е оборудвана с основно корито и спомагателна корито и половина.

ПРАКТИЧНА ЛИ Е КРЪГЛА МИВКА?

Кръглата мивка е необичайно, но изключително оригинално решение. В Твоят СТИЛ има кръгла мивка в еднокамерна форма със или без отцедник. Овалните форми се съчетават добре с традиционната кухня, вдъхновена от интериора на нашите баби. Те се съчетават добре със старомодни шкафове, самостоятелни мебели и декорации в тоскански или провансалски стил.

Много хора смятат, че кръглата мивка не е достатъчно практична и че по-малко ястия се побират в нея - това е мит. Овалната форма улеснява миенето на съдове и тенджери, особено ако сте избрали мивка с дълбоки корита. Ако обаче се притеснявате, че кръглата мивка ще бъде по-малко практична от правоъгълната или квадратната, тогава все пак може да се помисли за съдомиялна машина. Кръглата кухненска мивка също е много добър избор за малки кухни, където всеки сантиметър е от значение. Овалните модели са по-малки и по-тънки. Голямото предимство на кръглата мивка е, че се почиства много лесно, тъй като няма ръбове.

Нашите кръгли мивки са  Барселона и Женева. Първите две се предлагат с малки дренажни повърхности, което със сигурност ще повиши работния комфорт в зоната за миене. Кръглият модел Женева е мини мивка за малка кухня в студио.

КРЪГЛИ ИЛИ КВАДРАТНИ МИВКИ - КОЯТО ТРЯБВА ДА ИЗБЕРЕТЕ ЗА МАЛКА КУХНЯ?

Формата на мивката в малка кухня е най-голямото предизвикателство. Интериорните дизайнери предлагат да се изберат кръгли или квадратни мивки за малки кухни. Те имат най-малките размери. Някои от тях дори могат да бъдат поставени в шкаф с ширина 45 см.

НЕОБИЧАТНИ ФОРМИ НА КУХНЕНСКИ МИВКИ

Ако се чудите коя форма на мивката е подходяща за вашата собствена кухня, трябва да помислите и за необичайните форми. В допълнение към правоъгълни, квадратни и кръгли мивки се предлагат и трапецовидни или Г-образни мивки, които са предназначени предимно за монтаж в кухненския ъгъл. Трапецовидните мивки могат да се използват в трудно достъпни кухни.

Формата на мивката е изключително важен въпрос. Някои хора не могат да си представят, че се отказват от традиционната правоъгълна мивка; други прекалено оценяват предимствата на кръглите мивки. Всяка от формите има своите предимства и недостатъци, а изборът е много индивидуален въпрос. Също така трябва да се обмисли как формата на мивката съвпада с останалото кухненско оборудване. Например, ако кухнята е оборудвана със стилизиран и заоблен хладилник или фурна, кръглата мивка би била идеалният избор. В съвременните ъглови кухни, квадратните и правоъгълни мивки изглеждат много по-добре от друга страна.