Социални Мрежи
Каталог

Конгломерат в кухнята - добро решение ли е или не ?

4 август 2021
Конгломерат в кухнята - добро решение ли е или не ?

КАКВО Е КОНГЛОМЕРАТ?

Конгломератът е материал, изработен от смлян камък. Това, което може да бъде включено в него . Най -често конгломератът съдържа, наред с други мрамор, гранит и кварц. Въпреки този състав, конгломератът не е 100% камък и това се дължи на факта, че към него се добавя и полиестерна смола. Той представлява около 5-10% от състава на сместа. Неговата задача е да комбинира смлени частици камък. Поради факта, че е изключително здрав и издръжлив свързващо вещество, конгломератът получава своите необичайни свойства. Най -важните от тях включват висока устойчивост на механични повреди и температурни промени, издръжливост, надеждност и здравина. В резултат на това конгломератът в кухнята може да се използва навсякъде, където и да е  на интензивна употреба. Следователно в магазините можете да намерите както конгломератна мивка, така и кухненски плот, изработен от този материал. Това оборудване може да бъде направено от различни видове конгломерат. Какъв ще бъде той зависи от агрегата, който съдържа.

Струва си да си припомним, че всеки от тях има различни свойства.

Най -често в кухните се използват следните: мраморен конгломерат - евтин е, но за съжаление не работи добре в кухнята; описва се като мек, абсорбиращ материал, склонен към обезцветяване и петна, с ниска якост, лесно абразивен и слабо реагиращ на високи температури и тежки предмети; кварцов конгломерат - понася добре влагата - не абсорбира вода и други течности; това е доста издръжлив материал; гранитен конгломерат - най -популярният материал в кухнята; това се дължи на неговите свойства, които включват много висока якост, устойчивост и здравина. Всеки от тези конгломерати може да има и още едно предимство, което си заслужава да се спомене. Този материал може да придобие различни цветове и шарки, които обикновено не се срещат в природата. Благодарение на това, като изберете конгломерат в кухнята, имате много свобода при избора на сянка, текстура, гланц и по този начин е възможно да подредите кухнята на вашите мечти.

КОНГЛОМЕРАТ ИЛИ КАМЪК - КАКВО ДА ИЗБЕРЕМ?

Конгломератът често се сравнява с естествен камък, който също се използва широко в кухнята. Тези два материала често се сравняват помежду си и дори се объркват от мнозина. Това се дължи на факта, че те проявяват подобни свойства, предимно по отношение на устойчивостта. Трябва обаче да се признае, че естественият камък понася по -добре високи температури - така че лесно можете да поставите много горещ съд върху него, дори за дълго време. На конгломератните плотове горещият съд може да стои само за миг или да бъде закрепен с гумени подложки. Това обаче не означава, че конгломератът е по-лош материал. По-лек от естествен камък, той е чудесно решение за кухненски мивки, както и плотове, които могат да се поставят върху шкафове, без да ги укрепват. Освен това конгломератът може да бъде оцветен по всякакъв начин. Членовете на домакинството също оценяват, че е приятен на допир, не толкова студен като естествен камък. Това го прави по -добър за кухни в жилищни блокове и жилищни сгради, включително тези, подредени с ограничен бюджет.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ КОНГЛОМЕРАТ В КУХНЯТА?

Конгломератът може да се използва в домашни помещения по различни начини. Може да се използва навсякъде, където има естествен камък. В зависимост от вида на конгломерата, той може да бъде под формата на плот за кухня или баня, вътрешен перваз на прозореца, облицовка на стена или под. В последно време кухненските мивки от гранит също са изработени от конгломерати.

ПРЕДИМСТВА НА КОНГЛОМЕРАТА В КУХНЯТА

Независимо дали избирате мивка от конгломерат или работен плот от този материал, можете да очаквате много предимства. Този материал ще се отличава с механична устойчивост над средното. Той ще бъде издръжлив, устойчив на драскотини, избледняване на цветовете, напукване, а мивката или плота ще запази естетическия вид в продължение на много години с минимална грижа. Важно предимство на конгломерата в кухнята е и високата устойчивост на температури, които не липсват в кухнята. Чрез поставяне на тенджерата в мивка от конгломерат или като я поставите за известно време върху плота, повърхността й няма да се повреди.

 

КАК ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА КОНГЛОМЕРАТ В КУХНЯТА?

Конгломератът е лесен за почистване материал, който е безпроблемен в поддръжката. За да запазите първоначалния си вид, е достатъчно стандартно почистване с вода и течност за миене. Коритата за мивка от конгломерат трябва да се изплакват с топла вода и препарат след измиване, а работният плот и други плоски повърхности трябва да се избърсват с влажна кърпа веднъж дневно. Избягвайте почистване с киселини, разяждащи, избелващи и абразивни вещества. По-щателно почистване се препоръчва веднъж седмично, след това можете да използвате специализирани почистващи препарати, както и да извършите т.нар омасляване. Конгломератът е универсален материал, който ще работи добре както в кухнята, така и в банята. Най -големите му предимства са надеждност, висока устойчивост и издръжливост, както и относително ниска цена. Не трябва да се забравя и красивият външен вид. Конгломератната мивка вече е истински аранжимент хит, който трябва да се прочете от всеки, който мечтае за модерна и красива кухня, и в същото време силно се фокусира върху функционалността на интериора.