Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Композитна мивка - как да се грижим за нея ?

23 ноември 2023
Композитна мивка - как да се грижим за нея ?

Красива, издръжлива и много функционална композитна мивка започва да се появява във все повече къщи и апартаменти. Изработен от комбинация от акрил и кварц, т.е. смлян гранит, той идеално отговаря на нуждите на всички взискателни клиенти. Въпреки това, след като я инсталирате в кухнята, възниква важен въпрос: Как да се грижим за композитна мивка? Надяваме се, че следните съвети ще разсеят съмненията ви!

 

КАКВО ТОЧНО Е КОМПОЗИТ ?

За първи път ли чувате думата "композитен"? Не знаете какви точно са характеристиките на композитните мивки? Специално за вас сме подготвили кратко въведение по темата. Материалът, наречен композит, непрекъснато набира популярност, а мивките от него печелят много добри оценки от потребителите. Какво влияе върху удовлетвореността на клиентите? На първо място, използваният материал е гранит и акрил. Тази комбинация, освен зашеметяващия си външен вид, има и много други предимства. Съвременният материал гарантира дълготрайност на продуктите, както и тяхната висока хигиеничност и устойчивост на различни механични повреди, петна и топлина. Много клиенти са привлечени и от много елегантния външен вид на това решение в кухнята. Възможността за избор на различни, постоянно модерни цветове е голямо предимство на мивката от гранитен композит.

 

КОЯ КОМПОЗИТНА МИВКА ДА ИЗБЕРА ?

Разнообразието от модели ви насърчава да изберете композитна мивка за всеки стил на кухня. Минералният композит изглежда много естествено, а богатата гама от предлагани цветове ще задоволи всеки клиент. Granitnimivki.BG предлага множество размери, атрактивни цветове и елегантни форми на популярни композитни мивки. Благодарение на това всеки клиент ще намери модел, който идеално отговаря на неговата мечтана кухня. Какви видове се предлагат?
 
  • Мивки с едно корито – произвеждат се в различни форми, със или без отцедник. Изглеждат много елегантни.
  • Мивка с корито и половина - налични в много размери и конфигурации, те са много удобно решение за всяка кухня.
  • Мивка с две корита - много удобен, препоръчва се предимно за кулинарни ентусиасти.
  • Кръгла / Овална мивка – кръглата композитна мивка е много популярна, особено сред хората, които имат ограничено пространство в кухнята.

 

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ, КОГАТО ПОЧИСТВАТЕ КОМПОЗИТНА МИВКА?

Как да измиете композитна мивка? Може да се изненадате, но за да почиствате редовно композитна мивка, всичко, от което се нуждаете, е гъба със сапун за съдове и топла вода! Продуктите за ежедневно почистване на минерални композити ще работят още по-добре. Те ще гарантират премахването на всички отлагания от повърхността на мивката и ще съкратят процеса на измиване. Редовно почиствана композитна мивка ще запази девствения си вид в продължение на много години.

 

КАК ДА СЕ ГРИЖА ЗА МИВКАТА ОТ ГРАНИТЕН КОМПОЗИТ?

Много хора се чудят как правилно да се грижат за композитна мивка. Основното правило е редовността. Благодарение на това използваният материал ще бъде непокътнат за дълго време. Най-доброто решение е да развиете прост и бърз навик. Всяка вечер си струва да потопите гъба в топла вода, да излеете две капки течност за миене на съдове или да я напръскате със специален почистващ препарат и след това да измиете повърхността на мивката. За да избегнете обезцветяване, най-добре е да изплакнете камерите на мивката, след като налеете плодов сок или чай в тях. От време на време си струва да импрегнирате мивката със специален агент, който ще създаде допълнителен защитен слой срещу мръсотия и различни петна.