Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Кое LED осветление трябва да изберете за кухнята ? Топло или студено? Съвети от нас ->

Кое LED осветление трябва да изберете за кухнята ? Топло или студено? Съвети от нас ->

18 юни 2021
Кое LED осветление трябва да изберете за кухнята ? Топло или студено? Съвети от нас ->

LED осветлението всъщност е подходящо за всеки хол. От години те могат да бъдат намерени като декорация в дневни, спални или бани. LED лентите се използват от дълго време в кухните.

В кухнята LED лампите не се възприемат като декорация, а по-скоро като практично допълнително осветление. LED кухненските лампи обикновено се поставят върху базовите шкафове, за да осветяват прецизно кухненския плот.
Оказа се обаче, че изборът на правилното LED осветление за кухнята не е толкова лесен. Преди да купите, трябва да научите повече за следното: Кой цветен нюанс на LED светлината е най-подходящ за кухнята, кое LED осветление е най-добро или колко лумена на м2 трябва да се използват в кухнята.

КОЙ светодиод под светлината на шкафа трябва да изберете?

В магазините има много голям избор от LED осветление. Можете да избирате между лампи с различни мощности и свойства. Когато избирате LED кухненска лампа, основното нещо, което трябва да имате предвид, е къде ще бъде монтирано и на какви условия ще бъде изложена.

Ако LED лампата не влиза в контакт с вода, могат да бъдат избрани стандартни модели със символи IP20 или IP33. Ако няма осветление за основния шкаф, но например светлина над мивката, тогава трябва да се избере водоустойчива LED лампа. За по-добра защита, LED осветлението под шкафа е вградено в алуминиев корпус. Трябва да се използва един и същ корпус, дори ако знаем, че LED лампата ще свети повече от час на ден. Корпусът предпазва околните предмети от прегряване и удължава експлоатационния живот на LED лентата в кухнята. Алуминиевият корпус е естествен радиатор, който предпазва от прекомерно нагряване и изгаряне на LED светлината.12

КОЯ МОЩНОСТ ЗА ЛАМПИ Е НАЙ-ДОБРАТА ЗА КУХНЯТА?

Един от най-често задаваните въпроси при избора на правилното осветление в кухнята се отнася до съответното представяне на LED лампите. В магазините има лампи с мощност от 6 до 18 вата. Силата на LED кухненските лампи трябва най-добре да бъде съобразена с размера на осветената площ. Препоръчително е да изберете по-мощни светодиоди и по-големи диоди, които дават много светлина при осветяване на кухненския плот. Светлината от мощните светодиоди не наранява очите ви, не е нужно да се притеснявате. Светодиодните светлини под шкафа трябва да сочат надолу и могат да бъдат избрани въз основа на следната информация:

LED ленти за кухнята с мощност 6W / 1m - те са подходящи, ако LED осветлението е предназначено само да бъде декорация;
LED ленти за кухнята с мощност 8,4W / 1m - Това е най-универсалното осветление, което основно се използва като осветление на основен шкаф или таван.
LED ленти за кухнята с мощност 12W / 1m - те са предназначени за помещение, където светлината трябва да е много силна;
LED ленти за кухнята с мощност 18W / 1m - Тъй като излъчват много светлина, те се използват в кухни, където трябва да служат като основно осветление.
КОИ ЛЕД ЛАМПИ В КУХНЯТА: ТОПЛИ ИЛИ СТУДЕН ЦВЯТ?
Изборът на подходящия цвят на LED лампата за кухнята не е съвсем лесен. Основата за цветовото разпределение на LED лентите за кухнята е студеният и топъл цветен тон. Обикновено адаптирате LED светлината към интериора на кухнята и използваните мебели. Топлата светлина изглежда много добре в традиционните кухни, където преобладават дървото и цветовете бежово и кафяво. В модерните или минималистични кухни, но и в тези в скандинавски дизайн, често се използват LED лампи с цвета на дневната светлина.

И така, кой е най-добрият цвят на LED осветлението за кухнята?

Топла сянка - създава спокойна атмосфера; Обикновено се използва в дневни или спални, но работи и в кухни с вградени дървени или тухлени стени.
Дневна светлина - най-много прилича на дневната светлина от слънцето и следователно е много гъвкава; работи във всяка кухня и предлага високо ниво на комфорт при работа;
Неутрален сянка - това е най-светлият цвят на LED кухненската лампа; Той е чудесен за осветяване на кухненския плот, който изисква силно осветление.

КОЕ ЛЕДНО ОСВЕТЛЕНИЕ СЪС КАБИНЕТ Е НАЙ-ДОБРО ЗА КУХНЯТА?

Най-добрите LED лампи за кухнята са тези, които са водоустойчиви и позволяват да се настрои дължината на лентата на нестандартна дължина (повечето светлинни ленти могат да се режат на избрани места, без да се засяга тяхната функция). Ако искате да снабдите работната повърхност на кухнята с LED осветление под шкафа, тогава е най-добре да изберете бяла светлина. Ако цените високото качество, тогава се препоръчват продукти със сертификати като CE и ROHS.

Гамата от LED кухненски лампи е много голяма и многофункционална, което позволява много различни концепции за обзавеждане. LED лампите могат да се монтират не само над кухненските основи, но и в чекмеджета или в отвори. Трябва обаче да се уверите, че LED кухненските лампи трябва да бъдат съобразени с характера на интериора и съответните нужди. При избора на LED осветление е също толкова важно да се обърне внимание на дизайна, издръжливостта и издръжливостта, както и възможните икономии - консумацията на енергия при RGB осветление е значителна. Добре подбраноо LED осветление в кухнята на първо място трябва да бъде практичен, удобен, безопасен и естетичен вариант.