Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Какви растения могат да бъдат поставени в банята?

12 февруари 2024
Какви растения могат да бъдат поставени в банята?

И ако изобщо? Отговорът е да. Цветята внасят уникална атмосфера в банята, те растат красиво и произвеждат кислород. В допълнение, въвеждането на цветя в банята също ще има положителен ефект върху самите цветя. Въздухът в останалите стаи на къщата обикновено е сух, особено през зимата или по-скоро от началото на отоплителния сезон. Банята е влажно място. Зеленината на цветята ще внесе красота в нашата баня и ще направи всяка баня още по-релаксираща.

 

Растения в банята

Ако решим да имаме растения в банята си, трябва да предприемем определени стъпки, за да поддържаме всичко подредено. Първо, трябва внимателно да обмислим къде да поставим евентуална саксия или цветна леха. Ако разполагаме с голямо пространство, можем да опитаме да направим по-големи площи, покрити със зеленина, или да посветим един от рафтовете на зелени цветя, или да поставим едно, макар и голямо цвете. Перваза на прозореца или цветната леха на стената е също толкова интересно решение. Важен елемент от този проект е и поставянето на цветята така, че да имат достъп до светлина, както и поставянето им на такова място, че да не ги събарят при ежедневните тоалетни дейности. След като имате зеленина във вашата баня, не забравяйте да я защитите от химикали.
 
В случай на светлина за растенията в банята, най-добре е тя да бъде открито пространство с много светлина. Но какво ще стане, ако и банята, и прозорецът са малки? След това трябва да изберете оптималното решение и да поставите растението така, че да е възможно най-близо до източника на светлина. Ако банята няма прозорец, по-добре е да се откажете от цветята в саксии. Алтернатива ще бъдат рязаните цветя, еднакво красиви и внасящи уникална атмосфера. Само не забравяйте да им сменяте водата редовно. Може да опитате и с препарати, които изсипани във вода с цветя удължават живота им във ваза.
 

Какъв вид разстения в банята ?

В случай на бани с прозорец или много светлина, папирус, фикус или драцена, както и бръшлян, замиокулкас и дори орхидеи ще работят чудесно.
 
Ако някой настоява за саксийно цвете в банята, където достъпът на светлина е лош, не забравяйте да го заменяте с друго от време на време. Тази от банята занесете до прозореца в стаята за няколко дни, а тази от стаята до банята.
 
При рязаните цветя няма ограничения. Слагаме това, което ни харесва и хармонира с аранжировката. Те дори могат да бъдат декоративни листа вместо цветя.
 

Какво друго е важно

Трябва да се грижите за цветята в банята толкова, колкото и за другите цветя в другите стаи. Това, че са поставени на място, където цари влага, не означава, че не трябва да се поливат редовно. Освен това, ако изискват торене, нека го направим. Трябва да проветрим и банята, където всеки ден се носят остатъци от почистващи препарати. Нека припомним също, че в банята също има прах. Така че нека изтриваме листата на нашите цветя от време на време. През зимата, когато дните са по-къси, се уверете, че цветята са възможно най-близо до светлината. Ако това не е възможно, нека ги пренесем на друго място за зимния сезон, за да се върнат в банята ни в целия си блясък през пролетта. Ако банята няма прозорец, не забравяйте, че цветята могат да бъдат осветени. LED крушките ще работят чудесно за това лечение.
 

Изкуствено цвете за баня

Въпреки че изкуствените цветя имат лоша репутация, те си струва да бъдат разгледани. Едно качествено изкуствено цвете няма да го обезобрази, тъй като ще изглежда като истинско цвете. Може да се окаже не само практично, но и стилно. Всичко, което трябва да направите, е да изберете малко по-скъпо, но перфектно изработено изкуствено цвете. Има и няколко важни аспекта, които подкрепят този избор. Ако имате тъмна баня и нямате време да носите и излизате цветя или да подреждате рязани цветя, изкуственото цвете ще бъде вашият спасител. Ако в къщата има животни, които обичат да хапят листа, няма по-добро решение от изкуствено цвете. Нямате ръка с растенията, всички умират, дори и тези, които имат много светлина? Ето решението на вашите проблеми. Ако животът ви е свързан с пътуване или страдате от алергии у дома, изкуствено цвете ще ви свърши най-добра работа.
 
Както виждате, цветята в банята са страхотна идея. Те създават релаксираща атмосфера, много са ефектни и невероятно красиви. Дори и изкуствените, стига да са качествени, ще променят интериора до неузнаваемост. Когато избирате цветя, не забравяйте да изберете подходящи за размера и височината на банята. Твърде големият размер в малка баня само ще развали външния й вид, ще намали пространството и със сигурност ще бъде ударен от хората, които остават в стаята. Това със сигурност няма да има положителен ефект върху самите растения. Нека ги нагласим така, че да отговарят на разположението на нашата баня и нейните размери.
 
Растенията в банята са страхотно нещо. Те са толкова ценен елемент, колкото и другите аксесоари, които подбираме толкова внимателно, когато го подреждаме.