Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Как можете да освежите старата кухня - Евтино? Идеи за ремонт!

11 септември 2022
Как можете да освежите старата кухня - Евтино? Идеи за ремонт!

Повечето хора свързват ремонта на кухнята с високи разходи и много време, отделено за ремонт на интериора. Реалността обаче показва, че разнообразяването на кухнята на ниска цена определено е възможно. Ремонтът на кухнята може да се извърши сам, ако разходите не надвишават съответния бюджет. Можете да смените старите мебели, да боядисате плочки или да освежите стаята с нови декорации. За да придадете нов облик на кухнята, не е необходимо незабавно да извършите основен ремонт, който струва много. Научете повече за това как да освежите кухня, без да харчите много пари.

Така че ремонтът на кухнята не струва много, работата трябва да се извърши сама. Ремонт на кухненски мебели, боядисване на керамични плочки или опаковане на домакински уреди са дейности, които пречат на много хора да ремонтират, а изпълнението им не е никак трудно. Боядисването на кухненски мебели в бяло или друг цвят е лесно. Евтиният ремонт на кухнята, при който можете да използвате няколко прости трика, е не само доста евтин, но и бързо осъществим.

КАК ЕВТИНО ДА РЕМОНТИРАМЕ КУХНЯ?

Смяната на цветовете и добавянето на аксесоари може да освежи кухнята по-бързо и по-евтино. Няколко прости промени означават, че интериорът има напълно различно настроение. Този тип кухненска метаморфоза е чудесно решение за хора, които не желаят да сменят кухненски уреди и мебели, да боядисват или сменят плочки. Можете да закупите декорации за кухни в много магазини за аксесоари за дома или да ги направите сами. Можете да прочетете повече за Направи си сам върху кухненски стени в нашия блог.

ПЛОЧКИ В НОВ ЦВЯТ!

Подправката на кухнята евтино не означава, че не трябва да правите големи промени. Смяната на цвета на интериора може да стане по евтин начин. Хората, които не искат да харчат много пари за ремонта, могат просто да боядисат старите вместо нови плочки. Това е възможно благодарение на използването на специална водоустойчива боя за керамични плочки, която се предлага в повечето строителни магазини.
 
Плочките, които трябва да получат нов цвят, трябва да бъдат внимателно почистени и обезмаслени, преди да може да се продължи с боядисването. При смяна на цвета първо трябва да се обърне внимание на фугиращата смес и след това на плочките. Смяната на цвета на плочките в кухнята е доста трудоемка и изисква много отдаденост, но е един от най-добрите начини да обновите кухнята с бюджет.
 

РЕМОНТ НА ​​КУХНЕНСКИ МЕБЕЛИ С ФУРНИР

Един от най-големите разходи за обновяване на кухня е закупуването на нови мебели. Струва си да запомните, че ремонтът на кухнята не винаги означава изхвърляне на стари мебели и закупуване на нови. Има различни начини да обновите кухненските мебели и да им придадете свеж вид. Можете да монтирате нови вратички на шкафове във вградена кухня или още по-лесно – да боядисате старите в различен цвят. В малките кухни си струва да инсталирате стъклени врати в шкафове, които визуално ще увеличат вътрешното пространство и ще му придадат известна лекота. Подобен ефект може да се постигне, като оставите някои рафтове отворени.
 

КУХНЕНСКИТЕ МЕБЕЛИ СА БОЯДИСАНИ В БЯЛО

За да обновим кухнята евтино, обикновено решаваме да боядисаме кухненските мебели в бяло или да им дадем различен цвят. Разбира се, цветът на мебелите може да се промени само ако са дървени. Предната част трябва да бъде боядисана с водна акрилна боя за дърво или алкидна боя на основата на разтворител, която ще осигури по-трайно покритие. Преди да боядисате кухненските мебели с фурнир, мебелите трябва да бъдат обезмаслени, почистени и старата боя да се отстрани с шкурка. Ако решите да боядисате кухненското обзавеждане, то има и възможността мебелите да изглеждат по-стари, което със сигурност би подхождало на стила шаби шик. За да постигнете ефекта на стареене, струва си да посегнете към тебеширената боя.
 

КАК ДА РЕНОВИРАМЕ СТАРИ КУХНЕНСКИ МЕБЕЛИ С ФУРНИР?

Благоприятна трансформация на кухнята е възможна и чрез боядисване на кухненски мебели с фурнир. Как да ремонтирате кухненски мебели с фурнир? Най-лесният начин е да ги боядисате в нов цвят. Цветовете могат лесно да се нанасят върху ламинат, но е важно да използвате основно покритие. Предпазва боята от начупване и повишава адхезията.
 
Трябва също така да се спомене, че ремонтът на кухненски мебели с фурнир не означава само боядисване. Мебелите могат да се сменят и с нов фурнир или ваденка. По този начин можете да промените напълно или частично визията на мебелите. На кухненските фронтове могат да се поставят декоративни бордюри или цветни композиции. Трябва да запомните този метод, защото по този начин можете евтино да освежите домакинските уреди.
 

КАК ДА СЕ ПЕРФЕКТИРА ЕДНА КУХНЯ?

Евтиният ремонт на кухня винаги е предизвикателство. Преди да започнете да боядисвате мебели или плочки обаче, вътрешността трябва да се почисти основно и да се премахне всичко ненужно. Също така е добре да почистите внимателно кухненските мебели и всички кухненски уреди като мивка, печка или хладилник. За да запазите мивката в добро състояние дълги години, импрегниращият препарат може да бъде много полезен, тъй като импрегнира и предпазва повърхността на мивката. Почистената кухня веднага изглежда по-добре и можете по-добре да прецените какво трябва да се обнови в кухнята.

КУХНЯ НА НИСКА ЦЕНА: АКСЕСОАРИТЕ СЕ БРОЯТ

Евтиният ремонт на кухнята означава също да обърнете внимание на подходящите аксесоари. Понякога може да освежи и интериора с минимално количество работа. При ремонт си струва да смените кухненския текстил, да вземете свежи цветя или билки или да поставите нови, декоративни дръжки на шкафа. Добра идея за евтин ремонт на кухня е също смяната на осветлението и нови графики или картини по стените.
 
Сравняването на кухнята преди и след може да бъде наистина впечатляващо. Малцина знаят обаче, че такива грандиозни ефекти могат да бъдат постигнати с малко финансови инвестиции. Ремонтът на кухнята не означава да изхвърлите всички домакински уреди и да съборите стените. Често с елементарни трикове кухнята може да бъде обновена за жълти стотинки, а от изцяло новия облик на интериора ни делят само туба боя и няколко часа свободно време.