Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Как да се грижите за Гранитни Мивки !!!

19 февруари 2021
Как да се грижите за Гранитни Мивки !!!

ОТСТРАНЕТЕ ВОДАТА И ПОЧИСТЕТЕ ГРАНИТНА МИВКА

Всеки собственик на гранитна мивка знае проблема с петна от вода върху обикновено елегантната гранитна повърхност на домашната мивка. Причината за петна от вода е варовика. Съдържанието на вар във водата варира в зависимост от жилищния район. И така, как да почистите оцветената от варовик гранитна мивка? Почистването и поддръжката на гранитни мивки често отнема много време. Почистващите агенти за гранитни мивки могат да помогнат. Но как да изберете правилния продукт за почистване и грижа? Има голям избор от почистващи препарати като препарати за обезмасляване, активни прахове и почистващо мляко. Леките замърсявания често могат да бъдат премахнати с наличните в търговската мрежа почистваща препарати и вода. В този случай нямате нужда от специални препарати за гранитни мивки. Тъй като само при упорити замърсявания, например от кафе, чай, плодове или вино, специалните почистващи препарати влизат в действие и често са от съществено значение, ако не искате трайно замърсяване или обезцветяване на вашата гранитна мивка. Също така трябва да обърнете внимание на качеството на почистващия агент, тъй като в противен случай върху гранитната повърхност могат да се появят следи от драскотини.

ПОЧИСТВАНЕ И ГРИЖИ ЗА ГРАНИТНИ МИВКИ

В допълнение към пасивното почистване, което се извършва винаги, когато гранитната мивка е отново покрита с петна от варовик, можете също така активно да допринесете за това, че усилията за почистване на битовата мивка са значително по-малко. Ключовата дума тук е поддръжката на гранитни мивки. Импрегниращите агенти за гранитни повърхности например са подходящи за профилактика на гранитни мивки. В допълнение към импрегниращите гранитни мивки, тези агенти често предлагат и други положителни ефекти за грижа. Това включва защита на гранитната мивка от замърсявания и мазнини и защита от обезцветяване. Импрегниращите агенти за гранит също придават допълнителен блясък на мивката.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ - ГРИЖИТЕ ЗА ГРАНИТНИ МИВКИ

В заключение, когато става въпрос за почистване и грижи за гранитни мивки, можем да заявим, че редовните превантивни мерки могат да спестят много време и нерви. Трябва да импрегнирате вашата гранитна мивка поне на всеки 2 седмици (в идеалния случай веднъж седмично), тъй като тази мярка улеснява почистването по-късно и намалява използването на специални почистващи препарати. Основното правило винаги остава същото - ако е възможно, гранитната мивка трябва да се почисти незабавно с почистваща кърпа и вода, след като се замърси :)