Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Как да изберете функционален смесител за биде

14 май 2024
Как да изберете функционален смесител за биде

Когато избираме обзавеждане за баня, си струва да вземем предвид какво наистина ни интересува. Богатият избор от продукти затруднява вземането на решение. Струва си да обърнете внимание дали продуктът наистина отговаря на всички наши изисквания. Всичко зависи от предпочитанията на потребителя. Някои хора се фокусират върху уникалната визия, докато други гледат на покупката от икономическа гледна точка.

Функционалността е ключът

Предлагането на смесители за биде нараства, поради нарастващия интерес към този тип смесители. В повечето случаи техният дизайн и работа не се различават съществено от класическия смесител за баня. Най-популярни са стоящите модели. Вероятно защото са достъпни и лесни за инсталиране. Освен това е изключително лесно да ги поддържате чисти. Просто използвайте обикновена течност, налична във всеки супермаркет, за да изглежда спретнато и приятно за окото.
 
Друга популярна група са скритите смесители поради високата им наличност и също толкова лесен монтаж. Монтират се на стената и често наподобяват душ комплекти. Дюзата, монтирана на гъвкав маркуч, ви позволява свободно да маневрирате потока. Въпреки това, в този случай е малко вероятно да бъде възможно без помощта на специалист. Що се отнася до видовете смесители за баня, много хора избират тези с една дръжка, защото са лесни за закупуване и използване. Тези с две дръжки са добро решение за традиционалистите, които ценят класическия стил, съчетан с елегантност.
 
Смесителите за биде се предлагат на цени, които няма да съсипят домашния ви бюджет. Друго удобство е фактът, че са изработени от екологично чисти материали и намаляват разхода на вода. Фирмите, произвеждащи този тип елементи за баня, са проекологични и се грижат за околната среда. Смесителя, монтиран на биде, обикновено е оборудван с дренаж, леко обърнат нагоре или с подвижен накрайник, който ви позволява да регулирате посоката на водния поток. Смесителя може да бъде оборудван и с гъвкав маркуч, който излиза от чучура.
 

Много видове, форми и приложения

Популярността на смесителите накара производителите да се нагърбят, за да произвеждат най-качествените модели с разнообразие от форми, които ще се харесат дори на най-взискателните клиенти.
 

Сред смесителите за биде си струва да се спомене:

  • едноръкохвата
  • двуръкохватка
  • безконтактен

Монтажът на този тип устройство зависи от вида на тоалетната седалка, която имате и разположението на банята. Според вида на монтажа различаваме:

  • стоящ
  • вграден монтаж
  • стенен 

Струва си да се подчертае, че модерните смесители за биде се произвеждат в различни цветове. Античната мед е много популярна и придава класа на банята. Най-предпочитани са хромираните, но има все повече почитатели на черния цвят. Той е толкова универсален цвят, че подхожда на всеки елемент от банята. Производителите на този тип смесители са Deante, Hansgrohe, Kludi, Omnires и Roca.

Добрият продукт е гаранция за качество

За производството на обзавеждане за баня се използват различни материали. Един от тях е месинг с високо съдържание на мед. Качествената сплав гарантира дълъг живот на смесителя. Керамичните глави влияят върху издръжливостта, правилното функциониране и плътността на продуктите. На свой ред аераторите аерират водния поток, намалявайки потреблението му.
 
Всичко това гарантира най-висока ефективност и комфорт на използване. Повечето смесители за биде се доставят с клик-клак тапи, които ви позволяват лесно да отваряте и затваряте водния поток. Постоянно напредващите технологии позволяват създаването на продукти с повишена ефективност, енергийна ефективност и екологична функционалност.
 
Когато избирате смесител за биде, си струва да обърнете внимание преди всичко на главата му. Тези елементи трябва да бъдат висококачествени, за предпочитане керамични, осигуряващи бърз, прецизен и много тих воден поток. Иновацията сред смесителите са безконтактните. Това са прости форми, съчетани с водоспестяващи решения, които са идеално решение за тоалетни. Смесителите се захранват от електрическата мрежа и се монтират на стената.