Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Как да изберем правилния сифон за мивка?

29 юни 2021
Как да изберем правилния сифон за мивка?

КАК ДА ИЗБЕРЕМ СИФОНА ЗА МИВКА?

 
Сифонът е незаменим елемент на всяка мивка. Необходим е за всяка мивка, независимо от нейния материал, вид, цвят или брой корита. Въпреки че не се вижда, той играе много важна роля. Основната му задача е да източи водата от коритата на мивката. Той е отговорен и за спирането на неприятните миризми от канализацията. За да може сифонът на мивката да изпълни добре ролята си, той трябва да бъде добре подбран и правилно позициониран. Също така си струва да оборудвате кухнята с траен и солиден сифон.
 
Елементи, които трябва да се имат предвид при закупуването му, са:
материал на производство,сграда,съвместимост с миялната машина,щепсел,
 
Връзка.
 

ПРОИЗВОДСТВЕН МАТЕРИАЛ

 
Днес повечето сифони за мивка са направени от пластмаса. Използването на този материал ги прави евтини, трайни и широко достъпни. Пластмасовите сифони също са изключително практични. На пазара се предлагат и модели от неръждаема стомана, месинг и алуминий. Въпреки многобройните си предимства, те имат един основен недостатък - цената. Той е висок и в същото време сифоните от тези материали не са особено по-добри от тези от пластмаса. Следователно моделите, изработени от стомана или алуминий, обикновено се използват в обществени сгради, по-рядко в битови бани, а в кухните на практика не се използват.
 

КОНСТРУКЦИЯ НА СИФОН ЗА МИВКА

 
Изграждането на сифон за кухненска мивка е много важно. Това е така, защото те не са стандартизирани по никакъв начин.
Видовете, които понастоящем се предлагат на пазара, са:
сифони за бутилки тръбни сифони, иначе известни като U-образни сифони.
 
Първите са високи и много тесни сифони, които изискват периодично почистване. Това прави тръбните модели по-практични. Те се самопочистват и се запушват по-рядко. Недостатъкът им обаче е, че са трудни за почистване, когато е необходимо. Този тип сифон трябва да бъде демонтиран за почистване, което изисква време и умения. Също така си струва да се спомене, че в магазините можете да намерите и трета опция, която включва нестандартни сифони. В тази категория изборът е наистина широк и зависи от производителя. Можете да срещнете тези с необичайни форми и съобразени с индивидуалните нужди.
 

СЪВМЕСТИМОСТ НА СИФОНА С ШАЙБА

 
За да бъде сифонът съвместим с мивката, трябва да се вземат предвид неговият диаметър и формата на изхода / канализацията. Квадратните сифони са популярни напоследък, но това не е единствената налична опция. Сифонът също трябва да съответства на материала на мивката. Гранитните мивки обикновено имат много по-дълъг болт от стоманените модели. Това означава, че сифонът за композитната мивка няма да пасне на стоманения и обратно.
 
Съвместимостта трябва да бъде осигурена и в областта на камерите. За еднокамерни мивки се нуждаете от сифон, снабден с един дренаж и преливник. Моделите с половина или две камери се нуждаят от по-сложен сифон. За да го изберете, е необходимо да имате познания за разстоянието между дупките и местоположението на преливниците.
 

СИФОН С ПРЕТОК ИЛИ СИФОН БЕЗ ПРЕТОК?

 
Важен проблем в случай на сифони за кухненски мивки също е наличието или липсата на преливник. Преливникът е специален отвор в камерата на мивката (или на отводнителя), който в случай на запушване или запушване на основния отвод, предотвратява преливането на вода извън мивката. Следователно сифонът с преливник е по-безопасен избор. Най-често има едно преливане, но при мивки с две отделения може да се случи сифонът с преливника да има два допълнителни отвора. Преливниците в сифоните за мивка могат да бъдат кръгли или квадратни.
 

СИФОН С РЪЧЕН ИЛИ АВТОМАТИЧЕН ЧЕПЪЛ?

 
Системата за източване на вода от камерите на мивката може да бъде оборудвана с класически (ръчен) или автоматичен щепсел. Стандартното решение е първото, в по-модерните сифони се използва автоматичен щепсел. Той е много популярен поради своята практичност и функционалност. Сифон с автоматичен щепсел е оборудван със система, която позволява оттичането да се отваря и затваря с помощта на копче или лост. Целият механизъм е скрит под мивката, а единственият изпъкнал елемент е копче, с което коркът се движи. Най-голямото предимство на това решение е възможността за блокиране / деблокиране на канализацията с едно движение, без да е необходимо да потапяте ръцете си във водата.
 
Противно на външния вид, изборът на сифон за кухненска мивка не е пословичното парче торта. Този малък и на пръв поглед незначителен елемент в ежедневието е от голямо значение. Ако искаме зоната ни за миене да е функционална, безпроблемна и да изглежда естетически приятна, струва си да отделим малко повече време за сифона. Преди да купите, добре е да анализирате „плюсовете“ и „против“ на всеки модел и да изберете такъв, който да отговаря на всички наши (и очакванията на мивката).