Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Функционална зона за миене - Прочетете повече как да я създадете!

Функционална зона за миене - Прочетете повече как да я създадете!

1 април 2021
Функционална зона за миене - Прочетете повече как да я създадете!

КЪДЕ ДА СЕ ПОСТАВИ МИВКА В КУХНЯТА?

Основният принцип на функционалната организация на зоната за измиване е правилното поставяне на най-важното му оборудване, т.е. мивката. Където ще бъде монтирана, оказва голямо влияние върху функционалността и комфорта при работа в стаята, ако искате да избегнете ненужната суматоха и да подобрите изпълнението на основните дейности, изберете логична кухненска линия. Според принципите на ергонометрията мивката трябва да бъде поставена между хладилника и печката. Можете да научите за разстоянията между различните уреди в нашата статия Как да подредим ергономично кухнята? В триъгълника между мивката, печката и хладилника.

Когато монтирате мивката, вземете предвид и дали сте десничари или левичари. Хората с доминираща дясна ръка трябва да имат мивката от лявата си страна. Ляв отсреща. Благодарение на това решение измиването ще бъде по-лесно, а придвижването из кухнята ще бъде ефективно, бързо и интуитивно. Правилният монтаж е важен, особено ако изберете мивка с отцедник. Благодарение на него прибирането на измити съдове ще бъде по-удобно. Не забравяйте, че мивките ни са обратими - това означава, че можете да ги монтирате във всяко оформление.

Мивка със или без плот за отцеждане?

Когато подреждате зоната за миене, със сигурност се питате дали да изберете мивка със или без канализация. Не забравяйте, че канализацията има много предимства и улеснява много работата в интериора на кухнята. Струва си да изберете, дори ако имате малко работно пространство. В малки пристройки ъгловите мивки ще бъдат добро решение, които заемат малко място и ви позволяват да спестите място на работния плот. Ако все пак решите да си купите мивка без отцедник, помислете за закупуване на преносима сушилня за съдове. Можете да го поставите до мивката или върху нея.

Не забравяйте, че канализацията не е единственият елемент на мивката, за който трябва да помислите. Броят на коритата и тяхната дълбочина са еднакво важни. Основното правило е да избирате големи модели за големи кухни, в които също готвите. Когато търсите мивка за кухненски бокс, можете лесно да изберете едно коритни модели. Достатъчно е и за вас, ако сте готвач с една готварска печка или ако монтирате съдомиялна машина в зоната за миене.

ЗАСТОЯВА ЛИ ЗАПЪЛНЕНИЕТО НА ПЕРАЛНАТА ПЛОЩ ?

От само себе си се разбира, че съдомиялната машина е един от най-практичните кухненски уреди. Благодарение на него не е нужно да се притеснявате за миене на съдове - поставяте, поставяте, вадите чисти чинии, тенджери и прибори за хранене. Но винаги ли си струва да се инвестира? Не забравяйте, че това устройство никога няма да замени мивка. В него можете не само да миете чинии, но и да изплаквате месо, зеленчуци и плодове. Така че, ако имате място само за един уред, няма дискусия - изберете мивка. Освен това се откажете от съдомиялната машина, ако рядко готвите. Ще отнеме много време, за да го напълните, а мръсните съдове могат да започнат да миришат неприятно.

НЕ САМО МИВКАТА - ИЛИ ПРАКТИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ В МИВКАТА?

В района, където миете чинии, трябва не само да намерите мивка, но и аксесоари, които я допълват. Несъмнено основният е кухненският смесител. Що се отнася до фитингите, имате наистина голям избор. В допълнение към обичайните, традиционни, има и модели, пълни с технологии, иновативни и екологични. Най-популярното и практично решение ще бъдат смесители с издърпващ се чучур и въртящ се аератор. Ако цените надеждността във вашата кухня, фитингите с керамична глава и месингово тяло ще бъдат добър избор. Това ще позволи оборудването да се използва години. Също така, не забравяйте, че модерните кухненски смесители са оборудвани с решения, които ви позволяват да пестите вода в кухнята.

В допълнение към смесителя е важно и какво оборудвате зоната до мивката. В шкафа, в който е монтиран, трябва да има кошница, за предпочитане тази, която позволява лесно разделяне на отпадъците. Ако искате да запазите естетиката в кухнята, не трябва да забравяте за дозатора за миещи течности. В идеалния случай се спрете на вграден в мивка. Лесно се пълни и практически невидим за очите. Най-голямото предимство на дозатора за сапун е избягването на пластмасови бутилки с препарати по краищата на мивката. Филтрите за вода също са полезен аксесоар за зоната за измиване. Тяхната задача е да филтрират чешмяната вода, като я правят по-добра на вкус.

ЕСТЕТИКАТА И БРОЙКИ!

Зоната около мивката е неразделна част от кухнята, така че трябва да съответства на нейния характер и стил. За да е в съответствие с останалата част от стаята, трябва да се поддържа в същата атмосфера. Следвайте това правило, когато избирате оборудване и аксесоари за него. Ако не се чувствате комфортно при комбинирането на различни посоки и стилове на подреждане, изберете минималистични решения. Една обикновена мивка и кран не трябва да се сблъскват дори с най-екстравагантния вид на мебели или други уреди.

Кухните се считат за една от най-трудните стаи за подреждане. Дори и най-малката грешка може да направи работата в нея неудобна. За щастие, в нашия блог, както и във Facebook и Instagram, ще намерите практически решения, които са работили добре в много кухни и кухни. В нашите съвети обръщаме специално внимание на това как да подредим зоната около мивката. Така че, ако имате съмнения относно това какво ще работи и кое не, не забравяйте да прегледате нашите предложения в това отношение.