Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Елегантна кухня. Открийте класическите аксесоари.

2 август 2021
Елегантна кухня. Открийте класическите аксесоари.

ТЕНДЕНЦИИ В КЛАСИЧНИТЕ КУХНИ 2021

 
Кухните в класически стил не следват модните и тенденциите. Тяхната красота не избледнява и красотата им не остарява. Това, което се брои в класическия интериор, е ефективна форма и детайли, които ви позволяват да разкриете естествената красота на стаята. Класическата кухня дължи своя чар на своята изисканост, баланс и използването на твърди материали. Характерната му черта от стилове като английски, скандинавски и провансалски. Това означава, че интериорът е пълен с елегантно фрезоване, порцеланови дръжки, ажурни фронтове, кухненски острови, шкафове, бюфети, големи маси с набор от столове.
 
Кухнята в класически стил включва също дървени мебели, гранитна мивка и домакински уреди от известни и уважавани марки. Важното е, че всички елементи на оборудването се съхраняват в топли, светли нюанси. В класическите кухни преобладават бели, бежови, дървесни цветове и земни тонове. Тези цветове доминират по стените, подовете, мебелите, уредите и аксесоарите. Тя се проявява във факта, че аксесоарите за класически интериор, като кухненските смесители, най -често са бежови или бели.
 

100 ЛИЦА НА КЛАСИЧНА КУХНЯ

 
Класическата кухня има много лица. В момента този, вдъхновен от английския интериор, е водещ в тенденциите. Характерните му черти са бели, декоративни мебели, голяма маса, камина с открито огнище, остров с котлони и мивка. Има и място за екстри в класическата английска кухня. Когато обаче ги добавяте , трябва да сте умерени. Декорациите не трябва да нарушават хармоничния характер на интериора. Перфектните аксесоари за класическа кухня са помощни предмети, като елегантни контейнери за подправки, стилни часовници и уютен текстил.
 
Вторият тип кухня в класически стил е тосканската. Вдъхновен е от слънчева Италия. Тосканският интериор е ярък, елегантен, лек и фин. Те се основават на естествени материали като камък или дърво. Любимите цветове на тази класическа кухня са предимно сиви и земни тонове. Следователно, до дъбовите мебели често има сива мивка с смесител от същия цвят. Сивите нюанси се приемат и от хладилника, печката, фурната и малките домакински уреди. Класически аксесоари, включително текстил, ще се впишат в така подредения интериор. Завеси, покривки и салфетки с деликатни шарки са същността на италианската елегантност.
 
Класиката в кухнята има и по-ексцентрично лице, което е американска елегантност. Характерната и черта е любовта към тъмните цветове, минимализма и модерните решения. В резултат на това в интериора доминират черни или графитни кухненски смесители, мивки и домакински уреди в същите нюанси. Аксесоарите в класическа кухня в тъмни цветове са малки домакински уреди, например дизайнерски кафе машини, тостери, тостери, резачки. Много допълнения към класическите кухни, тези, базирани на екологични решения, например спестяване на енергия или вода.
 

КЛАСИЧНИ ДЕКОРАЦИИ ЗА КУХНЯТА - НА СТЕНАТА, НА ПОНТОНТОПА И ОЩЕ

 
Класическите декорации за кухня могат да украсят както стени, така и плотове. Най -често в класически интериор се настаняват  практични аксесоари, които ще подобрят работата и ще улеснят организацията. Такива функции в кухнята ще изпълняват от отворени рафтове на стената. Благодарение на тях можете да спестите място в шкафовете. На рафтовете можете да съхранявате насипна храна (в красиви кутий ), както и колекции от готварски книги и керамика. Алтернативата на рафтовете са, разбира се, картини, графики или снимки. Универсалните ще бъдат тези, поддържани в кухненска атмосфера. Графики или снимки с хляб, сладкиши, бисквити, кафе или чай ще пасват идеално на атмосферата на стаята. Абстрактните картини, пейзажи, цветни графики или снимки на градове ще бъдат по -смели. Класическа декорация на стена в кухнята също е часовник, стикери за стена или боя за черна дъска. Последното е особено интересно, защото създава бележник на стената, в който можете да запишете плана за цялата седмица, списъци за пазаруване и рецепти.
 
Класически аксесоари могат да се появят и на плота. Струва си обаче да запомните да поставяте предмети, които се използват най-често върху него. Добро решение е също да поставите един ефективен елемент, вместо да затрупвате плота с хиляда аксесоари. Добра приспособление за декориране на плот за маса ще бъде кафемашина, купа за плодове, контейнер за чай, комплект дървени дъски за рязане, комплект ножове, тостер или дизайнерско радио.
 
Текстилът също трябва да присъства във всяка кухня. Те перфектно украсяват както кухнята, така и трапезарията. Покривка  може да се появи на масата, докато завеси, завеси  могат да се появят на прозорците. Кухненският текстил също включва различни видове кърпи, например лен или памук, държачи за саксии за плетене на една кука, подложки за чаши.
 
Универсалните аксесоари са не само текстил, но и декоративни контейнери. Те ще бъдат полезни във всеки интериор - ще осигурят ред и ред в него. Контейнерите могат да съдържат подправки, бисквитки, чаени торбички, прахообразна храна като ориз, тестени изделия. При избора на класиката си струва да изберете контейнери с проста форма, без излишни орнаменти и с универсални цветове.
 
Билките са друго класическо допълнение към кухнята. Дори малък хербарий ще внесе глътка свеж въздух във вашата кухня. Освен това ще бъде практичен аксесоар, който ще ви позволи винаги да имате под ръка любимите си подправки. Прясна мента, босилек или розмарин също ще бъдат отговорни за приятната миризма в кухненския интериор. Билковата градина може да бъде подредена върху работен плот (ако има такова място), перваза на прозореца  да се окачи в саксии до тавана.
 
Не липсват универсални декорации за кухнята. Те ще подхождат както на класически кухни, така и на декорирани в други стилове: модерен, скандинавски, тоскански, минималистичен, провансалски, ретро, ​​блясък. Въпреки това, когато избирате декорации, винаги си струва да помните за умереността. Затрупаните плотове или стени, покрити със снимки, няма да изглеждат елегантни, а също така ще внесат хаос в интериора.