Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Декоративна стена от ламарина в кухнята - това добра идея ли е ?

7 август 2022
Декоративна стена от ламарина в кухнята - това добра идея ли е ?

Доскоро ламаринените стени се свързваха със студена атмосфера и стерилност, така че не бяха подходящи за жилища. Стена от ламарина се използва в обществени пространства от много дълго време, например в ресторанти. През последните сезони обаче стените от ламарина се превърнаха в популярна тенденция в домашните кухни. Те са отлични интериорни декорации за индустриални, минималистични и модерни интериори. Но добра идея ли е стена от ламарина вместо плочки в кухнята?

Тенекиената стена като декорация става все по-популярна и не се избира само от хора, които харесват стерилен, ултрамодерен и лабораторен интериор. Декоративна стена, изработена от ламарина вместо от плочки, се съчетава много добре с кухни в ретро стил, американски тип динър или индустриален стил. Ламарината за стена се предлага в големи плочи, за да се избегнат естетически трудни за почистване разделения едновременно.

Метална , Ламаринена СТЕНА – КАК ДА Я ПОДРЕДИМ ?

Популярността на декоративната ламарина на стената доведе до това, че вече се предлагат различни видове от този материал. Меден лист може да бъде прикрепен към стените на кухнята, за да пасне на рустик интериора или лист от неръждаема стомана. Много популярен е и матираният лист за кухня, който се предлага в сатениран и алуминиев вариант. Неговите характерни черти са топъл тон и по-голяма функционалност за стената на кухнята, отколкото например неръждаемата стомана. Последният се избира предимно за индустриални и модерни интериори, където искате да внесете малко стерилност. Стените от полирана неръждаема стомана също са подходящи за лабораторно обзавеждане. Матираната ламарина има полирана структура и затова е много декоративна. Подходящ е като фон за абсорбатора на печката или за гранитна мивка в сиви тонове.

МЕТАЛНА СТЕНА ВМЕСТО ПЛОЧКИ: ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ

Листът от неръждаема стомана за стена в кухнята става все по-популярен.
 
Обичаме да използваме материала заради неговите безспорни предимства като:
 
  • топлоустойчивост,
  • не абсорбира влага и вода
  • или голяма устойчивост на механични повреди.Външният вид на декоративната ламаринена стена също не е без значение. Придава на интериора модерна и оригинална атмосфера.
Но ако някой се спре на декоративната ламарина, трябва да е наясно и с недостатъците. Първо, ламаринената стена не е добро решение за хора, които не обичат да чистят и искат да е много чисто. Този материал изисква ежедневно и интензивно почистване, защото дори и най-малките замърсявания или следи от водни капки могат да се видят.
 
Освен това трябва да се има предвид, че ламарината отразява и пречупва светлината много силно, което в дългосрочен план може да смути очите.
 

МЕТАЛНИ ПАНА ЗА КУХНЯ - ИДЕЯ ЗА УНИКАЛНА СТЕНА

Декоративната ламарина за кухня може лесно да бъде закупена в големите магазини за техника в България. Там се продават листове, които могат да се режат по размер. Можете също така да направите индивидуална поръчка, където можете да посочите специални размери, след което производителят ще се погрижи за индивидуалните размери. В панелите могат да се изрежат отвори за гнезда. Металните панели могат да бъдат намерени и при производителите на кухненски мебели.
 
Декоративните метални пана се сглобяват под формата на ламаринено пано от ПДЧ (паното е покрито с ламарина). При нанасяне трябва да се внимава да няма прорези и мястото на контакт между фолиото и другия материал да е внимателно запечатано.
 

ЦЕНАТА НА ДЕКОРАТИВНАТА ЛАМАРИНЕНА СТЕНА ЗА КУХНЯ

Цената на декоративната ламаринена стена зависи от вида на материала, дебелината и размера. Средната цена на лист от 50 см х 25 см е 25 лева. Все пак трябва да се отбележи, че производителите и магазините разполагат с ламарина в различни размери - по-голямата ламарина е много по-скъпа.

КЪМ КАКВО ДА СЕ СВЪРЗВА ДЕКОРАТИВНАТА МЕТАЛНА СТЕНА?

Декоративната стена от ламарина е преди всичко допълнение към модерния кухненски интериор. Хората, които обичат минималистичен и индустриален интериор, ще бъдат възхитени от такава стена. Стена от гофрирана ламарина (тези с много канали и щампи) е интересно допълнение към рустикалните кухни. Този тип стенен дизайн би се съчетал много добре с метални кухненски плотове и мебели, издържани в неутрални цветове. Кухненското оборудване е добре да бъде избрано в сиво.
 
Същият принцип важи и за мивката и смесителя – сивите цветове работят най-добре.
 
Иноксовата ламарина за стена в кухнята е естетично и иновативно решение, което за съжаление не е особено практично. Но най-много се оплакват хората, които готвят много в кухнята. По ламаринената стена можете да видите доста, дори най-малките замърсявания, петна или пръстови отпечатъци. Стена от ламарина вместо плочки всъщност е подходяща само ако кухнята се използва повече като представително помещение и не се използва често.