Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Дърво в кухнята - стилни кухненски аксесоари !

18 февруари 2023
Дърво в кухнята - стилни кухненски аксесоари !

Дървото е най-популярният довършителен материал. Използва се и в интериорния дизайн. Можете да го използвате, за да декорирате всяка стая в дома си. Успешно се използва например и в кухнята. Ще работи добре на стени или подове. Ще бъде и благороден материал за кухненско обзавеждане. Също така си струва да запомните, че дървото в кухнята може да се появи под формата на аксесоари. Противно на външния вид, те пасват не само на бабините кухни и вдъхновените от рустик модата, но и на модерните интериори. Какви дървени аксесоари си струва да имате в кухнята си?

 

Дърво в Кухнята 

Дървото е един от любимите материали за кухненски интериор. Популярността му се дължи на факта, че е естествен и напълно екологичен материал, който е едновременно солиден и естетичен. Ето защо дървото изглежда красиво в кухня във всеки стил. Аксесоарите, изработени от този материал, се вписват не само в провансалски, селски, вдъхновен от страната интериор, но също така ще изглеждат страхотно в комбинация със скандинавски, модерен, бляскав и ретро стил. Подобни комбинации са възможни благодарение на факта, че дървените аксесоари вече се предлагат в изцяло нов вариант.

 

Дървени или Пластмасови - Какви аксесоари да изберем ?

Едни от най-популярните дървени аксесоари са кухненските аксесоари като лъжици, черпаци, бъркалки, дъски за рязане. Този вид дървено оборудване е използвано още от нашите баби. През първите години на 20 век обаче те губят своята популярност. Твърди се, че са непрактични и нехигиенични. Това ги накара да бъдат заменени с пластмасови аксесоари. Днес дървените съдове за готвене отново са на мода. Оценяваме тяхната екологичност, издръжливост, надеждност и факта, че не повреждат тенджери и тигани. Предимството на дървените аксесоари е и фактът, че те украсяват интериора. Изложени на открити рафтове или парапети, те ще въведат уютна, топла, семейна атмосфера в кухнята. Те ще затоплят стаята и ще подчертаят нейната естественост.

 

Какви дървени аксесоари ще подхождат на Вашата Кухня ?

Ако искате да въведете дърво в кухнята, струва си да посегнете към евтини аксесоари. Дървени лъжици или шпатули за смесване струват няколко лева и в същото време са изключително практични. Предимствата им ще оценят предимно онези дами в къщата, които имат тефлонови или керамични тигани и тенджери. Дървото няма да повреди повърхността им. Когато търсите добри аксесоари за готвене, си струва да посегнете към тези от букова и борова дървесина, както и към все по-модерния бамбук. Красиво изработени е добре да ги изложите на поставки или кукички, за да имат не само практична, но и декоративна функция.
 
Нито една кухня не може без дъски за рязане. Следователно добрите дървени дъски са основата на оборудването. Предимството им е, че не затъпяват ножовете като тези от стъкло или пластмаса. В допълнение, аксесоарите от дърво могат да се похвалят с изключителна устойчивост на повреди - те няма да се счупят при падане на пода, няма да бъдат повредени с нож. За почитателите на ексклузивните кухненски аксесоари препоръчваме кокосови и абаносови дъски. За да ги използвате дълги години, те трябва да се импрегнират от време на време.
 
Дървени дъски за тесто, точилки или печати за тесто също ще свършат добра работа в кухнята. Те ще помогнат при подготовката му, като същевременно ще защитят работния плот. Благодарение на дъската за тесто, почистването след печене ще бъде много по-лесно, докато дървените точилки ще ви позволят да разточите всяко тесто. Домакините, които обичат да пекат и обръщат специално внимание на външния вид на своите печива, трябва да се интересуват от декоративни точилки или печати за торта. Жлебовете в тях ви позволяват да изрязвате различни шарки в тестото.
 
По-малко известни, но също толкова практични дървени аксесоари също работят добре в кухнята. Голяма помощ при готвенето ще бъдат дървени хавани, купи, мелници за сол и пипер, кутии и контейнери за насипна храна, раници.
 
 

Дървени Кухненски Аксесоари - Необичайни решения !

Модата на дървото в кухнята доведе до все повече аксесоари, които хармонират с този материал. Повечето кухненски смесители съвпадат с дърво и аксесоари. Те противоречат на факта, че зоната за миене трябва да е скучна и човек трябва да се ограничи до клиширани решения. Смесителите се отличават с изключителна оригинална идея, която осигурява изключителна естетика. Заслужава да се отбележи, че това върви ръка за ръка с практичността на фитингите, тъй като корпусът крие солидно месингово тяло, керамичен патрон и цял набор от иновативни и икономични решения.
 
Дървените аксесоари за кухнята са истински хит през последните сезони. На върха са както познатите отдавна и използвани от нашите баби, така и нови продукти като дървените смесители. Всички тези аксесоари изглеждат изключително елегантни и луксозни. Въпреки това си струва да запомните, че за да изглеждат красиви в продължение на много години, трябва да се грижите правилно за тях.