Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Дърво в кухнята - стилни аксесоари

17 юли 2021
Дърво в кухнята - стилни аксесоари

ДЪРВО В КУХНЯТА

 
Дървото е един от любимите материали в кухненския интериор. Популярността му се дължи на факта, че е естествен и напълно екологичен материал, който е едновременно твърд и естетичен. Ето защо дървото изглежда красиво във всеки стил кухня. Аксесоарите от този материал са подходящи не само за провансалски, селски и вдъхновени от селото интериори, но също така ще изглеждат чудесно в комбинация със скандинавски, модерен, бляскав и ретро стил. Такива комбинации са възможни поради факта, че дървените аксесоари днес се предлагат в напълно нова версия.
 

ДЪРВЕНИ ИЛИ ПЛАСТМАСОВИ - КОИ АКСЕСОАРИ ЗА КУХНЯТА ДА ИЗБЕРЕТЕ?

 
Един от най-популярните дървени аксесоари са кухненските аксесоари като лъжици, черпаци, смесителни шпатули и дъски за рязане. Нашите баби са използвали този тип дървено оборудване. Въпреки това, през първите години на 20-ти век те губят популярността си. Приписваха им се, че са непрактични и санитарни. Това ги накара да бъдат заменени с пластмасови аксесоари. Днес дървените аксесоари за готвене отново са в полза. Оценяваме тяхната екологичност, издръжливост, надеждност и факта, че не увреждат тенджери и тигани. Предимството на дървените аксесоари е и фактът, че те украсяват интериора. Когато бъдат изложени на отворени рафтове или релси, те ще внесат уютна, топла, семейна атмосфера в кухнята. Те ще затоплят стаята и ще подчертаят нейната естественост.
 

КОИ ДЪРВЕНИ ДОБАВКИ ПОДХОДЯТ НА КУХНЯТА?

 
Ако искате да въведете дърво в кухнята, струва си да посегнете към евтини аксесоари. Дървените лъжици или гребла за смесване струват няколко злоти и в същото време са изключително практични. Техните предимства ще бъдат оценени предимно от онези дами от къщата, които имат тефлонови или керамични тигани и тенджери. Дървото няма да повреди повърхността им. Когато търсите добри аксесоари за готвене, струва си да посегнете преди всичко към тези от бук и борово дърво, както и към все по-модерния бамбук. Красиво направен, добре е да се показва на стойки или куки, така че те да са не само практични, но и декоративни.
 
Никоя кухня не може без дъски за рязане. Следователно добрите дървени дъски са основата на оборудването. Предимството им е, че не притъпяват ножове като тези от стъкло или пластмаса. Освен това аксесоарите от дърво могат да се похвалят с изключителна устойчивост на повреди - те няма да се сринат при падане на пода и няма да бъдат повредени от нож. За любителите на ексклузивните кухненски аксесоари препоръчваме дъски от кокос и абанос. За да ги използват дълги години, те трябва да се импрегнират от време на време.
 
Дървени дъски, валяци или щампи за тесто също ще работят в кухнята. Те ще помогнат при приготвянето му и в същото време ще защитят работния плот. Благодарение на дъската почистването след изпичане ще бъде много по-лесно, докато дървените ролки ще ви позволят да разточите всяко тесто. Домашните дами, които обичат да пекат и придават особено значение на външния вид на своите печени изделия, трябва да се интересуват от декоративни ролки или печати за тесто. Жлебовете в тях ви позволяват да изрежете различни шарки в тестото.
 
По-малко известни, но също толкова практични аксесоари от дърво също работят добре в кухнята. Дървени хоросани, купи, мелници за сол и черен пипер, кутии и контейнери за насипни храни, раници ще бъдат от голяма помощ при готвенето.
 

ДЪРВЕНИ АКСЕСОАРИ ЗА КУХНЯ - НЕОБИЧАЙНИ РЕШЕНИЯ

 
Модата за дърво в кухнята означава, че има все повече аксесоари, които се хармонизират с този материал. Повечето кухненски смесители се съчетават добре с дърво и аксесоари. Те противоречат на факта, че зоната за миене трябва да е скучна и трябва да се ограничите до общи решения. Смесителите се отличават с изключителна оригинална идея, която осигурява изключителна естетика. Тук си струва да се отбележи, че това върви ръка за ръка с практичността на смесителите, тъй като корпусът крие здрав месингов корпус, керамична глава и цял набор от иновативни и рентабилни решения.
 
Дървените аксесоари за кухнята са истински хит на последните сезони. На върха са както тези, известни отдавна и вече използвани от нашите баби, така и нови продукти като дървени кранове. Всички тези аксесоари изглеждат изключително елегантни и луксозни. Струва си обаче да запомните, че за да изглеждат красиви в продължение на много години, трябва правилно да се грижите за тях.