Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Черен смесител за кухненска мивка. Добра идея ли е?

11 август 2021
Черен смесител за кухненска мивка. Добра идея ли е?

ЧЕРЕН СМЕСИТЕЛ - ЛЕСНО ЛИ Е ДА ГО ЧИСТИТЕ?

 
Въпреки че черните кухненски смесители печелят маси от фенове, много домакини може да се чудят дали ще бъдат практични в ежедневната употреба. С други думи: лесно ли се поддържат чисти? В края на краищата черното се свързва с много контрастен цвят, върху който всяко петънце или прашец веднага хваща окото. Разсейваме съмненията - черен кухненски смесител не изисква по -внимателна грижа от традиционния хромиран или друг ярък цвят. Разбира се, качеството на изработка на такава смесители не е без значение тук. Ако вземем решение за гранитна батерия, можем да сме сигурни, че нейното покритие няма да позволи появата на грозни петна или пръстови отпечатъци, а също така ще предпази смесителя ни от надраскване.
 
Избирайки висококачествени смесители , можем да се сбогуваме с визията за обезпокоително почистване много пъти на ден - ще трябва да се грижим за него по същия начин, както за всеки друг, т.е.редовно и системно. Нежните почистващи препарати са достатъчни за грижата му, а повърхността може да бъде допълнително защитена веднъж на няколко седмици, като поставите  малко количество обикновено олио или зехтин. Благодарение на това вашият смесител  ще запази красивото си черно за дълго време и ще ви радва.
 

КОИ СМЕСИТЕЛ ДА ИЗБЕРЕМ ЗА СЪВРЕМЕННА КУХНЯ?

 
Черен кухненски смесител от гранит се вписва в много интериори и може да бъде едновременно стилно допълнение и да се превърне в главен герой на стаята. Всичко зависи от това кой модел ще изберем. Смесителите се предлагат в различни дизайни и стилове - те могат да бъдат много модерни, прости, заоблени, минималистични и дори в ретро стил. Благодарение на толкова широката наличност на моденли и модели, можем да съставим комплект, който идеално съвпада с нашата мивка, кухненски смесители или други аксесоари.
 
Важно е обаче не само как смесителя ни да се слее с останалата част от стаята, но и комфортът и практичността. Ето защо също си струва да се обмисли закупуването на смесител с подвижен чучур, което значително увеличава комфорта при използване на цялата мивка. Смесителят с подвижен чучур също изглежда много стилен, но улеснява измиването на по -големи съдове или тенджери, както и почистването на мивката. Важното е, че външният вид на този тип смесители изобщо не се различава от класическите, но техните потребители със сигурност ще почувстват огромна разлика в ежедневната употреба.
 
Удобството при използване се влияе и от ергономичната дръжка, която позволява плавно и прецизно регулиране на налягането и температурата на водата. Струва си да се обърне внимание дали дръжката може да бъде поставена в различни конфигурации. Благодарение на това той може да се адаптира и за левичари или просто да се прикрепи, както е най-удобно за нас. Самият смесител също може да бъде поставен както директно върху мивката, така и върху плота до нея - в зависимост от модела на мивката. Това решение ви позволява да изберете най -практичното място, което ще улесни ежедневното използване на кухнята от всички членове на домакинството и няма да пречи на други елементи на плота.
 

КОЯ КУХНЕНСКА МИВКА ЗА ЧЕРЕН СМЕСИТЕЛ ?

 
Черният цвят е толкова универсален, че като аксесоар ще пасне на почти всяка мивка, включително бяла или бежова. Ако обаче искаме да подчертаем ефекта на елегантно, модерно черно, най-добрият избор ще бъде черна кухненска мивка. Тя ще работи в стаи с минималистичен стил или в таванско помещение, но също така и в класически кухни с по-малки размери. Кухненската Мивка с едно корито ще бъде достатъчна, ако имаме съдомиялна машина, или просто не се налага да мием чинии след много членове на домакинството. Това обаче ще ни позволи да спестим ценно пространство на работния плот, като същевременно поддържаме интересния външен вид на цялата кухня. Всичко благодарение на факта, че такива мивки идват в различни форми: правоъгълни, квадратни или дори кръгли. Можем да изберем мивката за черния смесител и по този начин да създадем интригуващ и привлекателен комплект. Ако обаче се нуждаем от повече място за миене на съдове, си струва да изберем по-голяма кухнанска мивка с две корита. В този случай препоръчваме да изберете смесител с подвижен чучур, което ще ви позволи удобно да измием съдовете в двете корита.
 
В обобщение, черните кухненски смесители са тенденция, която не може да бъде пренебрегната. Те ви позволяват да създадете изцяло нов интериор на ниска цена, впечатляват със съвременни форми и функции и най -вече са изключително практични и лесни за почистване.