Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Черен смесител в кухнята. Добра идея ли е ?

21 ноември 2022
Черен смесител в кухнята. Добра идея ли е ?

Лофт, минималистичният или индустриалният стил намират все повече привърженици по отношение на интериорния дизайн. Поради тази причина все по-често хромираните смесители в кухни и бани се заменят с черни смесители. Придават модерен вид на всеки интериор и изглеждат изискано дори с класически мебели. Дали обаче черният смесител в кухнята ще бъде практичен ?

Черен Смесител – Лесно ли е да го поддържате чист ?

Въпреки че черните кухненски смесители печелят тълпи от фенове, много домакини може би се чудят дали ще бъдат практични в ежедневието. С други думи: лесно ли се поддържат чисти? В края на краищата черното се свързва с много контрастен цвят, върху който всяко петънце или прашец веднага хваща окото. Ние разсейваме съмненията - черен кухненски смесител не изисква по-задълбочена грижа от традиционния хром или друг ярък цвят. Разбира се, качеството на смесителя не е без значение тук. Ако изберем смесител от гранит, можем да сме сигурни, че покритието му няма да позволи образуването на грозни петна или пръстови отпечатъци, а допълнително ще предпази смесителя ни от надраскване.
 
Избирайки висококачествен смесител, можем да се сбогуваме с визията да я чистим досадно много пъти на ден – ще трябва да се грижим за него като за всяка друга, т.е. редовно и систематично. За грижата за него са достатъчни деликатни препарати, а повърхността може да бъде допълнително защитена веднъж на няколко седмици, като втриете в нея малко количество обикновено готварско олио или зехтин. Благодарение на това нашият смесител ще запази красивата си чернота за дълго време и ще зарадва със своята дълбочина и триизмерност.
 

Какъв Смесител да Изберем за Модерна Кухня ?

Черен кухненски смесител пасва на наистина много интериори и може да бъде както стилно допълнение, така и да се превърне в основен герой на помещението. Всичко зависи от това какъв модел ще изберем. Смесителите се предлагат в различни дизайни и стилове - могат да бъдат много модерни, семпли, заоблени, минималистични и дори ретро. Благодарение на такава широка наличност от дизайни и модели, можем да съставим комплект, който идеално да пасва на нашата мивка, кухненски мебели или други аксесоари.
 
Важно е обаче не само как нашият смесител ще се слее с останалата част от стаята, но и удобството и практичността. Затова си струва да помислите за закупуване на смесител с издърпаващ се чучур, който значително повишава комфорта при използване на цялата мивка. Смесителя с подвижен чучур също изглежда много стилен, но много улеснява миенето на по-големи съдове или тенджери, както и почистването на мивката. Важното е, че външността на този тип батерии не се различава по нищо от класическите, но техните потребители със сигурност ще усетят огромна разлика при ежедневна употреба.
 
Удобството при използване се влияе и от ергономичната дръжка, която позволява плавно и прецизно регулиране на налягането и температурата на водата. Струва си да се обърне внимание дали дръжката може да бъде поставена в различни конфигурации. Благодарение на това може да се адаптира и към левичари или просто да се закачи по най-удобния за нас начин. Самият смесител също може да се постави както директно върху мивката, така и върху плота до нея - в зависимост от модела на мивката. Това решение ви позволява да изберете най-практичното местоположение, което ще улесни ежедневното използване на кухнята за всички членове на домакинството и няма да пречи на други елементи на работния плот.
 

Какъв Модел Кухненска мивка е най-подходящ за Черен Смесител ?

Черният цвят е толкова универсален, че като допълнение ще пасне на почти всяка мивка, също бяла или бежова. Ако обаче искаме да подчертаем ефекта на елегантното, модерно черно, най-добрият избор ще бъде черна мивка с едно корито. Той ще работи в минималистични или тавански стил стаи, но също и в класически по-малки кухни. Мивката с едно корито ще е напълно достатъчна, когато имаме съдомиялна машина или просто не се налага да мием чинии след много членове на домакинството. Това ще ни позволи да спестим ценно място на работния плот, като същевременно запазим интересна визия на цялата кухня. Всичко благодарение на факта, че такива мивки се предлагат в различни форми: правоъгълни, квадратни или дори кръгли. Можем да изберем мивка към черен смесител и така да създадем интригуващ и привличащ вниманието комплект. Въпреки това, ако имате нужда от повече място за миене на съдове, струва си да изберете по-голяма мивка с две корита. В този случай препоръчваме да изберете смесител с издърпващ се чучур, който ще ни позволи удобно да мием съдовете и в двете корита.
 
За да обобщим, черните кухненски смесители са тенденция, която не може да бъде пренебрегната. Те ви дават възможност да създадете изцяло нов интериор на ниска цена, радват с модерни форми и функции и най-вече са изключително практични и лесни за почистване. Това е идеално за хора, които ценят вечния стил и комфорт.